Депутатите започват новата сесия в зала "Света София" на Партийния дом

Старата сграда влиза в ремонт, който ще продължи поне 3 години
31 авг 2023 17:30, Стела Стоянова
121
Депутатите започват новата сесия в зала "Света София" на Партийния дом
Снимка БГНЕС

Депутатите от 49-ия парламент ще започнат новата пленарна сесия в зала "Света София" на бившия Партиен дом, вместо в старата сграда на парламента на площад „Народно събрание“, носеща емблематичния надпис "Съединението прави силата", предаде БГНЕС.

Народните представители започнаха мандата си в една сграда – историческата с познатия надпис "Съединението прави силата“ и ще го завършат в друга – бившият Партиен дом. Преустройството на зала "Света София" в бившия Партиен дом, където депутати работиха няколко месеца през 2021г. струваше малко над 23 млн. лв. През 2021г. депутатите прекараха няколко месеца в новата зала, но с решение и съгласие между БСП, ДПС, "Демократична България", "Изправи се! Мутри вън“, парламентът се върна в историческата си сграда.

Причината за преместването на работното място на депутатите сега е, че историческата сграда на площад "Народно събрание" ще е в ремонт, който ще продължи поне 3 години. Председателят на парламента Росен Желязков поясни, че има съгласие между парламентарните групи за тази промяна, като единствено от "Има такъв народ" не са съгласни.

Още по темата
Ремонтът на залата струва на данъкоплатеца 18 млн. лева, но в тази цена бяха включени само строително-монтажните работи. В нея не бяха включени допълнителното оборудване, озвучаване, осветление, видеонаблюдението и новата система за гласуване. За стъкления покрив пък бяха отделени почти 1 млн. лева.

В залата има 270 работни места, разположени на 12 реда. В случай на свикване на Велико Народно събрание обаче столовете могат да се демонтират, а на тяхно място да се поберат нови 400.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
6
 
! Отговори
ЗАКРИВАЙ преди 8 месеца
ГЕРБ, БСП, ДПС, ВЪЗРАЖДАНЕ, ПП и ДБ закриха Народното Събрание. Да се готви България.
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимна преди 8 месеца
В тази зала имаше кристален полилей. Нескопосан ремонт в стил Герб.
62
0
 
4
 
! Отговори
Слава России! преди 8 месеца
В такава разкошна зала и Радев би станал депутат.
61
0
 
2
 
! Отговори
Ученика преди 8 месеца
Депутатите не могат да разберат, че Провидението наказва тези, които работят в тази зала...Началника започва лустрацията...
60
1
 
4
 
! Отговори
Мхм, преди 8 месеца
*** си обичат партийния дом и това си е! Без значение като какви евроатлантически абревиатури се въобразяват!
59
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Комунистите сами си запалиха Партийния Дом. И обвиниха народа. Изнесли са важни документи от там. И сигурно са ги закарали в Москва.
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
45 години стигат времето е наше се пееше , хаха ей колко заблудени бяхме
57
5
 
4
 
! Отговори
Архетип Джамбазов преди 8 месеца
Залата е мрачна, зле осветена и пространствата са неправилно усвоени. По-добре да бяхте оставили бай-тошевата зала. И да си заседавате в нея, без тия гротеск. Говоря за металната конструкция на покрива и за издигнатия под.
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Заначи е време пак да гори партийния дом
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нормално новите болшевики взеха властта да се преместят в партийния дом
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Заглавието е олеее, майкооо! Какъв партиен дом ви гони? Поне напишете бивш или измислете друга дума, че хептен ще объркате младите хора!
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Залата изглежда потресаващо зле. Тази зала представлява един компромис, за кражбите на Боко. Мисля че бяха наляли 20 млн там. Изпълнението е като за 7 милиона.
52
1
 
6
 
! Отговори
ХАЙДЕ ДРУГАРИ! преди 8 месеца
"Уважаеми другари и другарки народни представители, Горд съм да ви приветствам в най-хубавата зала, строена от нашите деди и ремонтирана от нас. Чувствайте се като у дома си!" - другаря Росен Желязков
51
1
 
4
 
! Отговори
до 48 преди 8 месеца
То по вашата логика апартаментите, в които се обесиха толкова много хора в първите години на приватизацията и фалитите, както и жилищата, в които касапи нарязаха хора, а после ги тренажираха (последно дори в канализацията имаше човешки останки), по вашата логика тези жилища трябва да се запечатат или съборят.
50
2
 
1
 
! Отговори
Лакърдичко преди 8 месеца
Генерираните изображения от 3D проекта на светла и приветлива зала, нямат нищо общо с реализирания проект на мрачна и подтискаща зала, която може да докара някой до самоубийство.
49
1
 
5
 
! Отговори
Новият слоган преди 8 месеца
Съвкуплението прави силата.
48
1
 
1
 
! Отговори
Индианско гробище преди 8 месеца
Интересното е, че залата е скосена. И под пода на другарите стоят старите места и на комунистическите другари - като във филм на ужасите - от горе кипи живота на новото време, а под краката им - индианско гробище. Отворете снимките от строежа и вижте. Търсите "Народното събрание зала Света София lalev.eu" - изпълнителя на проекта.
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Народно събрание няма, това е лъжа. Има Партийно събрание в Партийния дом.
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Старата сграда ще бъде дадена на управляващите от ПП-ДБ-ГЕРБ- ДПС за ползване от сглобката. Слогана на входа ще го запазят
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много ще им гилат царевичните koчани на цялата визия. Емблематичните царевици останаха на сградата след 10 ноември 1989г. Хахахахахаха