БСП пита: Обещават се пари за наводнените, а има ли ги в бюджета?

Нинова поиска изслушване на премиера в НС
Обновена: 7 сеп 2023 13:35 | 7 сеп 2023 10:55, Камелия Цветанова
65
БСП пита: Обещават се пари за наводнените, а има ли ги в бюджета?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Председателят на ПГ на „БСП за България“ и лидер на БСП Корнелия Нинова поиска парламентът да покани на изслушване министър-председателя и министъра на финансите във връзка с наводненията по Черноморието.
Никой от вас не знае колко пари има във фонд „Бедствия и аварии“ в момента, обърна се тя към народните представители от парламентарната трибуна. Обещават се пари за семействата, но дали ги има в бюджета, попита Нинова.

За пореден път ни връхлетя трагедията с наводненията, сега по Черноморието, коментира лидерът на БСП. „Беше Бисер, беше Аспарухово, беше Мизия, бяха Карловски села, сега и това. Този проблем е рецидив и изисква комплексно решение“, заяви тя. Нинова коментира, че проблемът засяга незаконната сеч на гори, неподготвената инфраструктура, непочистените коритата, корупцията при средствата, които се отпускат за решаване на този проблем, а в крайна сметка приключва с човешки трагедии, с погубено имущество – частно и държавно. На парламента му отива да се заемем с този проблем комплексно, защото в нито едно от местата, които споменах, не са възстановени пътища, инфраструктура, животът на хората, покъщнината им, смята тя. В моя град Мизия седма година не е възстановено, каза Корнелия Нинова.

Ние знаем, че има обективни причини - 330 литра на квадратен метър вода е обективна причина, не можем да спрем природата, но има и много субективни, а над всичко това стои една дума – корупция, коментира председателят на БСП. Ще предложим няколко конкретни мерки, но първо ви предлагам да поканим на изслушване министър-председателя и министъра на финансите, каза тя.  /БТА, Теодора Цанева/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: БСПнаводнениеНинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
6
 
! Отговори
Майора преди 9 месеца
Май Корнелия трябва да си припомним управлението на теойната коалиция , когато паритеот бедствия и аварии отидоха в ДПС , а набедихте и уволнихте тогавашния шеф на Гражданска защита ген. Николов!
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо трябва да се помага на тия
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
да вземат от субсидията на бсп,, като много пита.
27
0
 
10
 
! Отговори
карачанаков преди 9 месеца
Много любопитна лелята ве все пита.А въ бульо що не пита изнасяме ли оръжие за Украйна като беше министър,или пък има ли в България корупция при Станишката и там беше министърка и що той те изрита като мръсно коте.
26
1
 
9
 
! Отговори
huq преди 9 месеца
бсп ще пита , като дойде на влас през 2378
25
1
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 9 месеца
Държавата да взима от Техноимпекс.***...нелка да не стиска кълки.
24
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ГЕРБ = БСП = ДПС = Въздържание (Възраждане)
23
9
 
3
 
! Отговори
Джо 2 преди 9 месеца
Куррнелия намеква че държавата е фалирала. Следващия месец може да останете без пенсия. Пак гласувайте за ДПС и ГЕРБ.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички престъпници по програма Магнитски, на които им осветлих червените занници, какво ще дадат? Все от бюджета, все от хората! Дайте да дадем, ама не от нашето. Да, в бюджета може да има много пари, стига държавните институции да заработят. И тогава да се дава на нуждаещите се. А, не както е обичайно - да захраним или спасим бизнеса на някое наше момче, щото било некадърно. На държавна таска. Както еко стикерите, абонаментите за вестници и разни безполезни услуги, далавери! Хотел две звезди!
21
3
 
8
 
! Отговори
чичо Гошо преди 9 месеца
Еее, аман бе, като стане някой сакатлък - БСП винаги са първи на амбразурата да крещят: 'няма ли да помогнете на хората, как ще помогнете, кога ще помогнете, нищо не правите, няма държава и мрън-мрън-мрън'. Сега, решила властта да даде компенсация на пострадалите - 'ама откъде ще вземете парите'. Ми ако трябва - от изплюсканите активи на Техноимпекс и от червената партийна каса, защото трябва да се помогне на хората - нал тъй?
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Овчаров затворника с милионите от корупция, който си е набутал и дъщерята в партията майка, КВО ще даде? Гергов, другото свинче, КВО ще даде? Всичките, които ограбиха държавата и народа, за да си вдигнат хотелите и палатите по черноморието, Дубай, Малта и не знам си още къде, КВО ще дадат? Онези, които изнесиха ограбеното зад граница в офшорни банки, КВО ще дадат? Трябва една огромна конфискация за милиардите ограбени от България! Но кой ще го направи? Кой?
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лелче, ако беше във властта, друго щеше да говориш. Чък и всички знаем навремето в коя партия беше. Отрочето ти Божанкoff те копира сега.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не нинова мислят да ги вземат от БСП боржуата които крадоха години наред пт народа !
17
1
 
3
 
! Отговори
И що пита? преди 9 месеца
Ако нема ще ги открадне,поне са майстори!Преди ограбиха народа и си назначиха милионери-милиционери за капиталисти!
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ниновица да бе дарила партийната си субсидия, като толкова се притеснява дали има бюджет за такава помощ. Ама не, комунист власт и пари стиска до гроб.
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Червени национални предатели и калинки! Вие наложихте, обложихте, положихте! ПЛОСКИЯ данък! Благодарение на който ограбвате всеки ден най-бедните и социално неоправдани в обществото. Вие бе червени хотелиери и милионери. Разни общественици, професори, доктори, генерали и разни други, които в огромната си наглост отново пробутвате некадърните си деца на масата с милионите за нови хотели. Как вие, ще се грижите за обикновените хора? ДО вчера ограбвали същите тях и слугували на корупцията?
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За заменките по морето и засипването питайте тройната ламя и Станишко. Не сте забравили, нали
13
1
 
12
 
! Отговори
При наводнените в преди 9 месеца
Хаити бяха дарени стотици милиони долари.Сами Безос дари 100млн.Колко от червените милионери -хотелиери ще дарят пари?Колко от вашите със"заменките" ще дарят пари?Комунистите ,заедно с тези от ДПС изсекохте горите,колко ще дарите?
12
0
 
0
 
! Отговори
сори преди 9 месеца
да те осинови некои друг
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
това е наследството на разграбената държава от комуннисти и бездействието, некопетентността и корупцията на бойковото управление!