Валентин Радев: C-300 за Украйна са с изтекъл срок, не са дефектни

Те са на по 30 години
Обновена: 28 сеп 2023 22:45 | 28 сеп 2023 22:25, Нели Христова
65

Продължават коментарите в подкрепа и против изпращането на допълнително въоръжение на Украйна.

"Каквото можем да дадем с изтекъл срок на годност - хората в униформа знаят най-добре какво има. Това, което даваме, не е дори пазено за военновременни запаси", каза бившият зам.-министър на отбраната Валентин Радев в студито на "Денят ON AIR".

Той беше категоричен, че страната ни трябва да се освобождава от такива боеприпаси, които представляват реална опасност

"Да бъдем точни - те са с изтекъл срок на годност, а не дефектни, това е грешен термин, те се проверяват на всеки 5 г. най-много. Те са на по 30 г. Помним взривът в Челопечене от 2008 г. - може да се повтори. Ако не се съхраняват, те се преместват за утилизация и там вече стават опасни. За утилизацията се дават и пари. Дотогава те са опасни, Челопечене го доказа, Петолъчката също", мотивира се гостът.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че в Украйна от въоръжението може да се използва горивото, някоя бойна част, а и да бъде ремонтирано - каквато възможност там има. Радев добави също, че не вижда причина темата на бъде засекретена.

"Даваме им ги да се защитят, това са отбранителни средства. Далекобойността им е 90 км. Не знам за каква секретност говорят. От кого я пазим - от Русия? Русия ни ги е продала, те знаят номерата им, за разлика от нас знаят кога изтича срокът им на годност. Те имат статистика, а ние крием бройката от тях", каза още бившият зам.-военен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дано се самовзривят тъпите укри.
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Край на отбраната ни. Ще гледаме как Ланцетите ще ги опукат като пуканки.
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само дето Челопечене беше зверска инсценировка. В продължение на 3 месеца преди взрива се изнасяха медни гилзи за скрап, някой прибра парите и в деня на взрива изненадващо нямаше никой около склада - дори охранител. Всички бяха предупредени, включително и от ДПСВ, което беше в района. Гилзите ги писаха изгоряли в крайна сметка...
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това помощ ли е? Да им дадем негодни ракети, които може да предизвикат инцидент там? Всичко което им даваме е негодно, да се чудиш защо го искат тогава.
30
0
 
5
 
! Отговори
09 преди 7 месеца
От чертежите полза няма да ги дадем и тях?
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дайте им и всичките виФатмаци и генерали, те също са с изтекъл срок на годност. Генерал Боко, фелдмаршал Тагарев, генерал Радев, генерал Янев, фелдфебел Джамбазки и Шкембе войводата Граф Цепелин!
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Значи не изпращаме негодни ракети, а годни. ОСТАВКА!
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всеки ден обсъждаме проблемите на....една пропаднала и зеленясала държава, скоро няма да я има. Последния залък взеха от българина, а той ги гледа като добиче. Искахте да печелите от ЕС и САЩ. Еми видя се кой от кого.
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То да не е сирене бе
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
БайДън също е дефектирали или с изтекъл срок на годност (все тая), но не го изпращат на Украйна. Когато българското правителство казаха, че дават сто БТР-а на Украйна, от Украйна заявиха, че не стават за нищо. Сега ще стане същото.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Има снаряди от Втората, световна война макар и и ръждясали в земята пак могат да, се ползват тоя какви ги приказва, това да не е салам да му изтече, срока на годнист
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вместо ракети , да им дадем на Украйна един Нефтохим или една Камчия или едно КТБ . Може и едни пловдивски панаири да им дадем.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всеки спец със собствена диагноза за ракетите. Димо Гяуров: тезата, че се иска да предоставим ракетите С-300 на Украйна не само е ексцентрична, но и най-вероятно е пропагандна хибридна и фалшива новина. Тагаренко: Даваме ракети С-300 на Украйна, но само дефектни. Ген. Йохан Петков: Само три са неизправни. Сега пък се оказаха с изтекъл срок на годност, все едно са сирене.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вчера казаха, че са дефектирали, а не с изтекъл срок на годност. Утре може да кажат, че са дефектирали правителствения самолет и трите останали изтребителя, а в други ден да кажат, че и шесте танка са дефектирали. Кой ще докаже, че не са? Тагаренко е внедрен за целта да разори България и да я вкара във войната, а от там да заместят НАТО. Най - продажното правителство за цялата история на България. Срам и позор.
20
2
 
7
 
! Отговори
Тагаренко преди 7 месеца
И моят кремвирш е с изтекъл срок отдавна! Трябва да го хвърля на кучетата!
19
1
 
11
 
! Отговори
Асан преди 7 месеца
Туй да не е салам с изтекъл срок на годност :)))
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Напълно възможно е машинното гласуване да отпадне за местния вот
17
0
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 7 месеца
Това го знаят всички,че са с изтекъл срок,а не дефектни.Ама така го измислиха,да позамажат положението.Само, че ракетите ще летят накъдето си искат,независимо как са ги обявили.С други думи,ако не се взривят при пуска,ще падат върху жилищните квартали.Полша най-после призна една такава ракета паднала на нейна територия и убила човек,че е била украинска,а не руска... така че украинците да ги ползват със здраве,т.е. поне жертви да няма...
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако искаш вземи си ги у вас тогава, да ти...
15
2
 
6
 
! Отговори
и БТРите преди 7 месеца
ли бяха с изтекъл срок?