Бившият военен министър: Опраскаха МВР, ще опраскат и службите

Всичко става с мълчаливото съгласие на премиера, смята Димитър Стоянов
12 сеп 2023 09:36, Петър Бойчев
35
Бившият военен министър: Опраскаха МВР, ще опраскат и службите
Снимка: Нова телевизия

Бившият министър на отбраната в кабинета "Донев" е притеснен от чистка в силовите министерства и спецслужбите.

"Отново сме свидетели на политически спектакъл, чиито сценарий беше написан по време на онзи запис, с мълчаливото участие на премиера Денков. Вървим плътно по този сценарии. Опраскаха МВР, време е да опраскат и службите явно. Дали ще се стигне до смяна на ръководството, няма пряка индикация, има косвена – с неприемането на двата доклада на ДАНС и ДАР”. Това заяви Димитър Стоянов по Нова ТВ, който сега е секретар по сигурността на президента Румен Радев.

"Ако бъдат сменени шефовете на службите, дефицитите автоматично ли ще бъдат запълнени? Тези дефицити трябва да бъдат с финансови средства, защото нашите служби са технологично изостанали. Трябва да са в крак с колегите си от партньорските служби, да получават надеждна информация и да я представят и на президент, и на премиер”, каза Стоянов.

Той коментира и двата варианта - за сливане на цивилното и военното разузнаване, или вероятността да бъде заобиколен подписа на президента, да не трябва указ за назначаването им, а да се избират по предложение на правителството от парламента.

"Вторият сценарий е по-вероятен – да се заобиколи подписът на президента. Опити за сливане на двете служби има през 2011, 2015 и 2020. Но и в трите случая разумът е надделял", каза Стоянов.  

Той е против сменянето на шефове на служби през 3 месеца. "Просто тези служби престават да работят, това обрича националната сигурност на неуспех", каза Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бившия военен министър на Радев и негов кум, покри всичките корупционни далавери на Румен Радев, докато е бил шеф във ВВС, който е предоставил безплатни апартаменти и издръжка, на тогавашната си любовница и сегашна съпруга, Десислава. Назначена в конфликт на интереси на две длъжности, без да има образование за това. Би трябвало, да се срамува, вместо да брани червените агенти на ДС в службите, назначени от властолюбеца русофил Радев.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Подмяната са фашисти, докарват ни фашистка, дясна диктатура. Тоталитаризъм на една Сглобка, която ще унищожи гражданските ни права, честните избори, свободата на словото. "Записът" на Просто Киро да се разглежда като престъпен заговор срещу конституцията и народа. Оставка на фашисткия сговор.
28
1
 
5
 
! Отговори
toti преди 7 месеца
ОПРАСКВАНЕТО трябва да ПРОДАЛЖИ ,тъй като ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА е превзета ОТВЪТРЕ и децата знаят кой какво е правил от ДС и едва ли с оставане на някой по вържа НЕЩО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ !!! ЧИСКАТА трябва да е ТОТАЛНА и само ЧИСТИ ХОРА да останат да работят без да са се омазали до УШИТЕ !!!
27
0
 
6
 
! Отговори
НАРИЧАХА ГО ДАМАДЖАН преди 7 месеца
МВР БЕШЕ ОПРАСКАНО ОТ ЕДИН ЖАЛЪК АЛКОХОЛИЗИРАН ИНДИВИД КОЙТО ГОВОРЕШЕ САМО ЗА ЧУВАЛИ С МИЛИОНИ ИЗМЪКНАТИ ОТ БАНКА- ГОСПОДИ КОЛКО АЛКОХОЛ Е ИЗПИЛ ТОЯ *** ДЕДКО- ГОСПОДИ ПАЗИ МВР ОТ ИЗПРАЩЕЛИ И АЛКОХОЛИЗИРАНИ ИНВАЛИДИ С 19 ИМОТА БЕЗ ОБЕСНЕНИЯ ЗА ПРОИЗХОД НА МИЛИОНИ.
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Заради някакви си местни избори съсипват кариерите на хората.Ние все по избори ще ходим,а те ще си правят ала бала...Я се разкарайте!Даже искат референдумите да ни забранят.Това си е фашизъм.Кажете ми как да гласувам за хора,които по телевизията бъркат думата "връзки" с "превръзки"?!Явно всичко друго им е дошло ама не и акъла.За макашита няма да гласувам!
25
0
 
0
 
! Отговори
министрите преди 7 месеца
са умни . зад тях стоят партиите . каракачанов затова го няма .
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До АнонименОбъркан си. Служебното правителство е обикновенно правителство като всички други, но избрано по служебен път урегулиран със закон. Работи нормално по проблемите на държавата и организира предстоящите избори. След като хората не излизат да гласуват, ще има служебни правителства.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Служебното правителство не може да слага постоянни назначения, да не говорим че изобщо не им е работа да се занимават те с назначаване. На служебното правителство работата му е да проведе изборите до избиране на редовно правителство. От сега нататък Народното събрание трябва да назначава когато има служебно правителство за да не излизат после такива като този да мрънкат.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако сменяш ръководство на 3 месеца, всяко следващо ще прави ревизия на предишното точно три месеца и работа няма да се свърши, ама никаква. Относно сливанията, ами самите наименования "цивилно" и "военно" говорят сами за себе си. Те са две съвсем различни които в даден момент може да се препокриват, но като цяло ползват различни източници.
21
2
 
5
 
! Отговори
леля Пена преди 7 месеца
КОГАТО ВИЕ ОПРАСКВАТЕ МОЖЕ,А ДРУГИТЕ НЕ.САМО ЧЕ ВИЕ СТЕ ПУТИНИСТИ И СТЕ ПРОТИВ ИНТЕТЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.ЗАЩО НИ СМЯТАТЕ ЗА СЛЕПИ?
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ДРУГИ ВИ ОПРАСКАХА!БЪЛГАРИЯ Е ТУРСКИ САРАЙ ЗАОБИКОЛЕН ОТ РУСКИ ПЕТРОЛ,ПАЗЕН ОТ АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ!!!
19
0
 
5
 
! Отговори
Кире преди 7 месеца
Крайно време беше. То не бяха мутри, то не баха охранители, то не бяха наемни убиици. Всички виждаме резултата от свършеното от МВР и службите. Наложително е някой да им разтури седянката на тия хрантутници
18
0
 
1
 
! Отговори
до 17 преди 7 месеца
Изнервен и много *** !
17
1
 
5
 
! Отговори
?!? преди 7 месеца
Тези служби прикриват руската мафия в България. Само един пример Хакери от Нигер откраднали 12 милиона с една транзакция! от българска строителна компания. Разбира Строителната компания е изнесла парите си в чужбина. Ако имаше малко акъл в Службите това не би станало. Кой контролира Нигерия Вагнер! Забележете другите " Хакерски атаки " са на фирми за акумолатори - Бобокови! И казина кой ли ще е с казината?
16
1
 
5
 
! Отговори
Изнервен преди 7 месеца
Млъкни бе, дърт комунистически из...род. При служебните правителства точно всичко беше опраскано.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе как така едно служебно правителство може да опраска службите а редовно неможе?
14
0
 
7
 
! Отговори
Loyko преди 7 месеца
Защо когато Радев чрез неговите служебни правителства сменяше шефовете на службите ,този юнак мълчеше. Каква е разликата? Все чистки.
13
0
 
2
 
! Отговори
Скоро преди 7 месеца
ще пораснат и тебе!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Че след като МВР неюоже да се справи с едни пияници на пътя, защо да не ви опраскат? Аз бих ви опраскал още преди 10г :))) льохманииАко ви приберем служебните коли сигурно няма да ви видим повече.
11
2
 
3
 
! Отговори
ИСКАХТЕ ПРОМЯНА? преди 7 месеца
ПРОМЯНАТА БЕШЕ САМО ЗА НЯКОИ - ОТ УЛИЦАТА В ПАРЛАМЕНТА ИЛИ В МИНИСТЕРСТВАТА И СЕГА СА МИЛИОНЕРИ, А НАРОДА ПАК ОПРАСКАН, КАКТО ВИНАГИ!