Денков в отговор на Радев: Не е вярно, че държавата се управлява от задкулисието

Алексей Петров нямал никаква роля в създаването на действащия кабинет
Обновена: 2 сеп 2023 11:50 | 2 сеп 2023 11:46, Елка Василева
262
Денков в отговор на Радев: Не е вярно, че държавата се управлява от задкулисието
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът с отговор към президента - не е вярно, че държавата се управлява от задкулисието. Министър-председателят Николай Денков отново повтори, че Алексей Петров няма никаква роля в създаването на действащия кабинет. И заяви, че по темата трябва да бъдат питани Кирил Петков и Бойко Борисов, предаде БНТ.

Още по темата
Според Николай Денков не е вярно, че страната се управлява от задкулисието. Премиерът оспори и думите на президента, че няма никакво значение какво казва министър-председателят.

"Това, което говори един или друг по този начин, са празни приказки. Атаки, както виждате, има от опозицията, нормално, има от президентството, бих казал, че е малко изненадващо, защото ролята на президента по конституция е съвсем различна, това, което е важно за нас - да успеем да работим спокойно", заяви Денков.

На въпрос ще има ли проблеми в "сглобката" след думите на Бойко Борисов, че Алексей Петров е участвал при създаването на правителството, Денков заяви: "От самото начало знаехме, че ще има напрежение в тази конструкция и тя е свързана с различните политически интереси на участниците, но аз действително не виждам по никакъв начин ролята на Алексей Петров в това", каза Денков.

Запитан дали ще подае оставка, ако се окаже, че той има някаква роля, Денков отговори: "Няма никакво значение това. Аз с Алексей Петров никога не съм го говорил, никога не ме е интересувал. Ако някой друг беше премиер и той е поемал някакви ангажименти към Алексей Петров, питайте го. Мен това не ме интересува. Питайте Кирил Петков, питайте Бойко Борисов, това са хората, които могат да ви кажат нещо по въпроса", допълни Денков.

Министър-председателят каза още, че не е обсъждал темата с Кирил Петков, който е в чужбина. Денков отрече оставките и назначенията в МВР от последните дни да са политически.

"Всички лица, които се назначават, са професионалисти, никой не е политическо лице, и главният секретар, когото сега предлагаме да заеме позицията, и съответните ръководители на ОДМВР-тата, както се казва, това са все хора от системата, за които министърът гарантира, че ще си свършат работата", заяви Денков.

Мотивите за освобождаване на главния секретар са публични и всеки може да ги види, каза още премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
0
 
0
 
! Отговори
ЦРУ каза преди 8 месеца
За да държиш под контрол колониалните територии, трябва да създадеш изкуствен/измислен сблъсък между твоите марионетки, за да имитираш демократични процеси. #КойНазначиКирчоиКокорчо
240
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не е вярно, че държавата се управлява само от задкулисието. Ръководи се първо на първо от ПосолствоТо.
239
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ТО БЕЗ КОНЦИТЕ НА МОСКВА, РЕШЕТНИКОВ НЯМАШЕ ДА ПРЕДЛОЖИ РАДЕВ. АКО ИМАШЕ НЕТЪРПИМОСТ КЪМ ЗАДКУЛИСИЕТО НАРОДА ЩЕШЕ ДА СКОЧИ ПРИ ДЕМОНСТРИРАНАТА ГРУБА НАМЕСА В ДЪРЖАВАТА. КАК БИХА РЕАГИРАЛИ НОРМАЛНИ ХОРА В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ,АКО ЧУЖ АГЕНТ СПОДЕЛИ С УСМИВКА ПО ТЕЛЕВИЗИЯ,ЧЕ НЯМА СМИСЪЛ ДАспорят лидери на партиите кой е предложил РАДЕВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ, КАТО ЛИЧНО АЗ СЪМ ГО ИЗБРАЛ.ЕЕЕ ТАКЪВ СЛУЧАЙ НЯМА В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО! На пияно и на трезвен ВЯТЪР ЕЧИ И БЪЛГАРИ ЮНАЦИ
238
1
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 8 месеца
Хах, тръгнал Рундю да говори за задкулисие?!? Че нали него го командват от Масква, така го и избраха Корни и Решетников. Изключителен мерзавец.
237
5
 
5
 
! Отговори
toti преди 8 месеца
И тоя президент си ги говори,както по селските кръчми и не чакайте нищо добро да се случи...всички са в играта и само емитират пред нас че НЯКОЙ ГО Е ГРИЖА ЗА ВАС !!!
236
5
 
5
 
! Отговори
ancypt преди 8 месеца
Радев бил фигурант, ама друг път.
235
4
 
15
 
! Отговори
Ежко преди 8 месеца
Няма задкулисие.Има наглост да ни крадете пред очите ни.Толкова сте нагли и нахални,че дори не се криете!Лъжата стана норма,а това,че ви назначиха от САЩ е моторен факт!
234
0
 
2
 
! Отговори
Пп дб преди 8 месеца
Щом са хора на трактора , маджо не ми ги хвалиБьлгария зацикли в -90 те и там остана навеки
233
4
 
2
 
! Отговори
Диана преди 8 месеца
БСП се страхува да признае Задкулисието,което му дърпа конците,защото ако признае,че американците стоят зад тях,ще цъфне тяхното предателство към страната и ще загубят най-здравата си ядка на електората си..За тези интриганти тайните срещи, разни кодирани комуникации,разни тайни конспирации и всякакви подобни криминални престъпления са върха на политиката,а как иначе те ще изглеждат като политици без подобна дейност-за тях политиката е точно това:потайности,шпиони и вс.подобни простотии..
232
1
 
3
 
! Отговори
Диана преди 8 месеца
Погледнато формално, разбира се че страната се управлява от правителството и тук Денков е напълно прав.Въпросът е кой задкулисно дърпа конците на правителството, което не иска това да бъде видимо и прави нещата по свой начин така,че и възможно най-добронамерения съвет да се прояви като най-вражеска атака за страната ни-нали знаете "много баби, хилаво дете"!Ако това Задкулисие беше управлявало открито страната ни, може да сте напълно сигурни, че всичко щеше да е много различно, вкл.и резултата
231
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 8 месеца
232 в друга държава,само при съмнение си подават оставката,всички членове на правителството.
230
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 8 месеца
240 защо си мислиш,че академика,има по-вече гънки,а при теб,изобщо липсват по рождение.
229
8
 
2
 
! Отговори
Богомил Трайков преди 8 месеца
Друг упрек от шофьорчето на самолетчета не може да се очаква. Толкова са му мозъчните гънки под руската шапка която не я е свалил до сега.
228
2
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 8 месеца
Борисов да излиза от тая клалицияДа не затъваме повече с тези хора от - пп
227
0
 
8
 
! Отговори
Трагедия преди 8 месеца
Е какво излезе мутрите си имат партия - пп в парламентаПа да поканим и коза ностра на следващи избори да ни представляваПоследният да затвори вратата
226
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ох горкия, дори не знае кой му е съставил правителството.Банкенския официално му казва, Алексей ни събра мен и шефовете му от ПП, той пак аз не знам.Ако не знае шефовете му от ПП са решили, че не е необходимо той да знаеКакви драми, какви чудесни, какви глупости 3 ден все едно и също чета/слушам
225
0
 
10
 
! Отговори
Хаха ха преди 8 месеца
Ще ни приемат в шенген вервайте ми - денков ви обеща
224
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За този ли говореше божков , че ще го правят фигурант в записа
223
0
 
11
 
! Отговори
Мда преди 8 месеца
Абе радев дали стана фигурант незнам ама този е ясен
222
0
 
8
 
! Отговори
Маджо преди 8 месеца
Това е фигуранта ми