Коларова: Представянето на Григорова беше очаквано

Изненадана е от доброто представяне на ПП във вота
Обновена: 30 окт 2023 13:16 | 30 окт 2023 13:16, Росен Стойчев
13
Коларова: Представянето на Григорова беше очаквано
Снимка: БГНЕС

Каква е равносметката от първия тур на изборите и какви са отговорите на политическите неизвестни? В изборното студио на Euronews Bulgaria гостуват политолозите проф. Румяна Коларова и Страхил Делийски.

„Резултатът на Ваня Григорова беше прогнозиран от социолозите. Това, което не беше прогнозирано, бе голямата преднина на ПП-ДБ. Все пак трябва да изчакаме паралелното преброяване, защото сме имали случая на разминавания“, коментира проф. Румяна Коларова.

Още по темата

„Аз бях готова да коментирам електоралния срив на „Продължаваме промяната“ в София, но тези прогнозни резултати опровергаят това“, добави тя. Според нея избирателите на ПП-ДБ съставляват специфична субкултура.

„В тази субкултура няма проблем ти да си на власт и да протестираш срещу властта“, каза Страхил Делийски.

По неговите думи, въпреки сравнително доброто представяне спрямо социологическите прогнози в София, в абсолютно изражение „Продължаваме промяната“ търпят отлив на гласове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: избориРумяна Коларова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Когато си във власта и лаеш срещу властта, това е да покажеш, че всичко ти е позволено, защото имаш други достойнства!
9
0
 
2
 
! Отговори
??? преди 5 месеца
Според резултатите прогнозирани от социолозите веднага след приключването на изборите, Терзиев (ПП и ДБ) имаше 38%, Ваня Григорова 19%, а Хекимян (ГЕРБ-СДС) 17%. По последни данни от 14:00 на 30 октомври при обработени 48,22% от протоколите, Терзиев е с 31,58%, Ваня Григорова е с 21,77% и Хекимян е с 17,88%. Дали социолозите познаха?
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дано само не е изглупяване изборът на Хекимян от Борисов, дано е ход. Но, фактът, че губи подкрепа от тая сглобка, е съвсем реален.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 6 Не е хитър ход на бойко а правилен ход На дали има някой сериозен анализатор който си мислеше че ББ иска да печели софия с Хикимян Просто изигра същия ход като с цачева Тогава подари президентството за да не го вземат за диктатор в Европа заел цялата власт в държавата.Сега го направи за да запази сглобката Даде на партньорите си софия за да не се отчаят взе другите големи градове А в общинския съвет в столицата ще управляват ПП ДБ Герб с абсолютно мнозинство както в парламента
6
0
 
7
 
! Отговори
БЕЗ ДС този път преди 5 месеца
Не я знам В. Григорова що за стока е, но да си имаш за кмет на столицата лице, свързано с ДС (някогашната Държавна Сигурност) е страшно! Терзиев може да е приятен и усмихнат джентълмен, но ако зад него действително стоят структурите на ДС (което според мен вероятно е така), това означава готов КРЪГ ОТ "СВЪРЗАНИ" БИЗНЕСИ, ГОТОВИ СХЕМИ, които само чакат да СТЪПЯТ НА ХРАНИЛКАТА и да заемят целия спектър. Пък може и да греша. Ще видим.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Боко се оля - Ами ако е просто хитър, предварително уговорен ход? Мислиш ли, че Бойко не е могъл да предвиди негативите и присмеха, който ще му донесе кандидат като арменчето? Кой знае какво са му обещали, за да се отдръпне след уж-загуба, която е предварително режисирана. Преди избори такива сделки се правят между играчите, които разполагат с милиарди. По света отдавна са разработили всевъзможни похвати за печелене и за договорено губене на избори.
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не избирам ПП или ДБ но да се твърди че има срив при тях е несериозно Просто не е верно В главния град софия печелят във втория и третия пловдив варна и други градове са на балотаж срещу герб. Разбира се да спечелят срещу герб на парламентарни избори е малко вероятно Но по верното е че си запазиха второто место в страната суверенно . Срив обаче се получи при копейките Които преди изборите някои политолози надуваха до второто место Което се оказа компресия (въздух)
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Григоворова спечели протестен вот. Нейния успех е нейн личен, не на бсп. Много хора толкова са се отчаяли от герб, че социалистическите идеи, които ланшира Григоворва са почнали да се харесват на някои хора. Жалко, защото нейните идеи граничат с лудост. Не, че не са реализуеми, но просто няма как да станат. Хората се подвеждат от нейния чар или от фантастичните й идеи.
2
2
 
6
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 месеца
В София спечели ДБ, а не ПП ако беше само ПП нищо нямаше да вземат.
1
16
 
8
 
! Отговори
Бай Миле преди 5 месеца
Григорова очаквано събра толкова гласове, благодарение на корпоративния вот! Спечели ли в неделя, фалита на София до НГ е гарантиран. Обещано от БСП и съветници..