Тагарев: Малко са бройките ракети, които даваме на Украйна

По думите му има и български граждани, работещи в полза на Русия
6 окт 2023 09:35, Нели Христова
263
Тагарев: Малко са бройките ракети, които даваме на Украйна
Снимка: БГНЕС

Малко са бройките ракети, които даваме на Украйна, но ние ще изпълним решението както е дефинирано. Всяка година се установява колко ракети са неизправни, колко са с изтекъл ресурс, основаваме се на анализи, заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред bTV.

Предполагаме, че украинската страна ще успее с помощ да възстанови негодни боеприпаси, ние нямаме капацитета да ги възстановим. Дали МО има писмо, с което се казва, че не можем да поддържаме ракети, не мога да кажа, но има процедури, които не са достигнали до удовлетворителен резултат, добави Тагарев. Имаше истерия в информационното пространство до какво ще доведе даването на ракети за Украйна, уточни той.

Русия води агресивна война срещу Украйна и тя ползва канали за въздействие, включително и срещу страните, които оказват помощ на Украйна. Всички въоръжения са получавани от Съветския съюз, а не от Руската федерация, уточни Тагарев.

Наша отговорност и морално задължение е да помогнем на Украйна да се защити. Украйна разчита на цялата международна общност, за да защити суверенитета си, каза Тагарев. Списъците за военна помощ са много дълги, дискутират се във формат Рамщайн. Много са ясни приоритетите – противовъздушна отбрана, за да се защити цивилното население на Украйна. Имаме техника, която можем да дадем. Тези 100 БТР-а, с които малко се забавихме, бихме могли да ги дадем от бившите вътрешни войски. Ние няма как да помогнем, обаче, с най-модерната техника, заяви Тагарев.

Във връзка с експулсирането на руските свещеници, Тагарев каза, че не се е интересувал, но са излезли доста данни и информация за поддръжка на такъв тип организирани и военизирани организации на наша територия. Те са известни отдавна , нарекли са себе си "Васил Левски", Шипка, те са поддържани от Кремъл. Тук говорим за български граждани, които няма как да бъдат експулсирани, но нямаме информация какви са действията срещу тях. Те ходят заедно с хора от други страни за някаква военна подготовка. Това също представлява опасност за нашата национална сигурност, каза Тагарев.

Не мога да кажа за контрол на тези процеси, но в последните месеци не съм чувал нищо за тези организации, може би по някакъв начин се е въздействало, коментира Тагарев.

Влизаме в петия месец на нашето управление, за първи път се иска оставка на кабинета, но основания за това не виждам. Този протест на енергетиците отдавна е политически, там не става дума за работни места и компенсации, а е предвидено отдавна и миньорите действат с политически цели. Загубите, които търпи България от тези протести, са много съществени. Ако някой се притеснява за работата си, те са добре дошли в армията, имаме нужда от хора първа категория труд, поне 1000 души може да вземем, добави Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
рашистан ке умре, ако не в тая война, то от световната изолация
159
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
спиртосаните ватенки са убили тази сутрин 50 човека, малко са всички бомби на света за терористичен рашистан, добре че тагарев не е такъв промит мозък като русоробите тук!
158
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Къде е украинското ПВО, а и другата прехвалена натовска техника? Гледах преди малко румънско видео, как гераните шетат наляво надясно, фашагите гърмят сватбарската във въздуха, и накрая - Бум. Какво става с "повредените" Патриоти? Още ли ги ремонтират? Леопарди, Челинджъри, Абрамси, Брадлита... Къде ги? Най- страшното е, че и ние като натовска държава ще ни принудят чрез продажните ни правителства да накупуваме тия буклуци, дето още старите съветски оръжия ги превъзхождат, и то много ги превъзхо
157
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тя и без друго Покрайна загива!!
156
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ако бяхме на мястото на Украйна щяхме да искаме и ние помощ, дано не очакваме помощ от такива като русо-българите
155
20
 
23
 
! Отговори
NEW-OLD Fашизъм преди 8 месеца
Руснаците НИКОГА не ги интересувала съдбата на другите народи. При тях всичко е тънки сметки и имперски амбиции. Например - нa 17 септември 1939 г. Съветският съюз напада Полша от изток, 16 дни след като СЪЮЗНИКА им - Нацистка Германия напада Полша от запад.... Да не говорим за сегашната братоубийствена война срещу Украйна с която отвратиха целия свят от себе си !!! Руснаците се оказаха и се доказват като най-калпавия и фашизиран участник от конгломерата СССР !!!
154
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
а бе дай всичките, купи и още ,и тях им дай,дай жена си,внучката си,всичко им дай..
153
6
 
19
 
! Отговори
ъ преди 8 месеца
"Васил Левски" и "Шипка" били руски организации, а не български, така ли? Интересна работа. Предполагам, че новоукраинецът Тагаренко нарича "руско" всичко, което не подкрепя хунтата в Киев. Нищо, че самите украинци са си руснаци и че Тагаренко е завършил висшето си образование в Москва. Те всички по-дърти нашенски Тагаренковци, са завършили в Москва, а по-младите - в Харварт.
152
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това всички държави да бъдат набутани в една организация -НАТО, управлявана и доминирана от една на какво ви прилича? Нещо ми намирисва на диктатура!? И всички внезапно пискаха на куп да влизат. Страх ги било от Русия. Че тя Русия е от векове на картата на света, как така на всички изведнъж им се при,а,ка внезапно и едновременно?
151
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Давай им още на тез миxлюзи, че да се изпотрепят! Снощи пак разебaнu укро тpътки имаше, пак Геранчетата пържиха пристанищата, а тази сутрин супер страйк в Харков - хотел с XXL-и е съборен до половината, здраво стъкло няма в два квартала, квuчeне, coполи, ровят в бетона! На ви обстрели на Донецк! Хубаво ли е така, а? Муахахахахахахахахахахах!!!
150
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
нормалните европейски държави, които имаха нужда се оттърваха от старите си машини, за да се въоръжат с ново, модерно, а ние тука си искаме старите ръждиви железа от ссср, не искаме нови, не искаме чист въздух, искаме си кюмюра, чиста и по-евтина енергия, независима от рашистан не искаме, искаме да плащаме врени емисии и да сме болни... е какво да обсъждам повече
149
2
 
8
 
! Отговори
Галя преди 8 месеца
Здравейте тролии, спирайте за днес, че бай дън няма пари, а и Сорос спря финансирането.
148
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тагаренко,а за пенсионерите кога,за болните деца докога ще се откриват дарителски сметки,докога български граждани ще преравят кофите с ***,докога бе фашист ?
147
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя фашист и родоотстъпник гледа вече към затвора,ако се измъкне хората ще го бият по улиците,пфууууу,гнусен е даже и за гледане
146
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 148 - малко са де! Ние всички виждаме, ама вие се напъвате. Фърляйте кърпата и се прибирайте! И после продължаваме напред! То пък и целия свят взе да се свежда до Бг, САЩ...Нещо много взе да се свива?
145
8
 
15
 
! Отговори
koe не е вярно !? преди 8 месеца
Няма по-голям НАТО-вец от Путин - Столтенберг ряпа да яде... - Путин обедини и консолидира организацията, увеличи членовете и с още две, а и Австрия, Северна Македония, Сърбия, Косово, Албания, Грузия и Украйна напират за членство, границата между Русия и НАТО се увеличи с 1 300 километра засега... - мисля, че заслужава някакъв орден или медал за заслуги...
144
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Избори идат, изринете тагаревцитв от България. Род и родина даряват, продават кирчовците долни и мръсни ***!
143
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Народе, разкарайте кирчовците, че опоскаха държавата тия американопродажници долни!
142
0
 
11
 
! Отговори
Касиер преди 8 месеца
Тук се напълни с т.р.ол.чета на хонорар от посолството.Колкото и да се напъвате неможете да промените мнението на хората.те не са т.ъп.и и продажни като вас.
141
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
срещу терористичен рашистан бомбите на целия свят са малко