Нешка Робева: Аз съм против войната, против министъра на отбраната съм

Според нея това правителство е дошло с грозна лъжа и става въпрос за лични интереси
6 сеп 2023 21:44, Нели Христова
305

Далеч ли сме от светлия пример на 6 септември, 1885 година? Даваме ли си сметка, че в единството е силата ни?

"Честит празник на всички, които го чувстват като празник. Тази трагедия помрачава празника. Мисля си каква е символиката от две поредни бедствия. Зависи от тълкуването на човека. Ако ние сме вярващи хора, трябва да се съобразяваме с този християнски морал, но ние се мразим, избиваме се, ругаем се, отричаме се. Дали Съединението е равнозначно на обединението? За мен не е. Съединението е механично действие, а обединението е едно друго стъпало, на духовно ниво", каза легендарният треньор по художествена гимнастика Нешка Робева в студиото на "Денят ON AIR".

"Ако искаме да сме народ, всеки трябва да си даде сметка, че трябва да намерим това, което  ни обединява. Медиите ни разединяват. Всеки ден попадам на нещо, което ме преобръща. Народът няма как да се самоорганизира, трябва да има глава, която да го води", допълни тя.

Според нея това правителство е дошло с грозна лъжа и става въпрос за лични интереси. Гостът коментира, че всеки, който се интересува от ситуацията в България, може да прецени "кого са хванали за шията и той няма на къде да мърда".

"Има един водач на партия, който много е загазил, но той не се появи в списъка "Магнитски". Всеки ден получаваме сигнали, че се доближаваме до войната. Нали това беше отбранителен съюз? Кого отбраняваш? Къде се буташ, където не ти е работа? Остави тези два народа, досега да са се разбрали и нямаше да има такива жертви. Но не е това въпросът. Тук е въпросът кой ще води света и кой ще разполага с народите. Същото положението е и в правителството", заяви Нешка Робева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя сподели, че гневът на народа в един момент ще изригне и ще помете всичко. Според нея правителството е било морално задължено да приеме референдума.

"Аз съм против войната, против министъра на отбраната съм. От какво ни отбранява, като ни вкарва във войната? Аз съм против всичко това и не съм руски агент", каза Робева в края на разговора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
11
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Единствено пълен неграмотен про'с'так, син на доносник гласуващ за 16 республика може да е фен на ес. Факт.
88
14
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
България ще се оправи когато всички евроатлантически про'с'гаци идат при Всевишния!
87
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най-добре украинците да бъдат поробени от ***. Нали Нешке? После и други народи.
86
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Христо Христов - Ицко, с тази празна чутура никога няма да се удавиш каквито и бедствия да има , щастливец си но не ти завиждам.
85
4
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Товарищ Робева, това, че сте против войната е похвално (добре, че не я нарекохте специална операция или конфликт). Но дали щеше да я има, ако една страна не беше нападнала другата. А това, че не сте агент ви вярваме. Вие сте от онези товарищи, дето мозъците им са тотално и безвъзвратно промити.
84
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 103 Е то ако утре видиш че бият съседа ти през една къща на улицата не си длъжен да взимаш страна. Както и той ако те бият тебе. Фашистка русия на това разчита.
83
1
 
0
 
! Отговори
До 103 преди 9 месеца
Остави го Борев, той не знае защо е жив тръгнал да коментира
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много е активен другарят Христо Христов :)
81
2
 
19
 
! Отговори
Глупости преди 9 месеца
И как щяха да се разберат тези два народа Нешке? Путин иска цяла Украйна а Украинците искат независимост. Както се видя в Афганистан само пари не могат да купят нищо. Очевидно други са процесите и трябва да се помогне на Украйна! Тя е жертвата!
80
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 101 Склерозник, и ти и Нешка май забравяте кой започна войната. Нагла руска смрад сте. Започвате война и твърдите че сре за мир. Само лъжа и пропаганда
79
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 97 Борев:Ние не сме длъжни да взимаме страна!Украйна не е член нито на НАТО,нито на ЕС!Така с взимане на страна ще подпалите световна война!
78
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Христо Христов Не бой се за България орка.
77
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кръвожадните кръволаци веднага скочиха на Нешка само,защото е казала думата "мир"...Да се лекуват!От година и половина им търпиме шизофpeниите!От година и половина тука само халюцинират комунисти,болшевики,СССР и все неща каквито няма от над 30 години!Искат да подпалят целия свят в безсмислена война и са против всеки,който иска мир.Разкарайте се с все войните си!!!
76
6
 
18
 
! Отговори
Кажи честно преди 9 месеца
До Христо Христов Искаш България да е руски концлагер като Куба и Северна Корея ли? А ти да си с Жан Виденова заплата ли?
75
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Борев, ти беше там и видя с очите си кой кого бие?! Верно ли?!
74
6
 
20
 
! Отговори
Борев преди 9 месеца
Другарко Робева, как да се разберат двата народа, като единият /чийто президент е Путин/ напада и бие другия и иска да го бие и пребива още и още. Ако си толкова за мир, вземи се обърни публично към нападателя и го призови, помоли или каквото щеш, да спре!
73
5
 
2
 
! Отговори
До 92 преди 9 месеца
Не си хвърляй черна пепел на душата, че и без това е черна
72
2
 
17
 
! Отговори
Завистлив пенционер преди 9 месеца
Тази лелка има Алцхаймер , голяма пенсия и личната любов от военнопрестъпника Путин. а повечето пенсионери нямат достатъчна пенсия
71
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Комунистка и в червата да ми говори за християнски морал и светлия пример на Съединението и че искала само мир? Нови върхове в лицемерието!
70
5
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Не давайте думата на този доказан чужд провокатор!