МС отпусна над 24,5 млн. лева за поддръжка и ремонт на въоръжение и ракети

Решението е взето на днешното заседание
27 сеп 2023 17:52, Красимир Ангелов
12
МС отпусна над 24,5 млн. лева за поддръжка и ремонт на въоръжение и ракети
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет на Република България прие постановление, с което се одобряват допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2023 г. за сметка на предвидените разходи в чл. 1, ал. 5, т. 4.3 и т. 4.4 в Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

С приетия акт се осигуряват допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната в размер на 24 752 000 лева, необходими за придобиване, модернизация, поддръжка и ремонт на въоръжение, ракети, торпеда и техника и за ремонт и изграждане на инфраструктура, както и за придобиване на горива за бойна подготовка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Колкото имат преди 7 месеца
Да ги спестяват . Компактна , малко хора . Първата световна е в историята. По натовски модел, значи американски. Хеликоптери, самолети, бмп, катери, бункери и бомбоубежища. Учения. Корупцията е враг .
6
1
 
0
 
! Отговори
Бивш от МВР преди 7 месеца
Кой, кога и по каква причина е придобил за нуждите на МВР патрони в калибър 5,56х45 НАТО, при положение, че на въоръжение няма оръжейна система, която да ги ползва?
5
2
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 7 месеца
Фашагатаа Магаренко подарява нашите ракети и въоръжение на бандеровците , а обикновените работеще българи ще отделят от данъците си за закупуване на ново .
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Къде е Пръча Тагаренко
3
10
 
4
 
! Отговори
МcKennedy преди 7 месеца
Браво на ПП ДБ това са истински държавници
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всичко ли ще е на чертежи пак?Видяхме ви "модернизацията" по телевизията...оставили сте ги по потник,защото всичко сте дали на укрите.Или това е нова униформа заради климатичните промени и да не им е топло на хората?
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ха ха ха ха ха...И откъде и какви по-конкретно ракети ще се придобиват ? Май ще поокраднем парички, а войската ще е виждала тия ракето колкото е виждала и предишните "дефектни".