Защо българските политици се заиграват с персонажи като Алексей Петров?

Политолози: Все още е спекулация участието на бизнесмена в правителството
Обновена: 4 сеп 2023 22:25 | 4 сеп 2023 22:20, Анисия Иванова
49

След старта на новия политически сезон - случайностите или здравата ръка, ще определят дневния ред?

"Всички си спомняме как СДС дойде на власт - с идеята, че БСП ще изчезне. Обсъждаше се дали не трябва и турската партия да бъде част от СДС. С други думи - СДС се появи като заявка за алтернатива, която ще изпълни целия политически спектър. НДСВ се появи със заявка, че ще бъде автентичната десница. Имахме нова вълна от партии, които си бяха създали илюзията, че те са си самодостатъчни", коментира политологът проф. Румяна Коларова в студиото на "Денят ON AIR".

Във връзка с дискутираната тема за намесата на Алексей Петров в правителството - проф. Коларова изтъкна, че бизнесменът е противоречива личност.

"Той упражняваше насилие. Този човек не може да бъде еднозначно приет. Никой не може да се хвали със съдействието от страна на Алексей Петров", допълни тя.

Според политолога Георги Киряков, докато няма реални факти, не може да се каже дали е имало негово участие.

"Единствена теза е, че е възможна спекулация и че цели да уязви правителството на сглобката. Борисов има собствена игра в тази политическа ситуация - неговото лично оцеляване, политическо и физическо. Видяхме реакцията му при връщането на Васил Божков", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

От самото начало Борисов е показал, че "не са ангели", затова в случая с Алексей Петров, той знае, че не може да каже, че не се е виждал с бизнесмена, защото рано или късно ще излязат фактите, смята проф. Коларова.

"Фактите вече показват, че наистина Алексей Петров е организирал срещата. Борисов добре знае, че не се лъже в политиката", настоя още тя.

Киряков определи като "странен рефлекс" заиграването на българските политици с такъв ти персонаж като Алексей Петров. "Това не е от сега, да разчитат на фигури от ъндърграунда. Това е странен рефлекс - 30 години да разчитат на този начин на правене на избори, на политика, защото това е единственият сигурен", на мнение е политологът.

Проф. Коларова разграничи два рефлекса, като определи единият на всички новодошли в политиката. "Продължаваме промяната" си мисли, че истинската информацията е задкулисната. От тази гледна точка Алексей Петров изглежда привлекателен. Важна е ролята на службите. Съгласна съм, че има и друга група - активисти, които разполагат с клиентелни мрежи", категорична е тя.

Политолозите коментираха и евентуална оставка в кабинета "Денков - Габриел". "Тепърва ще се прави списък на министри, които могат да бъдат сменени. Когато се случи такъв инцидент ГЕРБ бързо използват възможността да критикуват", анализира проф. Коларова.

Относно 3 март Киряков уточни, че във всяка коалиция има подобни разговори. "Нормални коалиционни взаимоотношения", допълни той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 8 месеца
Пиарската на ГЕРБ плещи щуротии. Баце не лъжел щото знаел абе тая у ред ли е?
18
0
 
8
 
! Отговори
ха-ха преди 8 месеца
Защото и те са свързани с Мафията,и малките деца го знаят.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нарастнат ли геостратегическите бури ще има много застреляни по горите. Всички схемаджии са с банкови сметки в Американските Вирджински острови, Швейцария, Сингапур, Самоа и други "евроатлантически" дестинации. Америка си има изпълнители на поръчки и ги чисти периодично.
16
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 8 месеца
А. Петров ако не е създател на ПП, то поне е един от създателите. Ясно защо им е бил нужен-за да създаде силово крило на партията, каквито имат ГЕРБ и ДПС.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хората като трактора в България са към 50-тина, които притежават между 200-800 милиона лева всеки един по отделно. Всеки един влияе на изборите и на властта. ПП са говорителите на тези фракции, а герб бяха по-брутални и унищожиха стотици такива феодали. В България има милиарди окрадени пари в ръцете на бушони.
14
0
 
3
 
! Отговори
Омертата преди 8 месеца
Чудя се като какьв - трактора е сьдействал за кабинет с гербКато спонсор на пп , като председател - ясно е за всеки , че лидерите на партиите говорят за обединения
13
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 8 месеца
Е как да е в епохата баце? Намерете 3 разлики между тиквата и трактора.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Таяг гро зница не беше ли от ГЕРБ?
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щото са си приятелчета. Само кой ще лиже кокала може да ги сдърпа за малко. Нема да ме учуди политиците ни да получават нарко пари под масата
10
1
 
5
 
! Отговори
Рендету преди 8 месеца
Феодален Олигархат!!!
9
2
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 8 месеца
Щото не са политици а мутри и измамници дето щавят хората като него!!! Закривай малко остана! Под три милиона население няма да не зачитат като държава!! Трагедията на един народ е България !
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ХехеНаща котка лови американски пи.шки а не мишки :)
7
4
 
5
 
! Отговори
Хехе преди 8 месеца
Всичко е една медийна пушилка! Какво значение има дали Алексей Петров, Митьо Пищова или Шкумбата са били намесени или не в съставяне на правителство? Както е казал Дън Сяо Пин - "Не е важно дали котката е бяла или черна, важното е да лови мишки"
6
2
 
3
 
! Отговори
Трактора и багера преди 8 месеца
В бг политици няма, има случайни хора, фигуранти и *** и интересчии от село Банкя и от Самоков.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защото тези, именно, "персонажи" са ги направили политици, хранят ги и в замяна на това, последните да им целуват разни телесни части и да им изпълняват желанията. Марионетки, не политици. С журналистите е същото.
4
2
 
3
 
! Отговори
Бизнеса преди 8 месеца
Ги привлича. Да го усвоят . Сега ще си правят с Божков. Казина. Ще ги усвоят. Така с игри забогатяват. 20 милярдери и 1400 милионери олигарси . Не са много. Имат медии , тв , Развиват живота. Ще видим . Цени, война на пътя, удавяния, Реформа, Офшорки, Повтарящи се новини. Противоречия .
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
*** искаха да захаят държавна ясла защото *** отдавна бяха несменяеми на държавната суфра .Идеята на СДС беше стани да седна щото сега е наш ред .Тези хора нямаха визия за държавата и на властта се гледаше за консумация . Като на соджук . Никаква идея за никой от проблемите .Да не говорим че трябваше да обяснят че държавни култури ,здравеопазване и хрантутничество няма да е възможно . Икономиката .По малко пари в работниците не е хубу а по малко потребление кредитиране и икономика
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Че то има ли български политик да не се разиграва Той нали за това е там..Иначе що ще се бъхти на една заплата от няколко хиляди евро.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не се заиграват, направо си играят заедно - те са си комунистическа мафия.