Пеевски размаха пръст на Асен Василев: Спазвай споразуменията!

Дълбоко вярвам в това, че разумът ще надделее над личните амбиции, се чете в декларация
259
Пеевски размаха пръст на Асен Василев: Спазвай споразуменията!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на финансите Асен Василев да се придържа към споразуменията, постигнати в Народното събрание, и да преосмисли модела си на взаимодействие с парламента, поиска в специална декларация депутатът от ДПС Делян Пеевски.

В позицията, разпространена от централата на партията, се казва, че Асен Василев е конструктивен в разговорите, водени в Народното събрание и по телефона, но напускайки сградата на Парламента, сякаш освободен от отговорност към дадената дума и джентълменското споразумение, изразява обратно становище пред медиите.

Още по темата
Повод за недоволството е изразеното от Василев мнение в Министерски съвет и в предаването "120 минути" по bTV, че ДДС за ресторантьорския бизнес трябва да се промени от 9% на 20 %.

Пеевски се позовава на проведен разговор в Народното събрание, в който са участвали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от ГЕРБ - СДС Делян Добрев. „Темата беше обсъдена задълбочено и при ясно декларирана подкрепа за това да се изпълни пакет от мерки, с които да се постигне максимално изсветляване на бизнеса, бе постигнато категорично общо съгласие, включително и от министър Василев, за запазването на данъчната ставка от 9%. Защото като политици, ние сме длъжни да следваме дневния ред на обществото и със всички свои решения да работим за благото и интересите на хората. И диалогът, който имахме и на тази среща, беше повече от добър.

За съжаление, часове по-късно министър Василев избра трибуната на Министерски съвет, за да се отметне от постигнатите договорки, а в ефира на bTV в неделя отново настоя за своето решение да върне 20% ДДС за бранша“, се казва в позицията.

Делян Пеевски припомня, че ДПС няма да подкрепи увеличението на данъчната ставка за ресторантьорския бизнес, както и че това предложение вероятно няма да получи като цяло необходимата парламентарна подкрепа. Следователно волята на мнозинството е в посока запазване на 9% ДДС за ресторантьорския бизнес, при това заедно с изпълнението на условията за изсветляването му, допълва народният представител.

"А що се отнася до изразеното от министър Василев неразбиране и изненада, че е канен на срещи в Народното събрание, напомняме, че по Конституция България е парламентарна република. Законодателят, в лицето на парламентарните групи, излъчили и подкрепящи правителството, е длъжен да пази  интересите на хората в страната, съобразявайки всяко свое решение с тази отговорност. А отговорност и дълг на представителите на изпълнителната власт – премиер и министри, е да изпълняват тези политики.

Дълбоко вярвам в това, че разумът ще надделее над личните амбиции и със съзнанието за мястото на всеки един в тази формула на властта, министърът на финансите ще преосмисли модела си на взаимодействие с парламента, особено в навечерието на приемането на най-важния за него Закон за държавния бюджет. Защото нито той, нито цялото ни общество се нуждае от една изкуствено предизвикана дестабилизация.  Стабилността на държавата, балансът между властите и добрият диалог между политиците са ключът към постигането на важните национални задачи, които стоят пред нас, на които хората очакват и разчитат", се казва още в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
2
 
! Отговори
Вижте се само преди 7 месеца
Продължаваме Предателството, Доносническа България, и Герберите на Боко тиквата управляват и предават ежедневно България защото дебелия Пейо им РАЗРЕШАВА. Излиза че той е най-големия патриот от гореспоменатите. Когато го предложиха за шеф на ДАНС падна цяло правителство и не беше добър, сега изведнъж стана добър. Всичко се прави с цел бързо и безвъзвратно предаване на националните ни интереси и България.Управлява ни Посолството и политическия слугинаж е абсолютен. СРАМ И РЕЗИЛ.
207
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
2014 цяло правителство свалиха заради този, а той вече дава заповеди публично!
206
0
 
1
 
! Отговори
г-н Магнитски преди 7 месеца
Аз се разбрах с американците за амнистия, всичко е точно
205
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пеевски е Вожда на България!Закриваме Народно събрание, Министерски съвет, Президенство и без това ДПС командва.Ще спестим стотици милиони лева,грешка евро
204
2
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
Е как да спази уговорката, като бюджетът му е пълен шит и заложеният дефицит ще е два пъти отгоре :) Цялата работа бе заради еврозоната, но Василев видя, че Еврозоната се изплъзна 2024, а 2025 всичко ще се натрупа и дефицитът просто ще отиде там, където трябва да бъде :) Като удавник за сламка се хваща за ресторантьорския бизнес, без ясна представа, че и да вдигне ддс, ще е все тая.
203
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пеевски... а ти спазвай Християнските закони!
202
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дойде отново да гледаме филма "Време Разделно" - целият филм част 1 и 2 - в памет на големия български писател Антон Дончев в youtube!
201
1
 
7
 
! Отговори
ИКПЗШНД преди 7 месеца
Инициативен Комитет "Пеевски За Шеф На Данс"
200
2
 
5
 
! Отговори
Kiroo преди 7 месеца
Заминава си, то е ясно ще вари буркани в Хасково!
199
0
 
13
 
! Отговори
гост преди 7 месеца
ГОЛЯМ КОМАНДИР БЕ ГОТОВ Е ЗА Я ПРЕЗИДЕНТ Я МИНИСТЪР . А , БЕ ХОРА ЗАБРАВИХТЕ ЛИ МИТИНГИТЕ ПРОТИВ ТОЗИ ЧОВЕК ДА ОГЛАВИ ДАНС . НЕ Е ПРЕКАЛЕНА , А ПРЕСТЪПНА МАШИНАЦИЯ ДА МУ ЛЪСКАТ ИМИДЖА . ЗА КАКВО ЛИ . МОЖЕ ПЪК И ДА МУ МАХНАТ МАГНИТКИЯ ЗАКОН ЗАРАДИ УСЛУГИ . НО ТЕ ВИНАГИ СА ПРОТИВ БЪЛГАРИТЕ И НАРОДА . ШЕПА ДЖЕНДЕРАСИ КОМАНДВАТ ДЪРЖАВАТА . ТРЯВА ДА ГИ МЕТЕМ . ВРЕМЕ Е . НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АТЛАНТИЦИТЕ , СЛУГИТЕ НА ПОСОЛСТВОТО .
198
0
 
11
 
! Отговори
гост преди 7 месеца
ДОБРОТО И ЛОШОТО ЧЕНГЕ . МЪРШОЯДИ . СПОРЕД МАГНИТСКИ ПЕЕВСКИ Е ПРЕСТЪПИЛ ПРАВАТА . А МИЛИОНИТЕ ВЗЕТИ ОТ КТБ , КОА ЩЕ ГИ ВРЪЩА . СЪЩО И ГАНЧЕВ С ПЕТРОЛСКИТЕ МАШИНАЦИИ . ГОВОРИТЕЛЯ НА ДПС , КОМАНДВА ДЪРЖАВАТА С МАФИОТСКИ ПОХВАТИ .
197
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А Доган гледа сеира !
196
0
 
9
 
! Отговори
хахахаахах преди 7 месеца
какви споразумения с дпс? айде млък.
195
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Презирам канадския посолствен парашутист ама къв е тоя намагнитен шoпap че да се обажда.
194
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това сaтaниско черво пълно с ислямски глиcти - Пеевски, да престане да се уpигва с микрофон по Българските Медии, ужким че гласът му може да Пеее срещу нас - Християнските Българи!
193
2
 
6
 
! Отговори
......... преди 7 месеца
Как се чувствате от това, ПП ДБ - д ебилчета? Татко Пеевски кара ли ви се ? Ще го слушкате повече, вие сте добри д ебилчета.
192
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не стана ясно, кой пръст е размахал :-)
191
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами г-н Пеевски , па редно ли е 9% ддс за хотели и ресторанти ? За онкоболни Деца -Няма , за инсулин -Няма ,за Детска болница - Няма ! Стотици хиляди укри на олинклузив Две години по хотелите - Милиарди бе г-не !
190
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ТАЗИ ДЕБЕЛА СВ...Я СИ МИСЛИ,ЧЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ 2014.ДОБРЕ Е ДА ПРЕСТАНЕ ДА НИ ВРЕ В ЛИЦЕТО МЕКО КАЗАНО НЕПРИЯТНАТА СИ ***.
189
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Три държави по света имат за герб Трите Лъва - България, Дания и Англия!