ПП отговори на община Благоевград: Това становище е скандално

Целта ни беше да покажем безстопанствеността на общината, заявява Методи Байкушев
27 авг 2023 21:00, Нели Христова
50
ПП отговори на община Благоевград: Това становище е скандално
Снимка: БГНЕС

"Това становище е скандално. Мястото е символ на безстопанствеността на общината. Имотът е публична общинска собственост, който не е ограден и обезопасен. Всеки гражданин може да влезе. Няма и указателна табела, от която да става ясно, че влизането е забранено. В басейните има застояла с години вода, разхождат се бездомни кучета. Целта ни беше да покажем точно безстопанствеността на общината, която трябва да си загради и пази имота и съоръженията, които все още са останали", коментира Методи Байкушев относно обвиненията на община Благоевград, че с Кирил Петков са влезли незаконно в аквапарка в град.

Той казва, че двама служители на общинския Инспекторат са пристигнали по-късно на мястото и са ги снимали.  Не са им съставили акт за някакво нарушение.

След разваляне на концесионния договор с фирма за стопанисване на Аквапарка, той не работи и се руши. Кметът Илко Стоянов имаше намерение Общината да поеме дълг от над 17 млн. лв., за да се направи модерен атракцион и зона за отдих в парка "Бачиново".

Кандидат-кметът на ПП Методи Байкушев  бе сред най-яростните опоненти на кмета по въпроса за поемането на милионния дълг. В общината бе организирана подписка за провеждане на местен референдум по въпроса дали Общината да изтегли инвестиционен заем от над 17 милиона лева, за да построи нов аквапарк със спа център и да благоустрои крайградския парк "Бачиново".

За един месец бяха събрани над 12 хиляди подписа с искане за референдум, но проверка в ГРАО установи, че част от тях са недействителни и идеята за референдум пропадна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
16
 
! Отговори
В. преди 8 месеца
Лодка пуснали ли са?
17
3
 
11
 
! Отговори
Дебел(O)(O)кият к0к0 преди 8 месеца
Само Така - Димки, Фишеци, Димната Завеса е Толко Плътна Вече, че Милиардите на Българският Народ с Шепи ПоСред Бял Ден - ги ИзПаРяВам - А После - Продължаваме по ЗаписЪТ - Частни Острови в Тихият Океан!
16
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 16 Значи според теб е нормално Киро да не спазва законите в България?
15
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кирчо пак се изцепи
14
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кирчо Лъжеца никога не спазва законите.
13
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дpycaнaтa мyтpa npи бaй Cтaвpи...
12
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
абе ла-йн-о канадско - дузина градове нямат питейна вода - окръжни градове останаха без детски и родилни отделения то тръгнало по аква парковете - безкрайна наглост - характерна за краваршингтонските слуги- и пп он-ан-ис-тите веднага напълниха ефира
11
24
 
17
 
! Отговори
Мнение преди 8 месеца
Община Благоевград явно не иска да й разкриват безстопанствените схеми! Тези са за съд! А не да упрекват Кирил Петков, че им разкрива некадърното бездействие и наглост!
10
31
 
14
 
! Отговори
Алооо преди 8 месеца
Кирил Петков е Народен представител в Парламента и стои по-високо в йерархията от някакви местни безделници-кметове и общински престъпници, които не стопанисват отговорно общинската собственост! Браво на Кирил Петков! Да дава гласност за такива престъпна безстопанственост! Да мислят гражданите после кого ще изберат!
9
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Киро като е тръгнал да отиде на четвърти километър да покаже в какво състояние са басейните и хотела до Арена София. Там вътрешния басейн преди беше направо с изкопани плочки. Интересно защо не показва положението в София а ходи чак в Благоевград.
8
48
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 8 месеца
Браво на Кирил Петков! Такива смели политици трябват на България да показват безотговорните кметове на другите некадърни партии.
7
15
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе за киро закони не важат, какво се занимавате.
6
10
 
56
 
! Отговори
Безимен. преди 8 месеца
Кире прескочи до Ловеч да се снимаш във завода за ел колички .Търчи лъжи луд умора нема.
5
6
 
33
 
! Отговори
Благоевград преди 8 месеца
Този Методи Байкушев е Дим Дуков номер 2.Иска да е лицето на Благоевград.Смееех.
4
6
 
29
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 8 месеца
Тоа Кирчо е като Баце едно време, само дето с Икарусу дето му даде Чeрeпo, не може да вади ората от преспите
3
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ама, разбира се, каквото не изнася на Киро е скандално. Че и как го извъртяха, безстопанственост показвали, пак глупости на търкалета.
2
36
 
12
 
! Отговори
Браво! преди 8 месеца
Браво на цялото ПП, но най-вече лично на нейните ръководители и краководители, че не дремят в жегата и изобщо не си чоплят носа, ами веднага и без забавяне отговарят решително и продължават да бдят денонощно, за да открият къде е нужно незабавно да отговарят. Браво!
1
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кирца, седни си! Двойка!