Пеевски размаха пръст на Асен Василев: Спазвай споразуменията!

Дълбоко вярвам в това, че разумът ще надделее над личните амбиции, се чете в декларация
259
Пеевски размаха пръст на Асен Василев: Спазвай споразуменията!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на финансите Асен Василев да се придържа към споразуменията, постигнати в Народното събрание, и да преосмисли модела си на взаимодействие с парламента, поиска в специална декларация депутатът от ДПС Делян Пеевски.

В позицията, разпространена от централата на партията, се казва, че Асен Василев е конструктивен в разговорите, водени в Народното събрание и по телефона, но напускайки сградата на Парламента, сякаш освободен от отговорност към дадената дума и джентълменското споразумение, изразява обратно становище пред медиите.

Още по темата
Повод за недоволството е изразеното от Василев мнение в Министерски съвет и в предаването "120 минути" по bTV, че ДДС за ресторантьорския бизнес трябва да се промени от 9% на 20 %.

Пеевски се позовава на проведен разговор в Народното събрание, в който са участвали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от ГЕРБ - СДС Делян Добрев. „Темата беше обсъдена задълбочено и при ясно декларирана подкрепа за това да се изпълни пакет от мерки, с които да се постигне максимално изсветляване на бизнеса, бе постигнато категорично общо съгласие, включително и от министър Василев, за запазването на данъчната ставка от 9%. Защото като политици, ние сме длъжни да следваме дневния ред на обществото и със всички свои решения да работим за благото и интересите на хората. И диалогът, който имахме и на тази среща, беше повече от добър.

За съжаление, часове по-късно министър Василев избра трибуната на Министерски съвет, за да се отметне от постигнатите договорки, а в ефира на bTV в неделя отново настоя за своето решение да върне 20% ДДС за бранша“, се казва в позицията.

Делян Пеевски припомня, че ДПС няма да подкрепи увеличението на данъчната ставка за ресторантьорския бизнес, както и че това предложение вероятно няма да получи като цяло необходимата парламентарна подкрепа. Следователно волята на мнозинството е в посока запазване на 9% ДДС за ресторантьорския бизнес, при това заедно с изпълнението на условията за изсветляването му, допълва народният представител.

"А що се отнася до изразеното от министър Василев неразбиране и изненада, че е канен на срещи в Народното събрание, напомняме, че по Конституция България е парламентарна република. Законодателят, в лицето на парламентарните групи, излъчили и подкрепящи правителството, е длъжен да пази  интересите на хората в страната, съобразявайки всяко свое решение с тази отговорност. А отговорност и дълг на представителите на изпълнителната власт – премиер и министри, е да изпълняват тези политики.

Дълбоко вярвам в това, че разумът ще надделее над личните амбиции и със съзнанието за мястото на всеки един в тази формула на властта, министърът на финансите ще преосмисли модела си на взаимодействие с парламента, особено в навечерието на приемането на най-важния за него Закон за държавния бюджет. Защото нито той, нито цялото ни общество се нуждае от една изкуствено предизвикана дестабилизация.  Стабилността на държавата, балансът между властите и добрият диалог между политиците са ключът към постигането на важните национални задачи, които стоят пред нас, на които хората очакват и разчитат", се казва още в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само братушките го оправят него. Сопата за патока още му държи влага, нали Тиквата подари цял тръбопровод само и само да му спаси кожата.
166
2
 
23
 
! Отговори
Витамин преди 7 месеца
ШИШИ -МИРИШи,ОТ ВСЯКЪДЕ.
165
2
 
23
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 месеца
Естествено,че няма да сложат 20 %ДДС на ресторантите-половината имат вериги и искат да продължават да източват д-вата.Вдигнаха цените и пак не искат да плащат.В богатите д-ви най-високите данъци се плащат от най-богатите.Тук-те не се пипат.Ама иначе сме социална д-ва.Денков да хвърля оставка и Пеевски да води д-вата като много знае.Карадаята се покри и гласа му не чуваме.Не може да заиграваш с мафията.Резултатът е ясен.ББ не направи правителство с ДПС и БСП,а можеше,но не искаше и излъга ДБ и ПП
164
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
БСП,ГЕРБ,ДПС всички останали навън.
163
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пеевски разкарвай лъжците и измамниците от ПП.
162
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Багеристите на Тиквата сега пък Е нергетици ли станаха,?
161
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Осъзнавам ,че в последно време изслушвам интервютата на Василев,Денчев и др министри от ПП.Отдавна не ми се е случвало.Обикновено досадата от празни приказки ми идваше в повече.Асен Василев е доста коректен сравнен с останалите.Той обясни в какви ситуации ще се се вземат и други решения спрямо ресторантьорите,но в никакъв случай да не се ощетява бюджетът.
160
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До ДПС: вижте кво, за да мине тази декларация за писана от Пеевски, трябваше да заложите на междуметията и правописните грешки. Можеше тук-там да вкарате и по някой профанизъм. Иначе, шансът това да е мнението на неговият едноклетъчен ум е нулев.
159
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пеевски може да размахва само огромните си свински телеса!
158
4
 
30
 
! Отговори
!!! преди 7 месеца
Ей, уродливо туловище, дето събори КТБ и разграби активите на банката с активното съдействие на Свинската Цаца и на СИКаджийската мутра от Банкя! Много внимавай от Щатите да не ти размахат на теб пръст, че няма да ти е за пръв път! *** тлъст!"
157
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Човекоподобното Пеевски се обажда не подготвен (Русия иде. Дебелака Пеевски пържола
156
3
 
16
 
! Отговори
Посолството : преди 7 месеца
Списъка Магнитски е само да плашим гаргите...
155
4
 
8
 
! Отговори
Магнитски преди 7 месеца
Тия доклади за нищо ги нямате.....
154
9
 
5
 
! Отговори
По добре е ... преди 7 месеца
По-добре е от "Сделано в Россия"
153
4
 
16
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Редно е ДБ да издегне Пеевски за президент. Така падението на умно-красивата ни политическа класа ще е пълно.
152
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ГЕРБ, ПП, ДПС, триколката на властта!Сглобката е американскаMade in USA
151
11
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 7 месеца
Много глупави хора коментират тук! Да се потресе чак човек докъде е затъпяло обществото ни, или поне тази част, вихреща се в коментарите!
150
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Герб =предателство,предадоха държавата и народа!ДПС и ПП са помощни колелца,made in USA
149
1
 
11
 
! Отговори
Цирк преди 7 месеца
Този КОРЕКТИВ ГОЛЕМ. 20 години неможа да му се види носът в НС сега всеки ден на трибуната пред народа.Такива циркаве НЯМА, НИкога е НЯМАЛО.
148
1
 
14
 
! Отговори
Пфф! :D преди 7 месеца
"Панаири, панаири, панаирииии!" - Тъй се е пееше в дена песен. Мисля, че за НС е правена, визионерска се оказа.