Славчо Велков: Нашето външно разузнаване работи както трябва

Според него е трябвало да се откаже достъп до архимандрит Васиан
5 окт 2023 22:35, Нели Христова
35

Експертът по сигурност Славчо Велков е изненадан от факта, че това Народно събрание се занимава с реформа в службите. Според него в момента наблюдаваме опит на лаици да извършат реформа в службите за сигурност.

"Това е характерно за този парламент. Огромни рискове крие реформата. Това го искат хора, които търсят само политически дивидент. Нямат хал-хабер от работата на службите. Прави се с цел да бъдат овладени ръководствата на службите, да бъде внушено, че новите ръководители трябва да бъдат лоялни на тези, които са ги назначили. Долу ръцете от разузнаването и службите, вие не разбирате от тази материя", заяви Велков в предаването "Денят ON AIR".

Според него казусът с Руската църква е ясен, като и тук е направен опит да бъдат взети политически решения. В случая ДАНС е изпълнител, а налице са опити за политическа поръчка, отбеляза гостът.

"Относно тези, които бяха експулсирани. За тези хора се знаеше добре от българското контраразузнаване по линия на сътрудничеството с това на РСМ. При идването му тук, на архимандрит Васиан просто трябваше да му бъде отказана виза да влезе в държавата. Той е експулсиран от Македония. Ако този човек не беше допуснат тук, тогавашният шеф на ДАНС щеше да знае, че си е свършил работата. А не да бъде упрекван сегашният", обясни Велков за Bulgaria ON AIR.

По думите му опитват да ни внушават, че службите не са реформирани и заради това не сме в Шенген. Основната причина е миграционният проблем и корупцията, смята експертът по сигурност.

"Нашето външно разузнаване в момента нито е пробито, нито е нереформирано. То работи както трябва. Друг е въпросът какво искат тези господа, как искат да го направят и защо не споменат нито едно име за новото ръководство на службите? Това са хора около тях, твърде възможно е да са политици, хора от парламента", каза още Велков.

Трябва да се създават нови структури за разузнаване, а не да се обединяват действащите такива, на мнение е Велков. Не президентът ръководи службите, ръководи ги изпълнителната власт, изтъкна Велков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
България утре преди 6 месеца
Когато законите защитават частната собственост и семейното предприемачество, а бандитите работят в затворите, за да си плащат издръжката, ТОГАВА МОЖЕ ДА ПРИКАЗВАМЕ ЗА ПРОМЯНА ! ПРИ СЕГАШНИЯ БАНДИТИЗЪМ КАКВОТО СЕ ПРОИЗВЕДЕ, ИДВАТ БАНДИТИ И ГО ОГРАБВАТ БЕЗНАКАЗАНО, ЗАЩОТО ПОДКУПВАТ КЪДЕ ЛИ НЕ ! БЪЛГАРИТЕ ОТИВАТ НА ЗАПАД, КЪДЕТО ИМА ПОЛИЦИЯ, СЪД И ЗАТВОРИ ЗА БАНДИТИТЕ ! В УЧИЛИЩЕ ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА НАУЧАТ, ЧЕ НИСКА ПРЕСТЪПНОСТ ОЗНАЧАВА БОГАТ НАРОД !
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
докладите му се пишат директно от масква.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Натегачите от сДС отидоха и предадоха списъците на нашите разузнавачи по света с всичките им данни на съответните служби в чужбина. Такова отвратително предателство никой друг по света не е правил. Съответно, повече от половината наши разузнавачи бяха ликвидирани, други превербувани, а трети приведени в негодност. Сега някой трябва да е лууд ако е решил да става разузнавач в "нашите" разузнавателни служби или просто да е самоубиец. И тези марионетки на посолството ни лъжат - чудесно работели.
22
1
 
1
 
! Отговори
Вицът на годината!: преди 6 месеца
Цитат: "Славчо Велков: Нашето външно разузнаване работи както трябва..." Извод: Тези лъжат, както дишат! "Нашето" "разузнаване" се занимава единствено със слугинаж в полза на западните му ментори.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
АБЕ СЛАВЧО, АБЕ ВЕЛКОВ, АБЕ ХАРТИЕНО ТИГЪРЧЕ С ПРОСКУБАНА КОЗИНА!...
20
1
 
7
 
! Отговори
РЕФОРМА СПЕШНА преди 6 месеца
Аман от *** рубладжии още да дават акъл кой какво и как Службите трябва спешно да се реформират и изчистят от стари шпиони със зависимости
19
0
 
4
 
! Отговори
Ъъъ преди 6 месеца
Тия какво пушат ?
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В ДАНС има момчета, които работят доста добре. Не говоря за всички, а за малцина. И тях ги деформират разбира се, но това е част от мястото на което човек попада и за да се опазиш трябва да се махнеш от там. ДАНС е служба, която е вече обединена от много време. Иначе простичко, може да бъдат наречени "контри". А външно дали работи, е съвсем друг въпрос. (Mного ясно, че не.) Военното НЕ работи, това е сигурно също. Неслучайно искат обединение.
17
0
 
6
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 6 месеца
"СЛУЖБИТЕ" НИ --'СА ПРОБИТИ , КАТО ШВЕЙЦАРСКО СИРЕНЕ, И ТАМ СЕ ВЪРТЯТ ЕДНИ ДАЛАВЕРИ....НЕ Е ЗА ПРИКАЗКА.... ХАХАХААА
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По мое мнение ..Васил Божков избяга благодарение на приборите ни служби Същите , които пък , не забелязаха?, че едно 60 милиона ги теглил за кратък период.И отишли незнайни в кое ,,чекмедже"..Аз не мисля, че от тогава нещо се промени до сега.Таа мисля аз.Но дали ще види тая моя мисъл бял свят...зависи от...мод...
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Славчо, а когато преьидента авиатор сменяше ръководствата на службите чрез своя служебен премиер, къде беше ти бе Славчооо?
14
9
 
7
 
! Отговори
До Добре че сме в НА преди 6 месеца
В НАТО ни вкара един антибългарин, масон, евреин, ционист Соломон Исак Паси.............един лигльо и фукльо, който се фукаше с единс стар Трабант и ревеше като жена, когато България стана член на НАТО, няма по-противен и гаден човек от тоя мазник и мръс@@@ник!!!
13
3
 
5
 
! Отговори
СЕГА ПУТИН... преди 6 месеца
Ше ВИ ПРАТИ, ЦЕЛА РОТА ПОПОВЕ, ЗА РУСКАТА ЦЪРКВА, С ТАНКОВЕ ДА ВИ ПАЛЯТ СВЕЩИ ....ХАХАХА..ЩОТО СТЕ *** !
12
9
 
5
 
! Отговори
До Румата Русняка преди 6 месеца
Най-добре Румен Радев да си назначава шефовете на службите....................или искаш службите да се командват от предателите от сглобката ГЕРБ, ПП и ДПС!!!
11
5
 
9
 
! Отговори
ГОООЛЕМО РАЗУЗНАВАНЕ преди 6 месеца
ДОБРЕ ЧЕ МАКЕТАТА, РАЗКРИХА РУСКИЯ ПОП--ШПИОНИН---ТА, ДАНС ДА ОЧЕТЕ НЕКАКВА ДЕЙНОСТ....ЕГАТИ НЕКАДЪРНИЦИТЕ НА РУНДЮ...ХАХАХАААА
10
3
 
8
 
! Отговори
Румата Русняка преди 6 месеца
Аз съм ги назначил всичките
9
0
 
6
 
! Отговори
Добре че сме в НАТО преди 6 месеца
И партньорските служби ни пазят
8
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 6:Вие казвате "проруски","русофили","комунисти" и даже "руснаци" на тези,които са ви политически неудобни.Даже наскоро нарекохте зърнарите "руснаци",а са си български граждани и родени в България.Миньорите пък казахте,че били "русофили" и от Кремъл.Лекувайте се!!!
7
3
 
7
 
! Отговори
Толкова са велики преди 6 месеца
Всички че македонските служби им казаха за поповете шпьони.Хахаха
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От Пъклени Продажници-Демонична България искат да овладеят службите,за да започнат политически репресии и мъчения.Неслучайно им се падна сатанинския номер на изборите.Това е знак от горе да ни подскаже какви са.