Защо българските политици се заиграват с персонажи като Алексей Петров?

Политолози: Все още е спекулация участието на бизнесмена в правителството
Обновена: 4 сеп 2023 22:25 | 4 сеп 2023 22:20, Анисия Иванова
49

След старта на новия политически сезон - случайностите или здравата ръка, ще определят дневния ред?

"Всички си спомняме как СДС дойде на власт - с идеята, че БСП ще изчезне. Обсъждаше се дали не трябва и турската партия да бъде част от СДС. С други думи - СДС се появи като заявка за алтернатива, която ще изпълни целия политически спектър. НДСВ се появи със заявка, че ще бъде автентичната десница. Имахме нова вълна от партии, които си бяха създали илюзията, че те са си самодостатъчни", коментира политологът проф. Румяна Коларова в студиото на "Денят ON AIR".

Във връзка с дискутираната тема за намесата на Алексей Петров в правителството - проф. Коларова изтъкна, че бизнесменът е противоречива личност.

"Той упражняваше насилие. Този човек не може да бъде еднозначно приет. Никой не може да се хвали със съдействието от страна на Алексей Петров", допълни тя.

Според политолога Георги Киряков, докато няма реални факти, не може да се каже дали е имало негово участие.

"Единствена теза е, че е възможна спекулация и че цели да уязви правителството на сглобката. Борисов има собствена игра в тази политическа ситуация - неговото лично оцеляване, политическо и физическо. Видяхме реакцията му при връщането на Васил Божков", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

От самото начало Борисов е показал, че "не са ангели", затова в случая с Алексей Петров, той знае, че не може да каже, че не се е виждал с бизнесмена, защото рано или късно ще излязат фактите, смята проф. Коларова.

"Фактите вече показват, че наистина Алексей Петров е организирал срещата. Борисов добре знае, че не се лъже в политиката", настоя още тя.

Киряков определи като "странен рефлекс" заиграването на българските политици с такъв ти персонаж като Алексей Петров. "Това не е от сега, да разчитат на фигури от ъндърграунда. Това е странен рефлекс - 30 години да разчитат на този начин на правене на избори, на политика, защото това е единственият сигурен", на мнение е политологът.

Проф. Коларова разграничи два рефлекса, като определи единият на всички новодошли в политиката. "Продължаваме промяната" си мисли, че истинската информацията е задкулисната. От тази гледна точка Алексей Петров изглежда привлекателен. Важна е ролята на службите. Съгласна съм, че има и друга група - активисти, които разполагат с клиентелни мрежи", категорична е тя.

Политолозите коментираха и евентуална оставка в кабинета "Денков - Габриел". "Тепърва ще се прави списък на министри, които могат да бъдат сменени. Когато се случи такъв инцидент ГЕРБ бързо използват възможността да критикуват", анализира проф. Коларова.

Относно 3 март Киряков уточни, че във всяка коалиция има подобни разговори. "Нормални коалиционни взаимоотношения", допълни той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 7 месеца
защото са безмозъчни
38
1
 
2
 
! Отговори
Радев какъв е? преди 7 месеца
трактор, тиква, *** или..?..... на кой слугува?
37
1
 
5
 
! Отговори
Жалко преди 7 месеца
Жалко и архитекта на клалицията си отиде - като архитекта на прехода - гн луканов - дал червените куфарчета с пари кеш - да навлязат в бизнеса в политиката
36
0
 
5
 
! Отговори
Мда преди 7 месеца
Според мен причината е защото всички са - трактористи в недобрият смисьл на думата
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нямат избор. Те са марионетки, затова персонажи като Алексей Петров си играят с тях. Куклите не избират кой ще си играе с тях.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защото са от една кръвна група особено тиквата.
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Информаторът, Баретата и Лукавия са едно и също лице, което е вътре в играта. Казал е неща от първоизвора. Най-вероятно е от борда на Мултигруп. Онези знаеха всичко. Трябва да ви доверя, че изборите за политически фигури са предопределени и от вашето гласуване нищо не зависи, тъй като е манипулирано.
32
0
 
19
 
! Отговори
Attention преди 7 месеца
Ако пишете от България, внимавайте в съобщенията си. В Интернет никой не може да се скрие. Подсказвам, за да нямате сериозни проблеми. Онези, четат всичко и са полудели от недостиг на въздух. Всичко може да ви се случи!!!!!!!!!!!
31
0
 
13
 
! Отговори
Избирател Пп преди 7 месеца
Кой ще замени сега - покойният алексей в силовото крило на партията - може би гн божков
30
0
 
13
 
! Отговори
ефрейтора преди 7 месеца
А бе ,кво става със сглобката.Толупа къде е?Канадеца и той се е омотал.Генерала лай-о Атанасов е пълен *** бръщолеви глупости всеки ден по телевизиите.Магарев, министъра на отбраната на Хохлите като го гледам все едно е в небрано лозе.Куклено шоу от всякъде.
29
0
 
18
 
! Отговори
Хаха ха преди 7 месеца
Баце поне си вьрза гащите и се разприказва в случей , че му се случи неприятност да се знае - за татко петко и кирето колко честни и почтенни момчета са
28
0
 
19
 
! Отговори
Информатор преди 7 месеца
Долното няма да го прочетете никъде и никога из пресата или разни свободни повествования Инициалите и имената не са променени. ;) Напред, България.
27
0
 
18
 
! Отговори
Лукавият преди 7 месеца
пушеше ганджа, като заводски комин. "Зъбчо" ака Илия Павлов го бъзикаше доста за тази му страст, докато един ден Ковчежникът избухна и то в Москва: "Пичове, с пичовете ви! Ще плащате! Бях ли ясен?" Две седмици по-късно, ден преди разстрела, Лукавия имаше инфо какво са му скроили и посети посолството на САЩ, но там му отказаха протекция. Ричард Мей, пресаташето на US амбасадата знаеше за това, но не пророни нито една дума повече за срещата на Лукавия с Първия секретар на посолството L.L. Завеса.
26
0
 
20
 
! Отговори
Баретата преди 7 месеца
беше дясната ръка на Ковчежника, чиито най-голям враг се превърна Илия Павлов, който отказа категорично да плаща на БКП/БСП, докато Баретата и другари даваха задължителните 10% от "придобитото" на Ковчежника. Лукавия даде такава власт и недосегаемост на Петров, че останалите от подземния свят изпълняваха всички негови "ювелирни поръчки", включително 'прочистване на новите територии' от "непочтени бизнесмени". Това е България и в момента.
25
0
 
9
 
! Отговори
Мда преди 7 месеца
Засега крилото на - трактора и маджо е най силно , като чели
24
0
 
9
 
! Отговори
Тракторист преди 7 месеца
Толупа,Доган и Шиши и те са Трактористи като Помака.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Комшията на трактора и негов близък приятел и ортак - Никола Филчев, защо не сте го чували и виждали последно време? Той яростно нападаше евроатлантическите ценности, а подкрепят ПП... Всичко е задкулисие и пари. Убитият прокурор Колев към кои беше? Докога българите ще са като ***???
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
България беше завладяна от кофти материал на бившите служби, когато горбачовците в България се оказаха още по-нефелни от белязания в Русия. Тия всичките доброволно дадоха всичко на щатите с идеята да изравним стандарта си и да заживеем всички като в приказките. Нашите старчоци убиха Луканов и направиха пълзящ преврат чрез политически бушони тип Доган, Костов, Станишев, царя, Боко и т.н
21
0
 
6
 
! Отговори
До факт преди 7 месеца
Имаш предвид под силовото крило на - пп , печално известните от - 90 те наказарелни бригади които чрез определен вид незаконни дейности да трупат капитали за спонсорство на - пп
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Помните ли един видеоклип на Христо Иванов и пратеник на Маджо? За запознатите е излишно да казваме какви бяха връзките на Маджо и трактора. Маджо управлява държавата, а Боко си спаси живота, това е сделката. Ще гърмят много скандали. Има клипове на Кирил Петков и лена парапета в много по-разгорещени пози.