Нормално ли е директорът на ДКК да е получавал 14 хил. лв. заплата?

Според Венцислав Димитров е заплатите са такива, каквито законът предвижда
28 авг 2023 20:13, Йоана Цонева
51

Министърът на икономиката Богдан Богданов обяви, че държавата е похарчила близо 600 млн. лв. за ремонт на язовири, които така и не са завършени. Затова е отстранен и директорът на Държавната консолидационна компания. Заплатата на директора е била 14 хил. лв.

"Членовете на бордовете към момента, само под шапката на ДКК, 39 души, получават средномесечна заплата между 3500 и 4300 лв.", заяви Богданов.

Затова ще бъдат намалени наполовина от септември. Отстраненият директор на Държавната консолидационна компания Венцислав Димитров заяви пред Bulgaria ON AIR, че заплатите са такива, каквито законът предвижда.

"Аз управлявам дружество с 1,7 млрд. капитал. Нормално е да получавам такава заплата, още повече, че това е посочено в закона и подзаконовия нормативен акт, това не може да бъде решение на министър", коментира Димитров.

Вече са подадени всички необходими документи за освобождаване на сегашния състав на борда на ДКК, въпреки че той е назначен след конкурс.

"Всеки един може да претендира оставащите 4 години и няколко месеца възнаграждения за този период, което означава приблизително около 1 млн. лв. за ДКК. Не казвам, че този сценарий задължително ще се развие, но е напълно възможно", допълни Венцислав Димитров.

В следващите 6 месеца председател на борда ще бъде Елена Болтаджиева, а Иван Зангочев ще бъде изпълнителен директор на ДКК. Имена, които не са съгласувани по правилата на коалиционното споразумение между ПП-ДБ и ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
14 бона не са кой знае каква заплата ако не краде от милярдите дето върти. Ако е успешен мениджър и е направил ефективно с тия милярди всички поверени язовири и 50 бона да вземе заплата евала ще кажа. Въпроса е за чийй са тия 39 члена на борда на директорите. Те какъв го дирят там а под тях по 39 помощници и по една секретарка на калпак.
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не е нормално да получава по-голяма заплата от президента или от министър председателя.Но и не е нормално на Денков неофициалната му съпруга Славка Чолакова да получава 58 000 лв, както и шефове на болници с 550 000 лв. годишна заплата. Както се вижда в мътни води много риба се лови.
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Що ми се чини ,че държавата ще им изплати всички пари нкуп за следващите 4години ,без да са на работа.Отделно от това уволнените ще претендират за обезщетение за причиненият нервно-психически тормоз.На 33 години стана нашата демокрация и пак същото както през комунизъма.Уреждане на скатана служба за висока заплата ,и по възможност нищи да се не работи!
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нормално е да я получава, щом има ненормални да му я дават.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо да не е нормално да проверят държавните служители в МВР по закона на Румяна Бъчварова живот си живеят а редовите полицаи ще стоят на студ и пек.Къде го има да взимат заплата по 3.000лв.и да са от 08.30 до 17.30.Курортисти на държавна издръжка.
21
1
 
19
 
! Отговори
Наско преди 8 месеца
В Нидерландия отдавно са го измислили - държавен служител не може да взима по голяма заплата от примиера .
20
0
 
7
 
! Отговори
Аноним преди 8 месеца
А за увеличение на доходите на работещите все няма все незнам какви си измислици Нали трябва да има за тези за едни има а за други Нищоооо
19
0
 
22
 
! Отговори
456 преди 8 месеца
ДКК трябва да се закрие,това е измислена структура за търтеи!
18
0
 
18
 
! Отговори
пасарела преди 8 месеца
Ех , тая лакомия ще ни изяде главите !! Загубвам с всеки ден надеждата , че може да станем европейска държава !! Ядец !! Това ни е в кръвта !! Оня с тия 14 хиляди рога ли ще изкара !! Лакомия !! Ама и тя има край !
17
0
 
22
 
! Отговори
Кара преди 8 месеца
Аз така и не разбрах кому е нужна тази ДКК освен да смуче от народния капитал?Има няколко министерства които имат потенциала да управляват активите му?
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Един директор на общинско-държавна болница взема 20-30000лв., ако е умбал може и 40-50000, при това бюджетни пари...може и още на 2-3 места да "работи" ...тъй че тома са кьорфишеци по-горе.
15
0
 
16
 
! Отговори
Kopche преди 8 месеца
То е нормално като има кой да му я дава. Въпроса е дали е морално?
14
0
 
10
 
! Отговори
От хората преди 8 месеца
Бля,бля. Майтапчии.Ако не сте забравили приказката за зелника, припомнете си я.
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тя и Ленчето толкова взимаше без бонусите за обслужване на шефа й. Защо нямаше статия и за нея?
12
2
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
Държавна консолидационна компания консолидира някои от големите държавни компании, сред които военните ВМЗ и "Кинтекс", но и "Монтажи", които разпределяха стотици милиони за ремонта на язовирите./ ЗАПЛАТАТА МУ НЕ Е НИТО МАЛКА НИТО ГОЛЯМА! ТОВА ИМА АКТИВИ ЗА 1.3 МИЛИАРДА
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако данните от камерата са точни, то по това време Кирил Петков е служебен министър на икономиката. Още по-скандалното е, че само седмица по-късно, на 01.07.2021 г., Лена Бориславова е назначена от ръководството на Българската банка за развитие (ББР) за консултант по правните въпроси на банката на заплата от 14 000 лева и 140 евро на час.
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Лена не зимаше ли и тя толкова заплата при Киро като беше министър?
9
0
 
6
 
! Отговори
Пришълецът преди 8 месеца
Що са 14 хиляди? :)))
8
1
 
14
 
! Отговори
тя преди 8 месеца
Затова няма пари за заплати и пенсии !
7
0
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 8 месеца
Е, 50 хиляди ли да получава?