Стойчев: Споровете между управляващите изолира опозицията

Опозиционните групи не могат да се позиционират
27 окт 2023 12:06, Росен Стойчев
16
Стойчев: Споровете между управляващите изолира опозицията
Снимка: БГНЕС

Няма да бъде обявена нова управленска посока в рамките на днешния ден или в рамките дори на тази година, изказа мнение пред БНР политологът Стойчо Стойчев.

"В българската публичност има място за два политически субекта, които да се конкурират за сърцата на народа. Ако не спорят ПП и ГЕРБ, се отваря място за някой друг. Продължаващата размяна на реплики между лидерите на ПП и ГЕРБ всъщност изолира опозицията от възможността да се конституира като адекватна алтернатива на това управление", коментира той. И добави, че понякога не е необходимо да се договаряте, за да осъзнавате взаимния си интерес от едно или друго нещо.

Още по темата

"Не е задължително да има такава договорка. Аз предполагам, че дори и няма. Просто това са политици с опит, които имат интуиция и усещат, че по този начин печелят и дългосрочно, и краткосрочно, като истинските намерения не са да свалят правителството сега, тъй като то не зависи от тези фактори".

"Избирателите на ПП и ДБ съзнават, че това е единственото възможно тяхно управление. Те няма да имат друго управление, освен това. Ясно им е, че алтернативното управление означава компромис или риск за цивилизационния избор на страната - нещо, което гласоподавателите на ПП и ДБ приоритизират пред всякакви негативи от това. Този компромис се вижда като необходим и е храносмилаем, няма да доведе до отстъпление".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
До 6 преди 6 месеца
Сериозно ли не знаеш защо приеха чак през юли 2023 година закона за държавния бюджет за 2023 година?
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А сега погледни и каква е инфлацията в ЕС и прочети в конституцията кой приема законите, вкл. Закона за държавния бюджет и се извини, че се опитваш да ни манипулираш.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До СТАРА ИСТИНА- аз не гледам парламента- гледам ето това- при служебните- инфлация 17.3%, при сглобката 6.3% справка НСИ- калкулатор инфлация. При служебните няма закон за Държвния бюджет при сглобката има- поместен в ДВ в края на юли 2023г за първи път в историята на БГ.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя верно ли тва му е работата? Циркаджия.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този е доказан наркоман. Идва надрусан на лекции.
3
0
 
1
 
! Отговори
СТАРА ИСТИНА преди 6 месеца
УПРАВЛЕНИЕТО на ПL.eб.sa : "С хляб и зрелища". Ама като няма хляб се набляга на зрелищата : "Ако не спорят ПП и ГЕРБ ..." Парламента го обърнаха на риалити шоу - ЕС плаща народа гледа! И като адвокати - пред съда се карат, а отвън заедно си пият кафето с парите от клиентите им!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Въобще, никаква опозиция не ни е нужна. Една партия-една линия. Това ли му е посланието на тоя? Я връщайте комунизма. Тогава поне не се преструваха, че са демократични. Писна ми от вашия фалш.
1
0
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 6 месеца
СЕГА ИТН КАЗАХА ЧЕ ЗАМ МИНИСТЪР НА ПП Е ВЗЕЛ КОДОВЕТЕ НА МАШИНИТЕ