МС обсъжда ръста на минималната заплата, у нас още е най-ниската в ЕС

Денков: Така ще намалим неравеството
102
МС обсъжда ръста на минималната заплата, у нас още е най-ниската в ЕС
Снимка: БГНЕС

Кабинетът обсъжда ръста на минималната работна заплата.

"Предстои да вземем едно от най-важните решения, свързани с подготовкана на бюджета за 2024 г. Предстои да вземем решение за увеличаването на минималната работна заплата със 153 лева. Така че от 780 лв. за 2023, да стане 933 лв от 1 януари 2024 г.“, съобщи премиерът Николай Денков в началото на редовното заседание на Министерски съвет.

Още по темата
"С това решение ние ще изпълним един от ангажиментите си за намаляване на неравенството в България, което е твърде високо на фона на другите държави от Европейския съюз. България продължава да бъде държавата с най-ниска работна заплата в общността, така че поетапно трябва да излезем от ситуацията на икономика, която привлича инвеститори главно с ниските работни заплати на служителите.

Трябва все повече да привличаме инвеститорите с производства с висока добавена стойност, с високо качество и с подготвена работна ръка", обясни той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Ако приемем ЕВР-то преди 6 месеца
Ще е 450 ЕВР и след БЪЛГАРСКО закръгляне на цените което тече и във момента със 450 евро тогава ще си ПОЗЛЕ от сега ! Със минимална заплата трябва освен да се нахраниш облечеш и лекуваш ,да можеш и жилище да наемеш --- иначе какво става ,че със минимална заплата си уличник без място на което можеш дори да се изкъпеш ? А със 200 евр пенсия как ще я карат ??? а със 300 ,а със 400 ? Парите за пенсии ни ги откраднаха бизнесмените от 89 --до 2000г+ нямаше осигуровки --държавата беше виновна !!!
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Даа. Най-големият гонител на българи от страната са именно българи.
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ние взимаме 1400+ но ни осигуряват на минималната и когато отидеш за кредит....ипотечен ни гонят.Искат бележка за реалния доход отработодател ама греда.Получавахме и заплашителни имейли от фирмата че ще ни изгонят ако някой някой проговори.Всички си траят защото има хара с малки деца.....плащат си където трябва и никой не ги закача.Ако някой реши да каже ще бъде не доказано и покрито а той изгонен....
68
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
При 933 лева минимална заплата за 2024 година, минималната ще е под 40% от средната заплата за същата 2024 година. Директивата на ЕК изисква минималната заплата да е не по ниска от 50% от средната.
67
0
 
0
 
! Отговори
ВЕЧЕН ДЛЪЖНИК ! преди 6 месеца
Тези който взимат 1200--1400 лв сега след 2-3 м ще взимат 650 евро (ужас ) и всичко ще е добре закръглено ТАКА ЧЕ 1200лв сега ще са доста повече от 600 евро тогава ! И до 2050 не се очаква сближаване на доходите на БГ и ЕС --Анадън му ? --още 100-ци хиляди избягали навън !
66
0
 
0
 
! Отговори
ВЕЧЕН ДЛЪЖНИК ! преди 6 месеца
600 000 където се крият искат да работят и да плащат данъци ! Нищо обаче не им пречи да продължат !
65
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да намалим високите заплати да спаднат цените щом вдигането на ниските вдигали цените
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На час да се почне 9лв минимално на час
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мрз уж никой не бачкал на мрз пак урева света бизнеса 750еврака да ства мрз. Уж нямало кадри пак доходите копаят дъното тия от НСИ трябва да са образовани и квалифицирани и пак взимат нищо значи и тая теория не е подплатена с нищо от работодателите..Най ниски данаци плащат богатите пак ревъткак може 500евро да не я направят
62
6
 
4
 
! Отговори
Второ Главно преди 6 месеца
68 Гея бай Тошо е окрал държавата с помоща на ДС Не се е занимавал да мие улици и за пред хората имаше едни скъсани чорапи а иначе пълни сметки с народна пара Комунизамът е военно престъпление срещу българския народ!
61
7
 
4
 
! Отговори
Вдигате я и преди 6 месеца
Става по-зле. Ето от НСИ искат по-високи заплати. Сега или скоро и други хора, които са на държавна работа, също ще поискат увеличение на заплатите си отново! И нормално, защото мрз се вдига, помпа инфлацията и яде от техните заплати. С вдигането на мрз се помпа допълнително инфлацията и хората, които взимат заплати в диапазона 1000-3000 лева страдат най-много! Замразете мрз за няколко години и рязко вдигнете максималния осигурителен доход.
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Къде са либертарианските общества в България да надигнат вой?
59
7
 
2
 
! Отговори
Чингис Хан преди 6 месеца
Не се притеснявайте изобщо скоро фалита на банките ще бъде сигурен, няма да има заплати , пенсии нито пък ток . За сметка на това ще кма много наплив по границата на бежанци и не се знае откъде ще ви дойде. София ще бъде мародерствана а жълтопаветниЧките изнАСИЛЕНИ.
58
5
 
9
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
трябва да привличате инвеститори но не можете. това е вече 33 години. нито един голям инвеститор. защо? защото първо питате инвеститора какво ще получите вие лично от инвеститора - къде е нашето? вие изпразнихте от съдържание думата демокрация и ще оставите от България само територия.
57
4
 
7
 
! Отговори
Идеалист преди 6 месеца
Голяма инфлация ни чака. 1000 лв вече не са нищо. Никой не иска жълтите стотинките по магазините. За статистиците пари няма, зашото Кокорчовците не желаят да има статистика. Каквото каже Кокорчо, това да е истината. Денков не никакъв, обикновен статист и е академик, колкото Кирчо е учил в Харвард! Минималната заплата се повишава изкуственно, защото никоя старана е приела Еврото с минимална заплата < от 500 Евро,
56
4
 
4
 
! Отговори
Шорош Денк0ФФ : преди 6 месеца
"През бейби-морковчето ми е за МРЗ на команчите и апачите! Най-важното е да е щастливо Посолството,Урсулю,Зеля и Бай Дрън! Пука ми за територията..."
55
6
 
2
 
! Отговори
Имало едно време преди 6 месеца
При бай Тошо улиците се миеха с вода всяка вечер. Не беше ефективно.
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Преоблякъл се Илия пак в тия! Отново сме извън стандартите!
53
5
 
5
 
! Отговори
Това е демокрацията преди 6 месеца
Капитализмът умре, най-сигурната страна е ....КНДР, познахте!
52
1
 
4
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 6 месеца
До =Не ти ли дойде на акъла,че и тази фирма,която ще ти чисти,също ще вдигне МРЗ?