Депутатите започват новата сесия в зала "Света София" на Партийния дом

Старата сграда влиза в ремонт, който ще продължи поне 3 години
31 авг 2023 17:30, Стела Стоянова
121
Депутатите започват новата сесия в зала "Света София" на Партийния дом
Снимка БГНЕС

Депутатите от 49-ия парламент ще започнат новата пленарна сесия в зала "Света София" на бившия Партиен дом, вместо в старата сграда на парламента на площад „Народно събрание“, носеща емблематичния надпис "Съединението прави силата", предаде БГНЕС.

Народните представители започнаха мандата си в една сграда – историческата с познатия надпис "Съединението прави силата“ и ще го завършат в друга – бившият Партиен дом. Преустройството на зала "Света София" в бившия Партиен дом, където депутати работиха няколко месеца през 2021г. струваше малко над 23 млн. лв. През 2021г. депутатите прекараха няколко месеца в новата зала, но с решение и съгласие между БСП, ДПС, "Демократична България", "Изправи се! Мутри вън“, парламентът се върна в историческата си сграда.

Причината за преместването на работното място на депутатите сега е, че историческата сграда на площад "Народно събрание" ще е в ремонт, който ще продължи поне 3 години. Председателят на парламента Росен Желязков поясни, че има съгласие между парламентарните групи за тази промяна, като единствено от "Има такъв народ" не са съгласни.

Още по темата
Ремонтът на залата струва на данъкоплатеца 18 млн. лева, но в тази цена бяха включени само строително-монтажните работи. В нея не бяха включени допълнителното оборудване, озвучаване, осветление, видеонаблюдението и новата система за гласуване. За стъкления покрив пък бяха отделени почти 1 млн. лева.

В залата има 270 работни места, разположени на 12 реда. В случай на свикване на Велико Народно събрание обаче столовете могат да се демонтират, а на тяхно място да се поберат нови 400.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
евроатлантици , пък отиват в партиен дом хахахахаха
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Нова година,това " правителство" Измислено Ще Падне!!!
82
0
 
9
 
! Отговори
Е, друго си е! преди 8 месеца
Къде ще те намери там Боби Ваклинов или някое друго журнале, да ти задава неудобни въпроси? Паркираш колата в подземния бункер, качваш се в асансьора и не мое те барнат. НАЛИ ДРУГАРИ "ДЕПУТАТИ"?
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тия толкова ли си нямат работа, че се занимават със сградата на Народното Събрание? Старата си беше по-добре. Ама нали тая е жив бункер... явно нещо ги притеснява.
80
0
 
4
 
! Отговори
Омерзен преди 8 месеца
Тази зала не отива на Европейска България.
79
0
 
4
 
! Отговори
Питали Бойко преди 8 месеца
"Защо не е осветено зад колоните на тази зала?", а той отговорил "За да можем с Шиши да пребиваме непослушните там."
78
0
 
4
 
! Отговори
до 76 преди 8 месеца
Може да са им сложили по едно копче на седалките ако се наложи да се спуснат надолу и да се затвори пода. Там отдолу е бункера.
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Попитали Кирчо: - Вие, член ли сте на Партията?- Не, аз съм нейният мозък.
76
0
 
4
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 8 месеца
Оставка!
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Повдигнали са пода с метални колони. Отдолу има кухина от 1 до 4 метра. Малко странно решение, но хайде. Само не разбрах защо са оставили тези грозни колони с неприятните капители. По-добре да бяха направили нещо с тях и с мрачното пространство зад тях. Залата изглежда незавършена и половинчата. Много е неприятна за гледане и е зле осветена. Не знам как ще се излъчват нощни заседания от там, при това осветление от "лунички" за 5 лева бройката.
74
0
 
3
 
! Отговори
Закривай народното преди 8 месеца
Събрание и на ново!
73
0
 
4
 
! Отговори
Гротеска! преди 8 месеца
За разлика от старата сграда, която си е предназначена точно за Народно Събрание и има трибуна най-отпред, тази зала е правена като за Опера и има сцена най-отпред. Вероятно за актьорчетата да могат да си разгърнат потенциала... срам! Срам! Срам!
72
2
 
4
 
! Отговори
Юлиян Хуя преди 8 месеца
До Анонимен "Къде се намира Партийният дом, сериозно питам" - сградата между президентството и министерски съвет. На Ларгото се намира. Що питаш? Немаш ли Google да напишеш?
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Къде се намира Партийният дом, сериозно питам
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Страх мори добитъка.
69
0
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 8 месеца
това им е проблема напаразитите =-В коя зала щепърдят..
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След протетсти 2020 късаха ризи, не няма как да се върнем в партийния дом, три години по късно вече управляват с пеевс и бойко в партийния дом хаха
67
2
 
3
 
! Отговори
ало ало преди 8 месеца
на поляната, на тревата, там им е мястото, на българската земя, да усетят земята на крум и симеон велики.....е не да я продават на запада и янките!
66
3
 
6
 
! Отговори
Чапо преди 8 месеца
Няма ли да се демонтира този символ на комунизма?
65
1
 
5
 
! Отговори
СПОКОЙНО ДРУГАРИ! преди 8 месеца
НЕПРИЯТНАТА ЗАЛА ЩЕ БЪДЕ НАТЪПКАНА ЗА РАЗКОШ С ОЩЕ ПО-НЕПРИЯТНИ ХОРА. КОНЦЕПЦИЯТА Е ДА ГЛЕДАШ И ДА ПOBРЪЩАШ. КАТО РЕКЛАМА ЗА ДИАРИЯ ПО ВРЕМЕ НА ВЕЧЕРЯ.