Сериозна надпревара между тримата кандидати в София

Това обявиха експерти
21 окт 2023 16:15, Росен Стойчев
65
Сериозна надпревара между тримата кандидати в София
Снимка: БГНЕС

Основните трима кандидати в София ще имат сериозна надпревара за балотажа.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria политологът доц. Мария Пиргова.

Имаше фаворит в София, но сега виждаме, че нещата са разместени доста от гражданите. Близки са позициите на първите трима, допълни колежката ѝ Цветанка Андреева.

Още по темата

Преди да се направи "сглобката" някои градове бяха разпределени между основните политически сили. Изглежда, че София предварително беше дадена на „Промяната“. До последно Борисов ми се струва, че не искаше да излъчи кандидат, но го натиснаха. Пловдив, Варна и други големи градове са договорени. Но мисля, че гражданите ще решат твоа по свой начин, независимо какви указания ще дават партийните лидери. Наблюдаваме доста по-професионална кампания от други пъти. В провинцията излизат много хора, които са силни в познаването на местната политика и проблемите. Въпросът е къде отиват тези хора след изборите. Хора има, това показват местните избори. Перник на мен на кметско ниво ми изглежда ясен. Аз смятам, че в София Васил Терзиев и Ваня Григорова ще отидат на балотаж. Сглобката на властта е направена стабилно. Има разпределение по сектори на обществени поръчки, за Лукойл, Банката за развитие и т.н. Всичко е разпределено, допълни Пиргова.

Ако има политически договорки "на тъмно" няма как да знаем. Но винаги има силен протестен вот в София. В кандидатурата на Васил Терзиев имаше скандал и това отдаде влияние. Гражданските кандидатури са с идеята да разширят партийния вот, но понякога става обратното, добави Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: очаквавот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
8
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Поддръжник съм на ГЕРБ, но като че ли Ваня Григорова е най-подходяща за кмет. Жените по-малко се поддават на съблазните на властта, даже ще бъда доволен да имаме жена президент и жена премиер.
56
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя на пп с голямо самочувствие ,а бря кой софиянец те познава теб !!!
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До vale_karo /53/ Не агитирам, а обобщавам. Ако си забелязал, дори не говоря за политическите му изяви, защото градоначалникът трябва да се грижи за града, който му е поверен, а не за интересите на някоя партия. За София той вече е направил твърде много. Формулирал е и идеи, от чиято реализация София може само да спечели и то много. Като изтъкваш себе си, редно е да кажеш какво толкова си направил ти, а ние не го знаем.
54
0
 
5
 
! Отговори
СКОТ преди 6 месеца
СЛЕД КАТО НЕ БИХМЕ УНГАРИЯ И СЪРБИЯ НА МАЧ И СЛОЖИХМЕ ТАКСА ЗА ГАЗА.ТАКА ИМ СЕ ПАД
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе а изчакайте изборите и тогава правете, сметките бе.....
52
6
 
1
 
! Отговори
vale_karo преди 6 месеца
До СъпоставетеОт всичко това което си изтъкнал разбирам , че Вили Лилков не може да стъпи и на малкото ми пръстче относно какво аз съм направил за България. Не ме разбирай погрешно , твоята агитация е грешна.
51
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Още преди да се разведе с първата си жена Радостин Василев си беше спечелил прозвището "Сериен плейбой" заради забежките с разни манекенки, с някоя от носителките на титлата "Мис Силикон" и други подобни пИпИрудки. С този "актив" ли ще се конкурира с другите кандидати за кметския стол?
50
5
 
9
 
! Отговори
До 31 и 44 преди 6 месеца
Добре бе, джанъм, ще гласуваш за 38-годишния юрист от Плевен Радостин Василев, който вече три мандата е депутат, не знам за какви заслуги. Но ме смущава нещо. Той учреди партия МЕЧ ("Морал-Единство-Чест"), но се доказа, че момичето, за което се ожени през септември тази година е било вече бременно, когато той е продължавал да търси гаджета в сайтове за запознанство и намерил маникюристка от Стара Загора с която се срещнал знаеш с каква цел. Какъв морал и чест доказва с тази своя постъпка?
49
8
 
10
 
! Отговори
Стига вече ГЕРБ-ДБ преди 6 месеца
ГЕРБ дълги години, още от времето когато Бойко Борисов беше кмет, се разпорежда с парите на София заедно с пишман-реформаторите ДБ. Една калинка за кмет, ремонт на ремонтите - нагледахме се. Стига им толкова.
48
16
 
16
 
! Отговори
Време за промяна преди 6 месеца
Ваня Григорова има най-голям шанс. Тя е общ кандидат на левицата, не член на БСП. Сега това е промяната, а не сглобката ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС. Те нищо ново няма да предложат на софиянци, Техният филм вече сме го гледали.
47
1
 
12
 
! Отговори
Васко ДСто преди 6 месеца
Гласувайте за мен за сив град повече презастрояване на София и повече ДСта
46
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
През 2023 накараха демократичната общност да гласува за партия, която се коалира с Бойко Борисов, като тяхната партия бе създадена да бъде враг на Бойко БорисовСега Пеевски е премиер, а кандидат за кмет е Васко Терзиев, дето още малко ще се окаже Тодор Живков с маска. И пак демократичната общност чинно ще отиде до урната да пусне глас за тях. Според мен това е експеримент до каква степен на модерния "либерал" едни медии могат да му кажат да прави неща напълно против всичко, в което вярва.
45
4
 
26
 
! Отговори
До 43 преди 6 месеца
То от Терзиев по червен има ли? Племеника на Петър Младенов и закърмен в семейство на ДС агенти на високи постове.
44
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гласувал за Хекимян - получаваш Бойко версия 1 Гласуваш за Терзиев - получаваш Бойко версия 2, но вече изпран. Така или имаме и тез ще решат да се ротират в името на народа
43
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само Радостин Василев е спасението от тези.
42
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В софия човека на ПП ДБ И този на герб Ще са на балотаж Който ще бъде спечелен от ПП ДБ Червените избиратели в софия са нищожно малко За да докарат кандидат на бсп на балотаж Майчето беше стигнала балотаж но не само с червените гласове А с тези на ПП ДБ които бяха тогава насъскани срещу герб .Бсп няма шанс в софия .При балотажа между ПП ДБи Герб може обаче хикимян да грабне гласовете на лилково И тогава бойко без да иска да направи мизерия на партньорите си
41
12
 
10
 
! Отговори
Съпоставете преди 6 месеца
Може би ви досадих с шестте коментара, представящи проф. Вили Лилков, но след като ги прочетете, замислете се кой от останалите чеперковци може да се мери с него? Затова е правилно да се каже ВИЛИ ЛИЛКОВ = ИСТИНСКАТА СОФИЯ !!!
40
14
 
8
 
! Отговори
Кой е Вили? - 6 преди 6 месеца
За разлика от разни пишман-плейбойчета и човечета с нетрадиционна сексуална ориентация, Вили Лилков е стабилен български мъж, женен, създал ТРИМА СИНОВЕ.
39
12
 
6
 
! Отговори
Кой е Вили? - 5 преди 6 месеца
Освен научните си трудове написа и пет книги с интересни факти и анализи за Царство България и за социалистическа България. Особено силни са книгите му "Погубената България", "Стопанските абсурди на българския комунизъм", "Наши хора".
38
10
 
7
 
! Отговори
Кой е Вили? - 4 преди 6 месеца
Г/ По негова инициатива бяха реконструирани "Женският пазар" и пазарът "Димитър Петков" - спомнете си какво представляваха те по-рано и какви са сега; Д/През 2019 г. поведе борба за доказване на негодността на сегашната "Топлофикация", доказа, че тя е по-скоро вредител и грабител и даде предложения за справяне с проблема; Е/ Стартира лична кампания "Софийска памет", за съхранение на историческата памет за град София и неговите бележити граждани от близкото и по-далечното минало.