Йотова: България да сложи край на yes-политиката

Други държави защитават своя национален интерес
Обновена: 24 сеп 2023 19:42 | 24 сеп 2023 17:29, Росен Стойчев
158
Йотова: България да сложи край на yes-политиката

"Засилва се тенденцията България да се държи като държава от периферията, да чака какво ще й кажат европейските партньори", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR  вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя коментира отпадането на забраната за внос на украинско зърно.

"Ние сме поели ангажименти към европейските институции, без дори да попитаме съответните браншове в България, без съответния анализ и оценка. Рапортуваш пред големия брат", добави вицепрезидентът.

Още по темата

Йотова даде за пример острата реакция на Полша, която защитава националния си интерес, и заяви, че в различни формати в рамките на ЕС се отстояват позиции. "А в България министър-председателят се кара с хората, които ни дават хляб. Недопустимо е", посочи вицепрезидентът.

"Още през 2011 година бяхме изпълнили техническите критерии, което е условието за членство в Шенген. Оттам нататък последваха нови изисквания, нови условия, политически решения, включи се като аргумент и мониторингът за наблюдение на България и Румъния, който официално вече го няма. Имам усещането напоследък, че правителството не е достатъчно активно", заяви вицепрезидентът в разговор с Милена Милотинова.

По думите ѝ България ще съблюдава стриктно, не само процеса по вписването, но и спазването на правата на българите на практика и припомни "колебливия период в българската политика към РСМ при управлението на Кирил Петков".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: Илияна ЙотоваBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
Тая тетка как целуваше жезъла на поп Гундяев :))))))))))))))))
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Комунистическа фъшшшкияя = психясал либераст. Същото е на 100%. Старите комунягги сега са модерни либерасти. Но са същите боклуццци. #Trump2024
122
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Охранена скъпоструваща хиена с висока заплата що е то?-Червена кобила..... която получава заплата благодарение на нас.Марш от землянката
121
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Йотке, родителите ви ни бяха продали за 45 години на Русия, пак толкова лошо. Няма ли някакви политици които не са проституткиплужеци, за да работят за доброто на България и българското общество?!
120
0
 
5
 
! Отговори
Посолството преди 7 месеца
Не ти, а ние казваме
119
3
 
7
 
! Отговори
пасарела преди 7 месеца
Абе , Йотова , имам чуство , че само знаеш кусур да намираш и нищо друго !! Докарваш се каго говориш за хляба , а не говориш за цените , че с намаление на цената на пшеницата ще имаме верижно намаление на ред стоки !!Не се присламчвай до Радев , знаем от къде ядеш хляб , е , не от където те издигнаха !!!
118
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това то има в учебника по психология , раздел манипулиране - обвинаваш другите в това , което ти правиш. Не е нещо оригинално, руснаците го правят от доста време
117
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На руския поп полковник Гундяев дали му хареса плонжирането на Йотова в чатала му на летището в София? И тая перверзница има наглостта да говори за yes-политика, че то има ли по виш пилотаж в yes-политиката от нейния?
116
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
искаме нет политика радио говорит брюксел да спре да се излъчва в България
115
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
искаме нет-политика. радио гавари масква да спре да се излъчва в България
114
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до късата памет,цените,цените също бяха други,имаше спокойствие,работа за всеки,нямаше клошари на всеки ъгъл и редовния заспа пияница с шише бира до него, строеше се аец,имаше армия,развита икономика и селско стопанство - а сега? сега - давай за закрием половината блокове на аец,дай половината тецове да спрем,дай да дадем 100 бтра а после при наводненията няма техника,реакторите пашасвали дай да ги харижем,чакаме хартиени ф16 за милиарди.........
113
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Никога не е имало по-срамна президентска двойка от тези, а дъното все още не е стигнато и това при положение, че имат ниската летва на Плевнелиев и Първанов.
112
0
 
4
 
! Отговори
Cъrлacyвaн rpaнтoeg преди 7 месеца
Cera вeчe noлитиkaтa нe e "Yes", a "Ooohh Yeeaahh"...
111
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
а как са цените на горивата при еурохатлантизЪма?
110
2
 
11
 
! Отговори
Късата памет преди 7 месеца
До Анонимен 118. Не е важно дали някой е казал кое е по добро - демокрация или социализъм. Първо в источния блок никога не е имало социализъм, имаше еднопартийна диктатура и държавна планова икономика. Второ най близко до социализъм са северните европейски страни, които са демокрации Социализъм не изключва демокрация. Просто у нас това се *** в авторитаризъм. И трето аз съм живял и в двете и вярвай ми сега е в пъти по добре, единственото добро в миналото е , че бях млад
109
7
 
9
 
! Отговори
999 преди 7 месеца
Напълно излишната длъжност вицепрезидент .
108
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Принципно Йотова е твърдо за yes политиката, но тя трябвя дя бъде само към Москва.
107
4
 
2
 
! Отговори
Абе преди 7 месеца
Евгене, уууфсъ
106
5
 
14
 
! Отговори
Хахахаха преди 7 месеца
Вицето пак разказва вицове.
105
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Радев и Йотова мълчат и дума не обелват за експулсирането на руските свещеници от българските служби.