БСП пита: Обещават се пари за наводнените, а има ли ги в бюджета?

Нинова поиска изслушване на премиера в НС
Обновена: 7 сеп 2023 13:35 | 7 сеп 2023 10:55, Камелия Цветанова
65
БСП пита: Обещават се пари за наводнените, а има ли ги в бюджета?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Председателят на ПГ на „БСП за България“ и лидер на БСП Корнелия Нинова поиска парламентът да покани на изслушване министър-председателя и министъра на финансите във връзка с наводненията по Черноморието.
Никой от вас не знае колко пари има във фонд „Бедствия и аварии“ в момента, обърна се тя към народните представители от парламентарната трибуна. Обещават се пари за семействата, но дали ги има в бюджета, попита Нинова.

За пореден път ни връхлетя трагедията с наводненията, сега по Черноморието, коментира лидерът на БСП. „Беше Бисер, беше Аспарухово, беше Мизия, бяха Карловски села, сега и това. Този проблем е рецидив и изисква комплексно решение“, заяви тя. Нинова коментира, че проблемът засяга незаконната сеч на гори, неподготвената инфраструктура, непочистените коритата, корупцията при средствата, които се отпускат за решаване на този проблем, а в крайна сметка приключва с човешки трагедии, с погубено имущество – частно и държавно. На парламента му отива да се заемем с този проблем комплексно, защото в нито едно от местата, които споменах, не са възстановени пътища, инфраструктура, животът на хората, покъщнината им, смята тя. В моя град Мизия седма година не е възстановено, каза Корнелия Нинова.

Ние знаем, че има обективни причини - 330 литра на квадратен метър вода е обективна причина, не можем да спрем природата, но има и много субективни, а над всичко това стои една дума – корупция, коментира председателят на БСП. Ще предложим няколко конкретни мерки, но първо ви предлагам да поканим на изслушване министър-председателя и министъра на финансите, каза тя.  /БТА, Теодора Цанева/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: БСПнаводнениеНинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
6
 
! Отговори
А за пострадалите преди 9 месеца
от предходните наводнения все още нищо. На обещания все го докарвате, но на действия изоставате сериозно. Представяте ли си какво е в деня на един от тия 240 търтея? 8 часа мислиш от къде да отрежеш от държавата, вместо да си вършиш работата.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тази изплува от морето след потопа. От кое море. Как кое, от бяло море.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
щом за Украинското наводнение преведоха,за българите трябва поне същите пари да преведат
7
0
 
10
 
! Отговори
Корнелия, преди 9 месеца
Ами дайте от партийните субсидии.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
О-о! Тази мълча два дни и взе, че се показа! Нинова събирай си партийците, вземайте лопатите и вървете да почиствате деретата и каналите! Свършете нещо полезно за хората, не щем приказките ви!
5
0
 
0
 
! Отговори
не преди 9 месеца
начи изпьрдяното семеиство клошари
4
0
 
7
 
! Отговори
Нинова, преди 9 месеца
Извикай Гълъб да ти каже защо изпразни фонд "Бедствия и аварии".
3
0
 
0
 
! Отговори
меа преди 9 месеца
гулпа
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вчера опорката беше, че няма да се помогне и няма да се дават пари. Сега като за 1 ден и пътните връзки се възстановиха криво-ляво, държавата работи и пари се обещават - сменяме на от къде ще дойдат тия пари - ми от фонда за бедствия, ще си дарите милионите от партийните субсидии, ще намалите кражбите, за да останат... все има как.
1
4
 
11
 
! Отговори
Сашо преди 9 месеца
Как може да политизирате всичко - комунисти такива!Нямате срам!