Лена Бориславова: Сарафов ще бъде разследван

За първи прокурор по разследването бе избрана съдия Даниела Талева
15 окт 2023 22:27, Нели Христова
140
Лена Бориславова: Сарафов ще бъде разследван
Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ не могат и не би следвало да могат да сменят главния прокурор, но успяхме след 12 години липса на политическа воля  да осигурим мнозинство за приемане на механизма за разследването му. Сарафов ще бъде разследван.

Това написа Лена Бориславова в профила си във Facebook в неделя вечер.

Така тя обяви на широката аудитория, че в петък в "Държавен вестник" бяха публикувани промените в съдебния закон, където е написано, че прокурорът по разследването на обвинител №1 разследва и заместниците му. С тях се слага край на дебата, който тече от лятото, дали механизмът може да се прилага и по отношение на заместниците на прокурор №1.

За първи прокурор по разследването беше избрана на случаен принцип съдия Даниела Талева от Софийския градски съд. Макар това да стана още на 7 юли до момента Прокурорската колегия във ВСС не я назначава за прокурор във Върховната касационна прокуратура (ВКП).  Причината е, че за разлика от НПК в съдебния закон не беше записано, че прокурорът по разследването освен обвинител №1 разследва и заместниците му.  А сигналите, които са постъпили, са срещу и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, който преди беше зам. главен. На това основание Прокурорската колегия отказа през юли да назначи във Даниела Талева във ВКП. Наложи се парламентът да нанесе корекция в съдебния закон. Именно тя беше обнародвана в петък в "Държавен вестник".

Сега след като има тази поправка, кадровиците трябва да назначат съдия Талева за прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Красвица еййййй
80
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всички вЕрваме, че тази съдийка е била избрана на случаен принцип, и че единствено принципно е променен закона (на коленце), а не персонално заради нея. Само не написахте в коя организация членува, и дали тази организация е взимала грантове от "Големият брат за Малката Пogлoгa".
79
2
 
14
 
! Отговори
Хищна хиена преди 6 месеца
Тая )раз по ретина) да вземе да си обръсне мустака,че на Киро самолета ще вземе да падне хахахахаа
78
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Колко малко му трябва на човек - един парапет и един *** човек като Корчоу и си оправяш живота.
77
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В момента, когато Срафов най- сетне излезе като мъж и каза, че ще преследва ислямисти и хоп, жените купени от исляма почнаха да се изказват срещу него.О, слабост, твоето име е жена- Шекспир в Хамлет.ПП не са читави и скоро Бойко ще ги маха, САЩ разбраха, че сбъркаха с тях.
76
3
 
21
 
! Отговори
Баба Мара преди 6 месеца
Не се ли усетиха ПП че тази Лена само им вреди Дразнещо е некомпетентен човек да се бърка в съдбите на държавата. Стига са се , , упражнявали , , в управление на държава. Много на сериозно се е взела, крайно време да я отрезвят съпартийците й та да си седне на д.... и да замълчи
75
6
 
29
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 месеца
Тази роди,а продължава да си мисли,че политиката в България се върти около един парапет! Гледай сй семейството, че иначе злобата съвсем ще те съсипе!
74
5
 
26
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 6 месеца
Когато си жена и прякора ти е "Мустака" някак си хората те гледат по друг начин.
73
12
 
8
 
! Отговори
българин преди 6 месеца
Това беше последен опит на мафията,чрез корумпираната прокурорска квота на ВСС/където има хора ,които са откровенно корумпирани/,да предпази своите хора от разследване.Крадливия павиан от Банкя и дебелия бизнесмен,който се криеше в арабския свят,ги държат в ръцете си.Но и това ще свърши.Павиана и дебелака ще стигнат до затвора,а сарафчето ще врезе в съдебната зала като подсъдим.
72
6
 
29
 
! Отговори
Мисири преди 6 месеца
Тая нали не е депутат, защо и се дава трибуна по политически въпроси? Спрете давате трибуна на такива и като пенсионера плевнелиев, писна ми да гледам как се изпълняват поръчки на посолството.
71
3
 
24
 
! Отговори
Бaй Kypти преди 6 месеца
Ax ga ти ro cъrлacyвaм мeжgy napaneтитe, ga ти ro cъrлacyвacyвaм...
70
6
 
24
 
! Отговори
Дядо Петко преди 6 месеца
Ленче, кажи за внучето. Парапетка ли я кръстихте. На мене
69
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Такива приказки и преди сме чували.Разследване,бла,бла...Вече се гледат дела,не обещания и общи приказки.
68
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мили хора, като глеам 65 чоека са и оърнали внимания на тая про100 пачивретина ,като са се изказали тук. СПРЕТЕ, ТВЪРДЕ МНОГО ВНИМАНИЕ И СЕ ОБРЪЩА! Мислех си....две год по майчинство поне няма да и гледаме сурата и четем за про100тиите и , ама на би. ЗАТОВА: ПЪЛЕН ИГНОР! :))))
67
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази никой не и вярва, когато има обвинение и присъда тогава се хвали и сега с такива предизборни ЩЕ. Ами то и ГЕРБ Щеше и завод за батерии Щеше нали?
66
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това недоразумение каква го играе та й се дава думата нали е по майчинство и гледа поредната щерка на про100то
65
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как може това просто добичие да ни управлява тия дето ги избраха са срам
64
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Новите политици не живели в България, нямаши представа от живота последните 30 години. Търси в гугъл кой е Таки , а дали знае кои са братя Илиеви ?
63
3
 
20
 
! Отговори
Ристо преди 6 месеца
Тая мустаката приятелка може да ги разправя тия на оня нещастен ямболски кукер, дето го направи за смях на целия свят, като роди четвърта дъщеря на киру Канадския лъжец след здраво чекнене на парапета!!!
62
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази, милата, тотално вече се излага в обществото и със заядливите си изказвания вреди страшно и на партията си. Първо хората я мразят заради това, че роди дете на любовника си, а на второ място, че без да е някакъв фактор, постоянно се изказва срещу някой в държавата и дава акъл. Аз, ако съм на мъжа и, със сигурност бих искал ДНК тест на детето.