Сериозна надпревара между тримата кандидати в София

Това обявиха експерти
21 окт 2023 16:15, Росен Стойчев
65
Сериозна надпревара между тримата кандидати в София
Снимка: БГНЕС

Основните трима кандидати в София ще имат сериозна надпревара за балотажа.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria политологът доц. Мария Пиргова.

Имаше фаворит в София, но сега виждаме, че нещата са разместени доста от гражданите. Близки са позициите на първите трима, допълни колежката ѝ Цветанка Андреева.

Още по темата

Преди да се направи "сглобката" някои градове бяха разпределени между основните политически сили. Изглежда, че София предварително беше дадена на „Промяната“. До последно Борисов ми се струва, че не искаше да излъчи кандидат, но го натиснаха. Пловдив, Варна и други големи градове са договорени. Но мисля, че гражданите ще решат твоа по свой начин, независимо какви указания ще дават партийните лидери. Наблюдаваме доста по-професионална кампания от други пъти. В провинцията излизат много хора, които са силни в познаването на местната политика и проблемите. Въпросът е къде отиват тези хора след изборите. Хора има, това показват местните избори. Перник на мен на кметско ниво ми изглежда ясен. Аз смятам, че в София Васил Терзиев и Ваня Григорова ще отидат на балотаж. Сглобката на властта е направена стабилно. Има разпределение по сектори на обществени поръчки, за Лукойл, Банката за развитие и т.н. Всичко е разпределено, допълни Пиргова.

Ако има политически договорки "на тъмно" няма как да знаем. Но винаги има силен протестен вот в София. В кандидатурата на Васил Терзиев имаше скандал и това отдаде влияние. Гражданските кандидатури са с идеята да разширят партийния вот, но понякога става обратното, добави Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: очаквавот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
10
 
8
 
! Отговори
Кой е Вили? - 3 преди 6 месеца
.. контрол над концесионерите по извозване на битовите отпадъци (някои станаха милиардери, крадейки именно в качеството си на концесионери), Вили оповести, че за чистотата се отделят толкова пари, че са достатъчни софийските улици ежедневно да се мият сутрин и вечер, както в Белгия, но теза пари се крадат; В/ В качеството си на физик доказваше колко опасно за здравето е монтирането на съоръжения на GSM-операторите по покривите на частни жилищни сгради и поведе борба срещу това; ............
36
9
 
6
 
! Отговори
Кой е Вили? - 2 преди 6 месеца
2. Като ОБЩИНАР: 4 мандата общински съветник в Столичния общински съвет (СОС); 2 мандата зам.председател на СОС; през 2015 г. участва в изборите за кмет на София и се класира на второ място. КАКВО Е НАПРАВИЛ ЗА СОФИЯ - А/ Яростно се бори за оползотворяване и оповестяване на НЕОТЧЕТЕНИ ПРИХОДИ на Общината, той огласява, че има такива; Б/ Бори се срещу вдигането на такса "Битове отпадъци", доказвайки, че това е необосновано и настоявайки за монтиране на GPS-системи за контрол над концесионерите...
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Особено пък червеното слугинче с просташкия език и *** популистки лозунги е много сериозен кандидат. Смях в залата!
34
10
 
7
 
! Отговори
Кой е Вили? - 1 преди 6 месеца
1. Попрофесия ЯДРЕН ФИЗИК. Още в юношеските си години с изключително представяне на Международна олимпиада, прославил България. Професор, автор на редица научни изследвания с икономически ефект.
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вече се нагледахме на един корпоративен кък в управлението, не ви трябва нов Плювналиев!
32
3
 
7
 
! Отговори
Грешката на Вили преди 6 месеца
Вили Лилков и целият му предизборен щаб разчитат на информираността на софиянците за дейността му и на човешката памет - да знаят и помнят какво е направил за София. Не отчитат, че много хора не търсят чак толкова подробна информация, а също и че през последните години София двойно увеличи населението си. Придошлите не знаят кой е Вили и не ги интересува. Нехаят и за реалните проблеми на София, защото все още не я чувстват своя и не са я обикнали. И сега провинциалисти ще избират кмет на София!
31
5
 
13
 
! Отговори
ОПОМНЕТЕ СЕ !!! преди 6 месеца
ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ - изкуствено създадено милионерче с пари, одрани от гърба на българския народ; ВАНЯ ГРИГОРОВА - творение на комунистите, като хрътка се е впуснала по пистата на истеричните опити да преразпределя блага, използва най-стария трик на комунистите - уж ще вдига МРЗ и ще брани интересите на работниците. Не знаете ли кой се блъска с лакти да обсеби профсъюзите и чрез тях да манипулира работниците, лъжейки ги с цел да постигне свои цели - във всяка държава това прави МАФИЯТА.
30
19
 
6
 
! Отговори
Изборател преди 6 месеца
На 29 октомври моето семейство ще гласува за Радостин Василев !!!
29
2
 
6
 
! Отговори
Радев е капут преди 6 месеца
Скоро ще видите Дране на петолъчки 4 години и пълно изчегъртване.
28
2
 
5
 
! Отговори
Чук и Гек преди 6 месеца
В Гърция преди седмица правилните пророкувания на социолозите за победа на Нова демокрация не просто не се сбъднаха, а тотално не се потвърдиха, а провалиха. Кметовете на Солун и Атина са от БСП. Тук с наближаване на датата еспертите анализатори и социолози взеха да въртят задницата. Без фалшификация, ясно кой ще е кметка!
27
7
 
1
 
! Отговори
Public enemies преди 6 месеца
Васил Терзиев отива на балотаж срещу Ваня Григорова а там не се знае, ще спечели ли лесно със симпатизантите на ГЕРБ при ниска избирателна активност или хората ще отидат да гласуват давайки отрицателен вот на тази партия.
26
14
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 месеца
Терзиев печели на първи тур или балотаж с Хекимян. Това е толкоз просто и логично... а социалистите ще бъдат пак отдолу народе мой за да ги тъпчем безразлично..
25
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
КАТО ЧУЯТ ИМЕТО ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ, СОЦИАЛИСТИТЕ УМИРАТ. БРАВО НА ПП-ГЕРБ! ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ КМЕТ!
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как им се иска да ни убедят,че тези тримата са единствените. Пък те и тримата едно и също.
23
3
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 6 месеца
До Анонимен 11 Ясно е защо няма да гласуваш за ПП и ГЕРБ.Тротоарчето не ти харесва. Дребнавост.
22
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Един силен кандидат Васил Терзиев. Той ще е новия кмет, ГЕРБ-ПП с тотално мнозинство в общинския съвет. Дране на петолъчки 4 години и пълно изчегъртване.
21
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ДА ПРАТИМ ВАНЯ ГРИГОРОВА В МУЗЕЯ НА СОЦИАЛИЗМА! ЦЕНТРАЛАТА НА БСП В ОБЩЕСТВЕНА ТОАЛЕТНА.
20
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА СПАСИМ СОФИЯ Е ДА ГЛАСУВАМЕ ПРОТИВ ВАНЯ ГРИГОРОВА.
19
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Проф. Вили Лилков = Истинската София = Човек с опит, с интелектуално ниво, ерудиция и възпитание, с тъмносиньо политическо минало. В сравнение с него останалите са смешковци.
18
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Има предостатъчно политолози и социологически агенции, които СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ говорят каквото им е казал поръчителят и така се опитват да формират обществени нагласи. София да си избере Ваня ромката и ДС-детето, станало милионер с подарени от ДС пари, с които временно наети специалисти са изградили солидна компания? АБСУРД!