ПП отговори на община Благоевград: Това становище е скандално

Целта ни беше да покажем безстопанствеността на общината, заявява Методи Байкушев
27 авг 2023 21:00, Нели Христова
50
ПП отговори на община Благоевград: Това становище е скандално
Снимка: БГНЕС

"Това становище е скандално. Мястото е символ на безстопанствеността на общината. Имотът е публична общинска собственост, който не е ограден и обезопасен. Всеки гражданин може да влезе. Няма и указателна табела, от която да става ясно, че влизането е забранено. В басейните има застояла с години вода, разхождат се бездомни кучета. Целта ни беше да покажем точно безстопанствеността на общината, която трябва да си загради и пази имота и съоръженията, които все още са останали", коментира Методи Байкушев относно обвиненията на община Благоевград, че с Кирил Петков са влезли незаконно в аквапарка в град.

Той казва, че двама служители на общинския Инспекторат са пристигнали по-късно на мястото и са ги снимали.  Не са им съставили акт за някакво нарушение.

След разваляне на концесионния договор с фирма за стопанисване на Аквапарка, той не работи и се руши. Кметът Илко Стоянов имаше намерение Общината да поеме дълг от над 17 млн. лв., за да се направи модерен атракцион и зона за отдих в парка "Бачиново".

Кандидат-кметът на ПП Методи Байкушев  бе сред най-яростните опоненти на кмета по въпроса за поемането на милионния дълг. В общината бе организирана подписка за провеждане на местен референдум по въпроса дали Общината да изтегли инвестиционен заем от над 17 милиона лева, за да построи нов аквапарк със спа център и да благоустрои крайградския парк "Бачиново".

За един месец бяха събрани над 12 хиляди подписа с искане за референдум, но проверка в ГРАО установи, че част от тях са недействителни и идеята за референдум пропадна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
9
 
! Отговори
с една дума преди 7 месеца
Община Благоевгад не иска България да види, какво прави. Благоевград е частно владение на кмета и той може да прави каквото си иска?! Трябва масово да влизат кметове в затвор за безстопанственост.
37
8
 
11
 
! Отговори
Вън пп! преди 7 месеца
Наглеци!
36
4
 
3
 
! Отговори
Баба Гица преди 7 месеца
Където живея всяка кооперация има басейн. Не струва милиони до 100 000 евро да е да се ремонтира басейна и да се напълни за експлоатация. Пътни възли до частни имоти да си правят съответните собственици. Разумно използване на средства, и за подобно съоръжение най- добре да е остъклено, за да може да се ползва по- дълго. Дори забити села тук имат общински остъклени басейни, но там от много вождове не остават пари за нещо хубаво.
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо градската управа не ги е глобила?
34
8
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
ПП усещат,че местните избори ще са тотален провал за тях и отрано започнаха с предизборните прояви.Даже баш клоуна Про100 Киро се включи.Няма да помогне.Провалът е неизбежен след предателството.
33
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Референдум само над 400 000 валидни подписа! Както беше за Възраждане!
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Публична общинска собственост е място, което граждани имат безпрепятствен достъп по всяко време. В противен случай не е публична тази собственост. Ограждането на такава е незаконно
31
14
 
20
 
! Отговори
Напомняне преди 7 месеца
Про100 Киро си мисли, че това е минджата на кака Лена, и може да си влиза там, и излиза, когато пожелае. Такива са големите парвенюта- един път да се домогнат до нещо, и после не можеш ги откачи .
30
8
 
3
 
! Отговори
защитил е гражданите преди 7 месеца
Аква парк Благоевград е затворен за този сезон. За любителите на басейните и слънчевите лъчи препоръчваме хотелски комплекс ОРБИТА. Само на 5км от Аква парк посока парк Бачиново ще откриете истински оазис! За информация тел:0892254302
29
30
 
11
 
! Отговори
С теб сме, Киро! преди 7 месеца
Разкрий им престъпните схеми на корумпираните кметове!
28
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До всички, които не са запознати, именно Байкушев, който Кирил лансира за кмет на Благоевград, няма аква парк, кмета Илко искаше да тегли заема и да оправи аква парка, защото наемателя фалира, но Байкушев и кликата общински съветници бяха против аква парка сега най нагло си снима там предиизборен клип, наглост голяма, аква парка и плажа бяха супер и заради Байкушев не можа да се отвори пак
27
16
 
8
 
! Отговори
Истината преди 7 месеца
Ще влезе ами, що да не влезе, като няма табели указващи забрана. Ще влезе, ще снима, ще покаже какви престъпления с парите на народа стават там!
26
8
 
9
 
! Отговори
Пффф преди 7 месеца
Няма табели, че е забранено.
25
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За справка, рушащият се парк не е в парк Бачиново. Парк Бачиново искат да го изсекат и да го налеят бетон с този заем от 17 милиона.
24
8
 
16
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 7 месеца
Нагли перачи на мафията, но със самочувствие и охрана от народната любов.
23
9
 
13
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 7 месеца
До 22. По-престъпно е безнаказаната престъпна безстопанственост на общината, а не че Кирил бил влязал там. Явно не можеш да осъзнаеш разликата - от това че Кирил бил влязал не произтичат никакви загуби за хората в общината, обаче от престъпната безтопанственост на управляващите общината губят гражданите на общината!
22
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Къдее Ристу да направи един десант в басейна? Или той само при Доган ходи?
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само да припомня - срещу 17 милиона трябвсше да се унищожи полу-дивият вид на парка и да се благоустрои около два частни имота, до които да се изгради и пътен възел. Хората не искат такова благоустрояване на единствения голям парк.
20
12
 
11
 
! Отговори
Г557дт преди 7 месеца
Кирил Петков разкри безстопанствеността на община Благоевград, която трябва да си загради и пази имота и съоръженията, които все още са останали. А те подскочиха като ужилени, че са ги разкрили. Престъпно нехайство, безстопанственост и безотговорност.
19
13
 
29
 
! Отговори
Ужас преди 7 месеца
Петков се оказа най големият измамник влизал в политиката ни и слуга на шиши и бойко