Нинова към кабинета: Вие сте риск за националната сигурност!

Единственият изход бил правителството да си ходи
214
Нинова към кабинета: Вие сте риск за националната сигурност!
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини правителството, че е риск за националната сигурност по време на дебата за вота на недоверие заради провал на кабинета в енергетиката.

Според нея единственият изход от тази ситуация е "това правителство да си ходи".

Още по темата
"Правителството убива енергетиката последователно, категорично и неотстъпчиво и това представлява риск за националната сигурност. Това правителство продължи политиката на Бойко Борисов, която беше обобщена в едно изречение, че проектът АЕЦ „Белене“ е гьол и то в момента, в който ЕК определен ядрената енергия за зелена енергия. Европа смята, че ядрената енергия е зелена, а правителство смята, че трябва да я зачеркне", коментира Нинова.

"Франция обяви разкриване на 14 нови ядрени централи следващата година, а вчера МС обяви, че вади АЕЦ "Белене" от обектите с национално стратегическо значение и закрива проекта. Питам по каква методика определихте цената на двата реактора на "Белене", които заминават за Украйна и засекретихте доклада", скочи тя.

Според нея има проблеми и с решението за намаляването на преработката на руския петрол от рафинерията "Лукойл".

"Някой изчисли ли как ще влиза този неруски петрол на фона на войната в Израел?", попита тя.

Нинова добави, че Германия отваря за тази зима въглищните си централи, а кабинетът „Денков“ върви към закриването им у нас.

"Вие се скарахте за това чии фирми да присъстват в ПВУ, за да откраднат парите", обвини червената шефка.

"Виновникът е Бойко Борисов, който 12 години водеше енергетиката към това състояние. Той днес няма да дойде, няма да се откаже, но утре ще дойде в НС и ще натисне копчето и ще спаси правителството, а ще ходи из страната и ще обяснява колко са некадърни от ПП-ДБ", настоя соцлидерката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мор за руските нашественици в Украйна - ВСУ ликвидира почти 1000 само за денонощие... През денонощието загубите на противника в бойна техника също се увеличиха значително: танкове - 4905 (42 през изминалия ден) единици;бойни бронирани машини - 9264 (+44) единици;артилерийски системи - 6763 (+32) единици;реактивни системи за залпов огън - 811 (+2) единици;дронове - 5247 (+21);автомобилна техника и автоцистерни - 9170 (+25) единици;специално оборудване - до 966 (+1).Нинова е балон с хелий..
67
2
 
2
 
! Отговори
До 58 преди 7 месеца
Интересна информация. А в сайта на УНИАН пише...92 убити руснака? Е, кой лъже?
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хайде сега,знае се че не искате оставка и нови избори защото в Народното събрание е топличко.Заплатите добри, отговорност и работа няма.Пей сърце е положението.
65
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Връщайте комунизма в България. Връщайте се към големия брат. И без това друго не знаете в България. Овце с овцете. Дори овцете имат повече акъл. И без това сте закърняли и освен строг комунизъм друго не разбирате. Простолюдие, чукундури.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всички сте един голям..... РИСК за националната сигурност
63
5
 
8
 
! Отговори
ТИЯ ОТ БСП преди 7 месеца
СА ПО ЛОШИ И ОТ ХАМАЗ
62
1
 
9
 
! Отговори
Смях преди 7 месеца
Някой в ръководството на БСП има ли, който да не е милионер (и ОСОБЕНО тази), и откъде са им парите, като цял живот само работят "на ползу роду"?
61
3
 
6
 
! Отговори
Черния преди 7 месеца
Тая ли овца да управлява
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 123 .... "Тая трътка, няма ли най-после да миряса? Докога ще и вървят номерата?"... Отговора е много лесен: - Докато има трътка!
59
2
 
9
 
! Отговори
ГНУСНИ ЛИЦЕМЕРИ преди 7 месеца
Малий таа кака се оака НАЙ БЕЗСРАМНО- КАЗВАШ ДА СИ ХОДЯТ ЧЕ ДА ДОЙДЕТЕ ВИЕ И ПАК ЗА НЯКОЛКО СЕДМИЦИ ДА НАПРАВИТЕ 28% ИНФЛАЦИЯ ЗА ДА НЕ НИ ПРИЕМАТ В ЕВРОЗОНАТА- ОБАЧЕ ВИЕ С МИЛИОНИ А НИЕ НАС КУЧЕТА НИ ЯЛИ- МИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕРА РЕВАТ ТА СЕ ДЕРАТ ЗА БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ...
58
10
 
7
 
! Отговори
мак преди 7 месеца
Права е Нинова. Към унищожителите конкретно на ядрена енергетика да добави и кунева. банкянския управляваше 3 мандата, смята се за строител на България, и какво направи освен магистрали? Тук не се строи, а закрива и ликвидира, по нареждане отвън, заради похвали от фонсмешна и шайка и от страх от санкции. Явно да речем бг въглища или атома не са ок, а немските са благодат за околната среда.
57
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За вчера вече има информация за 990 елиминирани, руски фашисти , като болшинството са около Авдеевка, 42 унищожени руски танка и 44 унищожени руски бронетранспортьора. Фигурантът, Лелката, Копейкин и СлаФчо-празнодумеца са главните руски марионетки и национални предатели в България... Всеки ден някой от тях ще бълва някаква лъжа или гaдoст за да си заработят рублите...
56
14
 
4
 
! Отговори
Браво преди 7 месеца
Браво Нинова!
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Въпрос на радио Ереван! - Защо политиците не емигрират от България? Отговор: - Защото от България има изтичане на мозъци, а не на зaдници.
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В моето Отечество такива работи не стават. Петко Каравелов. ...... "дълбоко там под слоя горен, загризал тайно сладък корен, мезон те гледа ококорен!" Нинче, Комсомолско Пилинче "Гъъъъъъза си с рози накичи, нааааасраното да не личи!"
53
3
 
4
 
! Отговори
В преди 7 месеца
този случай обаче *** е права. Отделен въпрос е, че коментарите на българите са винаги на въпреки в по-голямата си част. Който и по какъвто и повод да се изкаже. БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧАМ ПЪРВА РАДОСТ Е ЗА МЕН!
52
5
 
6
 
! Отговори
123 преди 7 месеца
Тая трътка, няма ли най-после да миряса? До кога ще й вървят номерата?
51
5
 
7
 
! Отговори
апел преди 7 месеца
Бойко , прежали се и уважи тая другарка , тя страда :) жертвай се за благото на България !
50
13
 
9
 
! Отговори
10 преди 7 месеца
за съжаление госпожата е права във всичко, което каза. трябва да си ненормален за да него разбереш или да имаш интерес и да се правиш, че не го разбираш.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Речите на другите излизат баш в края а заседанието, а на Нинова им трябваше малко време да попрочетат и да порверят факите ... щото не им бяха пратели сценария.