Депутатите се отказаха от блиц контрола в петък

Започва дебатите по промените в Конституцията
6
Депутатите се отказаха от блиц контрола в петък
Снимка: БГНЕС

По предложение на Десислава Атанасова от ГЕРБ депутатите решиха, че от дневния ред на заседанието им за днес отпада блиц контрола.

Той трябва да е първа точка. В пленарната зала обаче присъстваше само вицето и министър на външните работи Мария Габрил. Премиерът Николай Денков е в в испанския град Гранада, където участва в среща на европейските лидери.

Десислава Атанасова посочи, че днешният ден трябва да е посветен на обсъждане на промените в Конституцията.

Проектът за поправки в основния закон беше внесен през юли от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.

Предлага се разделяне на ВСС на две: Висш съдебен съвет с 15 членове, сред които председателите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд и прокурорски съвет с 10 членове, сред които главният прокурор и шестима, избрани от Народното събрание.

Предвижда се още служебният министър-председател да се избира измежду председателя на парламента, председателя на Конституционния съд и управителя на БНБ. Той ще предлага състава на служебния кабинет. А президентът ще назначава това правителство.

Промените предвиждат още за депутати и министри да могат да бъдат избирани и хора с двойно гражданство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русофилите викат Русия да ги освободи от Европейския Съюз. Ако дойде, ще ги прати на фронта в Европа, както през 1944 1945 и през 1968 !!!!!!!!!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Конституцията гласувана,приета от ВНС след Кръглата маса през 1990г. когато се обсъждаха множество въпроси и се взеха сериозни решения от леви-БКП и обединените десни,които тогава бяха консолидирани и не фрагментирани идейно по отношение на настъпилия преход с промени след обявените гласност в изказването на мнения и престройката на Горбачьов в икономическите взаимоотношения м/у комунистите в соцлагера и отношенията им с лагера на противниците им известен повече демократи леви и десни как нашите
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Предлагам д асе забрани ползването на телефони в колата влезеш ли в кола телефона го гасиш така ще предотвратим доста катастрофи в Европа е така и в германия е така
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пожарникар, човек който не може да говори правилно на български и анемичен кадемик, ще са променящите конституцията ...
2
0
 
4
 
! Отговори
Нане преди 6 месеца
какво и разбира празната глава на деса поетеса от конституцията... ===)))
1
0
 
5
 
! Отговори
Anonim преди 6 месеца
Какво е това-вицето?