Протестът около МОЧА продължава, въпреки че изведоха палатковия лагер

"Левицата" пусна нова жалба в съда
25 авг 2023 20:10, Стела Стоянова
75
Протестът около МОЧА продължава, въпреки че изведоха палатковия лагер
Снимка БГНЕС

Протестът на гражданите в защита на Паметника на Съветската армия продължава, въпреки че хората бяха изведени от палатковия лагер пред монумента от полицията.

Малко след 15.00 часа полицията започна да извежда хората от палатковия лагер пред Паметника на Съветската армия в София. По-рано през деня около монумента бяха издигнати метални заграждения.
От обединение "Левицата" обявиха, че няма да преместят лагера си в защита на паметника.

От "Левицата" пуснаха и нова жалба до административния съд на София заради заповедта на областния управител на София Вяра Тодева за извеждането на хората от палатковия лагер днес следобед.

Още по темата

Един от изведените от палатковия лагер кава пред БНР, че вече няма достъп до лагера и че в палатките са останали лични вещи на протестиращите:

"Щели да правят проверки сапьорски, за бомби. Ние ако сме искали да взривяваме каквото и да било, сякаш щяхме да чакаме да го заградят. Ние стоим на паметника не за да го взривяваме, а за да го пазим. Те искат да взривят паметника. Хората крещят: "Не съм нарушител, пусни ме". По този начин палатковият лагер остава "зазидан" вътре. Ако това се правеше за безопасността на хората, нямаше да ги извеждат по този начин, с полиция. Това се прави заради опита на областната управа, която си е навила на пръста, че ще събори паметника, да изгони хората, да си изгради скелето и да започне с демонтажа на паметника, абсолютно против волята на хората".

Около Паметника има засилено полицейско присъствие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аман от рушители! Само тоя паметник да беше, много повече сигурно щяха да кажат "Халал да ви е!", *** то врясъците не спират - днеска едно криво, утре друго пречело, вдругиден - трето им грозно и срамно и така до безкрай. Все ще се намери за какво да се вдига вой, че им нарушава вътрешната "естетика". Плюс това е евтина и изтъркана манипулация да сравняваш каквото и да било с купчина камъни. Мисля, че на една част от хората вече им писна от разрушения в този град, а не че са толкова за паметника,
56
2
 
1
 
! Отговори
аман преди 7 месеца
Тоя паметник да си го взимат в руското посолство и там който иска да носи цветя,венци,куфари с пари и каквото ще!Няма да се занимаваме с една купчина камъни!
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом смяташ живота и респективно своя собствен за "гадна жизнь", проблемът не е мой, а лично твой. Дори да бутнат паметника и "мечтата" ти да се осъществи, не виждам какво ще ти помогне това - ще продължиш да недоволстваш и ще си намериш нещо друго, което да ти бърка. А и с такива лозунги, дето ги пишеш (и други също), по нищо не личи да се различавате от някогашните "комунисти".
54
1
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 7 месеца
Няма Живот (с главно ж) докато има такива като теб и подобните ти, които да ни дрънкотят да сме си гледали някакъв си живот, който е всъщност гадна жизнь.
53
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Комунизъм в България не е имало, а развит социализъм. Хиляда на сто, че повечето пишещи тук даже не са живели по това време, но чули една дума "комунизъм" и скандират с общата маса, така е по-яко, нали? Така нек'си ти става густо, густо. Не ви ли писнА да се занимавате с едно и също? Минаха десетилетия и още се джафкаме за простотии, както е тръгнало ще станат повече от 45-те години преди това. Гледайте си живота!
52
5
 
2
 
! Отговори
Паню Баирски преди 7 месеца
Колкото и да скимтят жалките комунисти с кухи глави, този позорен паметник ще бъде премахнат!
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ейййй, в тоя форум сите все са големи мммбачи и ги разбират как стават хубавите работи. Ако беше истина, приръстът на населението отдавна щеше да се оправи.
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да го махат по-бързо.
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Испания никой не я освободи от фашизма - ни Британия, ни Русия. И си продължи с фашизма още 30 години. За това ги е яд днешните фашисти - за изгубените още 30 години фашизъм в България.
48
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега хората искат да гледат новите паметници на капитализма - новото строителство на съвременна България. Гората от нови и празни паметници на капитализма гордо закрива Слънцето и въздуха на всяко живо същество.
47
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Фашисткият режим се завърна
46
3
 
8
 
! Отговори
Троян преди 7 месеца
Руски паметници никой не пипа във България. Тоя е на СССР.
45
12
 
5
 
! Отговори
КУРБАН преди 7 месеца
Левскари спрете се! Бог ви даде знак,че вършите лоши неща! Четири живота в ужасна катастрофа! Левскари ,не пипайте Паметника,той е една история! Трябва ли да събаряме джамиите в България,като турците са ни kлa-лu 500 години? Не,от миналото няма как да се отречем,то ще бъде с нас до клрая!
44
3
 
10
 
! Отговори
Български Гражданин преди 7 месеца
Искам да видя полицията как ги бие тия платени комунистически м1рши не само са бие български граждани и студенти по протестите !Трябва да има баланс!
43
4
 
14
 
! Отговори
до 47 преди 8 месеца
Какъв Господ бе нали сте комунисти? Комунистите не бива да споменавате Господ за вас единственият бог е бог Сталин! Господ е забранен за комунистите големи християни станахте
42
3
 
6
 
! Отговори
За непросветените преди 8 месеца
Изтритата дума е част от заглавието на статията. Това е доказателство, че медията не е независима и статията е с пропагандна цел. На грамотните хора им е ясно, че не трябва да приемат за истина публикуваното в днес.бг. Не новина, просто евтина пропаганда....
41
14
 
8
 
! Отговори
Държава ли е? преди 8 месеца
Държава ли е това паразитно образувание, което не е в състояние да опази живота и здравето на населението си, не може да опази границите си, не може да обезпечи валутата си, не може да приеме бюджета си, а има фикс идея да разруши антифашистки паметник?
40
17
 
6
 
! Отговори
Прокоба преди 8 месеца
Господ ще убие всеки, който посяга на паметници. Дори и тези, които не вярват в Бога. Нека те да си преценят дали си струва.
39
9
 
19
 
! Отговори
Гост преди 8 месеца
Ами мисля, че е редно да проверят палатките за взривни материали. То комунистите са известни навсякъде с това, че взривяват. Кога мандри, кога църкви!
38
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Виждам че в темата само се цъкат минуси на каквито и да било аргументи в защита, защото все пак се дават аргументи, а другите дето са против само скандират и дори не се аргументират, и единственото е че "се срамуват". Скучно! Махам се!