Протестът около МОЧА продължава, въпреки че изведоха палатковия лагер

"Левицата" пусна нова жалба в съда
25 авг 2023 20:10, Стела Стоянова
75
Протестът около МОЧА продължава, въпреки че изведоха палатковия лагер
Снимка БГНЕС

Протестът на гражданите в защита на Паметника на Съветската армия продължава, въпреки че хората бяха изведени от палатковия лагер пред монумента от полицията.

Малко след 15.00 часа полицията започна да извежда хората от палатковия лагер пред Паметника на Съветската армия в София. По-рано през деня около монумента бяха издигнати метални заграждения.
От обединение "Левицата" обявиха, че няма да преместят лагера си в защита на паметника.

От "Левицата" пуснаха и нова жалба до административния съд на София заради заповедта на областния управител на София Вяра Тодева за извеждането на хората от палатковия лагер днес следобед.

Още по темата

Един от изведените от палатковия лагер кава пред БНР, че вече няма достъп до лагера и че в палатките са останали лични вещи на протестиращите:

"Щели да правят проверки сапьорски, за бомби. Ние ако сме искали да взривяваме каквото и да било, сякаш щяхме да чакаме да го заградят. Ние стоим на паметника не за да го взривяваме, а за да го пазим. Те искат да взривят паметника. Хората крещят: "Не съм нарушител, пусни ме". По този начин палатковият лагер остава "зазидан" вътре. Ако това се правеше за безопасността на хората, нямаше да ги извеждат по този начин, с полиция. Това се прави заради опита на областната управа, която си е навила на пръста, че ще събори паметника, да изгони хората, да си изгради скелето и да започне с демонтажа на паметника, абсолютно против волята на хората".

Около Паметника има засилено полицейско присъствие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
8
 
7
 
! Отговори
филолог вентролог преди 8 месеца
Думи събарям руша къртя. Все демократични думи.
36
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дали ще го съборят до края на годината? От много отдавна му е време на този символ на окупатора и раздора.
35
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До аз: Така дрънкаха и за мавзолея, пък сега се тюхкат, че може би е можел да се използва. Най-малкото можеше да е хранилище на галерията отсреща заради климатичните инсталации в него. Ама тогава покрай поредната политическа истерия замина и един човек, Бог да го прости, си начеса егото. Ей това не ми харесва - вечните политически писъци и всичко се върши на ангро, на момента, без грам мисъл. А който е решил да се срамува от неща, които даже не са били по негово време...ми, нямам какво да кажа.
34
8
 
23
 
! Отговори
аз преди 8 месеца
Червените кухи кратуни трябва да разберат, че са малцинство и всички ги мразят в бг. Може на времето да са били на почит и никой нищо да не е можел да им каже, но пак са били малцинство и всички са ги мразели И тва е истината и си има причина за това.
33
11
 
21
 
! Отговори
Ники преди 8 месеца
Урудливата грозотия не трябва да се мести а да се събориДа идват багерите още сега
32
11
 
9
 
! Отговори
someone преди 8 месеца
До азсрамен си единствено ти талибане и твоите братя талибани, дето 35 години разбихте и заводи, изкрадохте всичко и нищо не създадохте.
31
0
 
8
 
! Отговори
али преди 8 месеца
До да идват--мирише на ***
30
9
 
18
 
! Отговори
аз преди 8 месеца
Няма ли да го махат вече тоя глупав паметник на окупаторите? всъщност вече е късно и все едно дали ще го махната, трябваше хората го разбият с чукове когато бяха протестите през 90 те вече и да го махнат е все едно, но все пак си е срамен тоя монумент, само червените кухи кратуни не го вдяват .
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Някой луд ходил ли е - Дано се намери някой луд след време да ходи в музея на днешната демокрация. Някои хора си мислят, че от тях започва светът.
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 34 и всички останали такива: Хайде стига сте обръщали темата, която е за паметника, на "Украйна vs Русия". Има други подходящи публикации за изливане на мнения кой е по-.
27
9
 
21
 
! Отговори
Страшно е преди 8 месеца
Да нападнеш 25 пъти по-малка държава и да те смачкат от бой!18 години да строиш ракета и да се пукне като пуканка! Армия от пандизчии да събереш и тя да избяга! Флагманът по дъното да лази. Страшно е!
26
7
 
20
 
! Отговори
Браво преди 8 месеца
Разкараха клошарите с петолъчки!
25
13
 
6
 
! Отговори
Софийски Имоти преди 8 месеца
Инвеститорите на новите бизнес сгради на мястото на паметника не могат да чакат повече.Става дума за десетки милиони инвестициии.И всичката тая политическа дандания е само заради пари и нищо повече.Дори и политическите партии и спортните клубове са увлечени от бизнес мераците на някои хора със неустановена самоличност за сега а може и завинаги.Това се нарич конспирация.
24
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само що не съборят Партийния дом, построен през 50-те, ами даже си го обитават и "златни" ремонти му правят. Да съборят НДК, че и то е социалистическо творение и да реституират имотите на хората, изселени по кварталите, за да се построи. Да върнат стария облик на ул. Найчо Цанов, пардон Тодор Александров, че и там доста сгради и половин училище заминаха, а идеята е още от соца.
23
3
 
14
 
! Отговори
Другари преди 8 месеца
Да преместим лагера на Бузлуджа! Времето е подходящо!
22
10
 
7
 
! Отговори
Торбалан преди 8 месеца
"Който контролира настоящето, контролира миналото! Който контролира миналото, контролира бъдещето!" ОруелИ вече се случва."Фашизъм не е имало", "Османското робство е присъствие", ""Вражеска авиация бомбардира София "/не е ясно каква/....Сега ви пречи един паметник.Ще го бутнете и ще насадите райграс. Защото само толкова можете.Като с мавзолея.Чудно обаче, как същите ***, деца и внуци на партийни секретари, сега са на хранилката на фондации и посолства.Май проблемът не е паметникът
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Центъра на София е дело на германски архитект! Нищо соц няма!
20
8
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
НА КОМУНИСТИТЕ НЕ ИМ ВЪРВИ АМА ХИЧ!!! МОЧАН Е ВЕЧЕ БУТНАТ, ЧЕРВЕНИЯ ЧЕРЕП БОЖКОВСКИ Е ПРЕД УМИРАЧКА. ФАЛШИВИЯ ПУТИН И ДВОЙНИКА МУ Я ПОЖИВЕЯ 1 ГОДИНА ОЩЕ Я НЕ! :D
19
8
 
14
 
! Отговори
МОЧА преди 8 месеца
Разгониха ли бълвоча?
18
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Цяла София е музей и архитектура на социализма и комунизма, на сталинистката архитектура. Вътре в сталинистки сгради се помещават "русофобите" от властта. Те първо трябва да бутнат себе си. Как живеят и творят закони и русофобия в сталинистките сгради на Сталин и Червенков, Тодор Живков? Всичко е от социализма, цялата държава е проектирана при социализма, а капитализмът само запълни оставените празни места от градинки, паркове, паркинги, оставените плажове и брегове със свободен достъп.