ДПС подкрепя отнемането на дегорацията за руски петрол

Предстои да подкрепят промяната
21 окт 2023 17:15, Росен Стойчев
28
ДПС подкрепя отнемането на дегорацията за руски петрол
Снимка: БГНЕС

ПГ на ДПС ще подкрепи предложението на ГЕРБ за прекратяване на дерогацията за преработка на руски петрол на “Лукойл Нефтохим Бургас”, защото това е въпрос от стратегическо значение за България и българските граждани.

Работата на рафинерията остава непрозрачна, продължава да се стреми към запазване на монополното си положение на българския пазар, което се отразява негативно върху хората и бизнесите и не изпълнява ангажиментите си към бюджета на страната, с което ощетява фиска.

Още по темата

Очакваме от компетентните лица да предприемат необходимите действия за бързо установяване на фактите и обстоятелствата, свързани с рафинерията и дейността й.

Още в понеделник ще изискаме доклади от шефовете на митниците и НАП, с които да информират Парламента какво се случва в “Лукойл” - заобикалят ли се санкциите, плащат ли си данъците. Остават открити въпросите за назначаването на особен представител и как държавата си изпълнява правата като държател на златната акция, чрез своя представител в Надзорния съвет на “Лукойл”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Подкрепадегорация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
Балан преди 6 месеца
Аз пък съм за дегорацията на ДПС. Т. е., да се върнат от гората, от която са дошли. Дерзайте, автори на неологизми; грешката е вярна!
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А кога ще гоним руската миcиpка Митрофанова?
21
5
 
7
 
! Отговори
да преди 6 месеца
тия са се оплели като свински черва и се държат един за друг.....време е да се гръмне тоя търбух с вонящи черва!
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нещо като самоотнемане? А в Средновековието се е практикувало и самобичуване!
19
0
 
9
 
! Отговори
bbb преди 6 месеца
Таз прословута дерогация нали я гласуваха наскоро, да бъде удължена до октомври догодина.Сега какви бръмбари им забръмчаха в главите, че отново ще гласуват. Най-вероятно има голям натиск от нашите "стратегически " партньори! А Пеевски спретеда го показвате и цитирате, той ни втръсна и е противен!
18
1
 
10
 
! Отговори
Руснак преди 6 месеца
Продължавайте да разваляте отношенията с Русия и после като паднете от власт се спасявайте към Америка,а тъпите българи да го духат в този кравароеврогейски ***!!!
17
0
 
8
 
! Отговори
Някой преди 6 месеца
Май премиер не е Денков а Пеевски
16
1
 
14
 
! Отговори
Факт преди 6 месеца
САЩ държат с документи и доказателства мутрите и крадците в ГЕРБ и ДПС и ги командва както си иска.
15
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До16 . Какво като е евтин петрола от Русия . След като се продава на черния пазар . Няма контрол на приходи разходи . Къде отива печалбата . В терористични групи или за подкупи. Целия оборот деформира икономиката и създава корупция. Това е по опасно от висока цена
14
3
 
8
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 6 месеца
Проблемът на ДПС е в това, че те не печелят от доставката на по-евтиният руски нефт. Това, че държавата печели от по-големите данъци, които получава от Лукойл заради дерогацията не ги интересува. Щом не печелят Доган и Пеевски, те са против.
13
3
 
6
 
! Отговори
Печелим от дерогация преди 6 месеца
Тези, които са против дерогацията (т.е. против това че купуваме евтин руски нефт вместо по-скъп от другаде) го обясняват с това, че по бензиностанциите не получаваме по-евтино гориво. Но забравят нещо много важно: държавата печели от вноса на по-евтин нефт. Защо? Защото Лукойл плаща по-голям данък когато има по-голяма печалба. Но някой ще попита защо при управлението на ГЕРБ Лукойл не плащаше данъци в България. Е, за това трябва да попитате Бойко а и Делян Добрев, който сега бил против дерогация
12
2
 
11
 
! Отговори
РУСКИ ПАРТИИ... преди 6 месеца
ТУРСКИ ПАРТИИ........ ДОКОГА ПРЕДАТЕЛИ..????
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дпс той сокола че им дари нафта
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ДПС е ясно. Това са предатели и работат за Турция.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 6. Те убавите работи стаат бавно закъде си се разбързал...много ли ти се иска да седиш на тъмно и студено ?
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 6 месеца
Да пеевски 5лв.за литър гориво,е стратегическа цена ,за българина,ака знаех,че ще излезете предатели,вие от дпс,нямаше да гласувам за дпс.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стига сте дигали пушилка. Проверете чий е Лукойл, и като разберете на кого принадлежи, веднага ще престанете да се преструвате на смелчаци. И тогава каквто ви наредят - Това ще напишете, и каквото ви наредят - Тоа щекажете.
6
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
След заплахите, че ще стоим на тъмно и студено и ще пмащаме тройно в сравнение с руката газ. Сега русиробите ни заплашват, че ще вкарваме от чужбина бензин и дизел произведен от руски нефт и 2-3пъти по скъп!Нормален човек не се връзва на русофилските *** брътвежи.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Има си хас. Търбътъ от турция требе да ни доставя девирсифициран демократичен петрол от Русия, който не е руски на високи цени.
4
2
 
13
 
! Отговори
Нафърфорий преди 6 месеца
Шъ купуваме готов Продукт от същата преработена "руска нефт" от Труция, но на двойна, че и тройно по-висока цена!!! ДПС в своето неизмено амплоа....