Мария Габриел за приоритетите, които България има

Можем да се гордеем с постигнати резултати, заяви тя
29 сеп 2023 11:45, Нели Христова
44
Мария Габриел за приоритетите, които България има
Снимка: БГНЕС

България да бъде активен член на ЕС, НАТО, задаващ посока, влизане в Шенген и еврозоната, както и членството в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Това очерта като външнополитически приоритети на България вицепремиерът и външен министър Мария Габриел в началото на Годишната конференция на министъра на външните работи с ръководителите на задграничните представителства на Република България, която се провежда днес в Резиденция „Бояна“. Конференцията е под надслов „България в многополюсния свят: предизвикателства, приоритети, решения“.

В събитието участват президентът Румен Радев, премиерът акад. Николай Денков, както и извънредните и пълномощни посланици, постоянните представители в международните организации и генералните консули на България, представители на изпълнителната власт - министри и зам.-министри.

Искрено се надявам да заявим, че в рамките на евроатлантическите си ценности има какво още да постигнем със САЩ и Обединеното кралство. Трябва да погледнем и към други части на света – Япония, Индия, Латинска Америка, коментира Габриел относно стратегическите партньорства на страната ни, цитирана от БТА.

След 100 дни на активна дипломатическа дейност можем да се гордеем с постигнати резултати. Разчитаме на всеки един от вас България да оформя решения, да определя посока, обърна се вицепремиерът и външен министър към участниците в дискусията. Тя отбеляза, че в основата на работата им са целите и приоритетите на държавата и извеждането на преден план на техния устойчив характер.

Трябва да продължим така, че да има ясни процедури за кариерно развитие на дипломатите, да устояваме достойното заплащане, подчерта Габриел. Тя припомни за актуализацията на дългосрочните командировъчни на дипломатите и добави, че предстои да бъде приет нов устройствен правилник на Министерството на външните работи

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
''Гордейте'' се :България на всички последни места в ЕС , по всички показатели... И Последно :В Румъния ВЕЧЕ , МИНИМАЛНАТА заплата е 1380 лева ...
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не ни натрапвайте тази непожелана от никого тук чужда парашутистка. Не ни интересуват изтърканите й наизустени лозунги.
12
0
 
15
 
! Отговори
VladTepes преди 7 месеца
Стига вече с тази голяма бяла птица, роднина на лебеда.
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Приоритет на габриелова е да се навежда. Иска и България да бъде наведена, ама нъцки
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тази разтяга локуми като някой бот. ChatMariika
9
0
 
11
 
! Отговори
Обещано преди 7 месеца
Обещаваме да продължаваме да Ви лъжем а Вие да продължавате да навеждате глава и да слушате.
8
0
 
14
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 7 месеца
Тази от 20 години в Европарламента нищо не направи та сега ли МОМЕ.Обаче е научила радтягането на локуми ЯКО.ОТИВАЙТЕ СИ.
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тази защо си мисли , че някой я взима на сериозно.
6
0
 
15
 
! Отговори
бай Бай преди 7 месеца
На снимката виждате едни продажници и нищо друго!
5
0
 
19
 
! Отговори
мак преди 7 месеца
г-жа евроатлантическа логорея, винаги говори помпозно и с клишета. Защо не въведе термина "български ценности", защото от евроатлантически май няма полза. Но тя не е изпратена тук за да работи в полза на България.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какви са тези евроатлантически ценности и какво пък българина има общо с тях? Обединеното кралство излезе от съюза, защото не могат да ни дишат, а САЩ ни ползват като плацдарм.
3
0
 
16
 
! Отговори
Куклено Правитество преди 7 месеца
Обещаваме,че ще Ви обещаем , обещания. А дали ще ги изпълним не обещаваме.
2
0
 
18
 
! Отговори
Мортиша преди 7 месеца
пак говори глyпости.
1
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Слава на Украйна и генерал Луков бил се срещу руските поробители! По нареждане на Европейския Парламент, България ще бъде задължена посмъртно да награди ген. Луков с орден Стара Планина Първа Степен, а 25.02 да стане новия национален празник, като Луковия марш ще бъде задължителен за всички българи, подобно на стоенето мирно в деня на Ботев!