Росица Кирова прекрати заседание на НС, след като само 4.ма депутати гласуваха

Това стана след поредица от почивки
29 сеп 2023 21:38, Стела Стоянова
8
Росица Кирова прекрати заседание на НС, след като само 4.ма депутати гласуваха
Снимка БГНЕС

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Киров (ГЕРБ-СДС) прекрати днешното пленарно заседание, след като само четирима народни представители участваха в гласуването за включване в дневния ред на общия проект на решение за отсрочка при внасянето на териториалните планове от Министерския съвет. До прекратяването на заседанието се стигна, след като депутатите от "Има такъв народ", "БСП за България" и "Възраждане" излязоха на трибуната в знак на протест, че общият проект на решение не е бил включен за разглеждане.

Бяха дадени поредица от почивки, в които депутатът Павела Митова от „Има такъв народ“ (ИТН) и колегите ѝ от опозиционните партии стояха прави на трибуната дори по време почивките.

Проектът на решение бе внесен по-рано днес в деловодството на парламента от опозиционните сили в парламента: „БСП за България“, „Има такъв народ“ и „Възраждане“.  

Никола Минчев, който председателстваше заседанието преди да даде поредната почивка, предложи да бъде включена точката като припозна изцяло искането на опозицията за прекъсване на разглеждането на второ четене на Закона за обществените поръчки и разглеждане на въпросния проект на решение. Той апелира народните представители да заемат местата си на няколко пъти. Призивът му не беше чут. Тук искате с около 70 народни представители да наложите промяна в дневния ред, каза Минчев и призова преди да преминат към режим на гласуване да си седнат на местата.  

След почивката председателското място зае колегата му Росица Кирова. Наложи се тя да прекрати заседанието поради липсата на кворум, след като за включването на точката в дневния ред гласуваха само четирима депутати.

Преди опозицията да излезе на трибуната, депутатите успяха да гласуват част от предлаганите в Закона за обществените поръчки изменения. С някои от приетите текстове парламентът промени дефиницията за обществена поръчка. Друга част от промените са относно прогнозната стойност при дейности, финансирани пряко с публични средства с повече от 50 на сто, за които правилата на този закон се прилагат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: НСзаседание
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Aм'чи, kakъв e cмиcълa ga rлacyвaт kaтo peшeниятa npegвapитeлнo ca cъrлacyвaни c nocoлcтвoтo?
5
1
 
4
 
! Отговори
Посолството : преди 6 месеца
Важни са само закони,които са в интерес на ФАЩ и краварските обръчи от фирми! Територията ни трябва,но без местните команчи! Те могат да се изнасят или да ходят в резервата! А послушните демократични вождове ще получат много мъниста и рубини,много коне и неограничен запас от огнена вода и тютюн за лулата на мира! Хау!
4
0
 
5
 
! Отговори
Лъки преди 6 месеца
Тези 240 дупетати и на работа да не ходят повече,то пак няма да се промени нищо в държавата ни.Всичко до изборите е вече с предизвестен край! Само крадене на ниво!
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
МУТРИЦА КИРОВА ДА ВЪРВИ В АДА
2
13
 
1
 
! Отговори
98545 преди 6 месеца
Не разбирам, защо спъвате работата, ясно е, че мнозинството винаги печели, като не си част от него е нормално
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЧЕСТИТА ПРОМЯНА)!!!!!!!!!!!!!!!