Мария Габриел за приоритетите, които България има

Можем да се гордеем с постигнати резултати, заяви тя
29 сеп 2023 11:45, Нели Христова
44
Мария Габриел за приоритетите, които България има
Снимка: БГНЕС

България да бъде активен член на ЕС, НАТО, задаващ посока, влизане в Шенген и еврозоната, както и членството в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Това очерта като външнополитически приоритети на България вицепремиерът и външен министър Мария Габриел в началото на Годишната конференция на министъра на външните работи с ръководителите на задграничните представителства на Република България, която се провежда днес в Резиденция „Бояна“. Конференцията е под надслов „България в многополюсния свят: предизвикателства, приоритети, решения“.

В събитието участват президентът Румен Радев, премиерът акад. Николай Денков, както и извънредните и пълномощни посланици, постоянните представители в международните организации и генералните консули на България, представители на изпълнителната власт - министри и зам.-министри.

Искрено се надявам да заявим, че в рамките на евроатлантическите си ценности има какво още да постигнем със САЩ и Обединеното кралство. Трябва да погледнем и към други части на света – Япония, Индия, Латинска Америка, коментира Габриел относно стратегическите партньорства на страната ни, цитирана от БТА.

След 100 дни на активна дипломатическа дейност можем да се гордеем с постигнати резултати. Разчитаме на всеки един от вас България да оформя решения, да определя посока, обърна се вицепремиерът и външен министър към участниците в дискусията. Тя отбеляза, че в основата на работата им са целите и приоритетите на държавата и извеждането на преден план на техния устойчив характер.

Трябва да продължим така, че да има ясни процедури за кариерно развитие на дипломатите, да устояваме достойното заплащане, подчерта Габриел. Тя припомни за актуализацията на дългосрочните командировъчни на дипломатите и добави, че предстои да бъде приет нов устройствен правилник на Министерството на външните работи

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
,,в рамките на евроатлантическите си ценностимоля?!
33
0
 
3
 
! Отговори
Ss преди 6 месеца
Някой да и каже на тая зубрачка, че държава Индия няма. Казва се Бхарат.
32
0
 
7
 
! Отговори
Все се питам преди 6 месеца
Тая луда ли е или нас на луди прави???????
31
1
 
5
 
! Отговори
нафърфорий преди 6 месеца
Амъ ний и "приоритети" ли сме имали, ве???? Туй кога - преди или след като ходихте у Щатите да съ консултирате с Шерифъ за промените у Конституциятъ ни???
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Приоритет номер 1 на България, да изчистим и избием до крак целият продажен български политически елит
29
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Не ревете. ВИЕ гласувате за ЕС, НАТО, Денков и Габриела. ПП. Борисов каза ли ви лани, че европеидните про'с'таци само за мачкане ставате? Каза ви!
28
0
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
пародия на всичко.
27
0
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
Ако искахме да знаем мнението на Гаргамел, просто щяхме да попитаме Борисов какво мисли за дадено нещо! Какво и давате ефирно време на тази радиостанция?
26
0
 
8
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 6 месеца
Ако всички девици и " девойки " последват думите ти ще трябва да си разтворят краката за всички номенклтури в Шенгенското пространство .
25
0
 
15
 
! Отговори
Анал лизатор преди 6 месеца
Таз зубрачка домъкнали я незнайно откъде освен 10 наизустени кухи фрази има ли изобщо мозък в празната си кратуна или има микрочип с оперативните възможНости само на калкулатор ***?
24
0
 
7
 
! Отговори
смешнa преди 6 месеца
ха-ха-ха
23
1
 
14
 
! Отговори
Марионетки на конци преди 6 месеца
Народен съд за предателите
22
3
 
14
 
! Отговори
taschunka witko преди 6 месеца
Нещастница прочети поне мнението на свободните хора и след това се цери.
21
3
 
8
 
! Отговори
жорето преди 6 месеца
Морковът на Блинкън не ме интересува, ама какво стърчи отзад на хихи
20
1
 
8
 
! Отговори
gogo преди 6 месеца
Да оди с хихимян малко да поработи
19
0
 
10
 
! Отговори
gogo преди 6 месеца
Тая по-усмихната и от денкуффф бееее
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимна преди 6 месеца
Вашите преоритети не са наши, не са на България.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ей фльорцо мършава какво само правиш обиколки и позираш сякаш си някоя Холивудска звезда,време е да си събираш антуража и беж от страната,всички сте едни миризливи ***
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Направо си е за ''гордост'' . Изкачиха на сила , Възраждане , като 2-ра политическа сила .
15
0
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 6 месеца
България не иска да е държава а да бъде дъното и да бъде заличена от картата на ЕС света НЕ ИСКА ДА ПРОСПЕРИРАЩА и качествена всички мислят че с алчността си корупцията и убийства нищо няма да постигне те по този начин Държавата на Наркоманите убийците проституция ТОВА Е Държавата в момента нищо друго