Бивш шеф на ДКК: Корупционният натиск беше всекидневие

Имало е и опит от страна на настоящия министър на икономиката
3 сеп 2023 19:10, Нели Христова
6
Бивш шеф на ДКК: Корупционният натиск беше всекидневие
Снимка: БГНЕС

Това беше всекидневие и винаги идваше от високи нива. Така отговори на въпрос имало ли е корупционен натиск, докато е бил шеф на Държавната консолидационна компания бившият и директор Венцислав Димитров по NOVA. Той не  конкретизира точно какъв е бил натискът, но заяви за опит на настоящия министър на икономиката (Богдан Богданов - б.р.) да кадрува с негови хора.

Димитров заяви, че това е било много елегантно направено, но той е отговорил, че си има ред, конкурси, комисии и т.н. Той смята, че това е една от причините за бъде освободен. Исканото назначение е било за пост в "Еко антрацит", дъщерно дружество на ДКК. Сега този човек бил част от  борда на консолидационната компания.

Бившият шеф обясни, че "Еко антрацит" е свързано с друго дъщерно дружество на ДКК - "Монтажи" и се свързва с тъй наречените вътрешни възлагания. Те, според Димитров, са начин да се заобиколи Закона за обществените поръчки.

По повод високите заплати, вземани от мениджмънта, той заяви, че това се определя от високите резултати. Водещата го репликира, че това е от работата на заводите за военна продукция, свързано с войната в Украйна.  Димитров заяви, че това е нормативно определено и ако държава иска да го промени, може да го направи.

По повод 20 000 лв. представителни пари той уточни, че става дума за предишния мениджмънт нва "Ел Би Булгарикум", а не за него. В ДКК не съм взел нито лев за представителни нужди, не съм се възползвал от тях, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Май има страх в държавните служители докато са на работа да приказват каквото и да е за корупция. И трябва да се направи някакъв закон който да ги защитава в такива случаи.
4
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 7 месеца
Сега пее като славейче. Защо стана толкова честен след като те уволниха? Или ти беше приятно да те рекетират? Кой да ни каже.
3
1
 
8
 
! Отговори
пасарела преди 7 месеца
Ужас !! Колкото минава става по зле ! Що сме ненаситни като *** на млада люцерна , но после се подуваме и умираме !! АМИН .
2
2
 
14
 
! Отговори
питам преди 7 месеца
Ама докато беше шеф защо си мъчеше .Защо не потърси ДАНС ,та да хванат тоз де те натиска !
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Натискат ме корупционно тука с едни пачки, не се живее! Аман вече с тея пари.