Борисов няма да подкрепи Терзиев: Вече е късно от ПП-ДБ да ни търсят за подкрепа

За резултатите от изборите аз лично не се ядосвам хич, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 31 окт 2023 15:10 | 31 окт 2023 15:10, Нели Христова
564
Борисов няма да подкрепи Терзиев: Вече е късно от ПП-ДБ да ни търсят за подкрепа
Снимка: БГНЕС

"Тези избори са наказание за цялата политическа класа - 27% активност - това е абсолютна нелегитимност. Толкова малко гласували и толкова ниска активност - анализаторите и всеки от нас трябва да си направи извод защо вървим така надолу".

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, цитиран от БГНЕС.

"Преди местните избори аз казах, че основната цел на ГЕРБ е да бъде първа политическа сила. Това услужливо не искате да го коментираме - силата на една партия е в цялата страна. Кандидатите за кметове на ГЕРБ и подкрепени от нас на първи тур печелят 95 общини. От тях 7 са областни градове. В 71 общини кандидати за кметове на ГЕРБ отиват на балотаж. В 17 областни града ГЕРБ е на балотаж, и то с водещ резултат влиза в балотажа",каза още Борисов.

Още по темата
"И ето какво казват цифрите за София: 537 094 хора са гласували за ГЕРБ - това е 1500 местни депутати в страната; ПП-ДБ - 273184 души са гласували за тях за общински съветници - срещу 396 на ПП-ДБ в страната.

Дори БСП и ДПС имат повече от "Промяната" като общински съветници в страната", пресметна Борисов и продължи:

"Когато печелехме изборите в София, печелехме с над 200 хиляди гласа, през 2019 г. Фандъкова спечели с над 249 хиляди гласа. Сега ПП и ДБ заедно имат 119 хиляди гласа в София - наполовината на това, което ние сме печелили. Изборите в София още не са завършили, така че резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите. Като политик с опит считам, че дори и фактът, че и "Възраждане" и останалите партии вървят надолу, не ми се мисли каква ще е избирателната активност на изборите за евродепутати", каза още лидерът на ГЕРБ.

Най-добрият начин да си върнем София е като я загубим. Сега трябва да я спасим от спасителите - аз ги познавам тези хора, те не могат да работят, защото са мързеливи. С 24 общински съветници от общо 61 в СОС те имат възможност да правят сглобка с БСП, Възраждане, ИТН, или с нас. Само че три години те бяха безмилостни - всяка фуга и плочка беше снимано. Сега се надявам за вашата обективност и еднакъв аршин, да сте критични по същия начин", обърна се Борисов към журналистите.

Резултатът на изборите в София е очакван след тригодишната масирана атака срещу нас, допълни Борисов.

В Русе, Плевен, Сливен, Габрово, Севлиево ПП-ДБ дори не са на балотаж, там са на трето или четвърто място. Чухте ли там някой да излезе от тях и да призове техните симпатизанти да гласуват за ГЕРБ? Така Борисов отговори на въпрос ГЕРБ кого ще подкрепи на балотажа в София.

"Няма по-лошо от това да направиш нещо непоискано - добро или подкрепа, така че ние в София сме на балотаж за районни кметове, там ще сме активни; и както Хекимян каза - "По-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност". Нека избирателите гласуват по съвест на балотажа в София", каза още Борисов.

Вече е късно от ПП-ДБ да ни търсят за подкрепа, това се прави още в неделя вечерта, сега е късно, коментира лидерът на ГЕРБ.

Хекимян има над 1800 преференции.

"Аз лично не се ядосвам хич - това са 18 години под управлението на ГЕРБ. В страната видяхме "промяната" - три години обедняване, три години задлъжняване, три години нищо не се случва в страната. И сега, за бюджета, ако се стигне дотам, - щото вече много неща не мога да обясня на партията си, - ще искам поименно да бъдат заложени тези проекти, които ние сме обещавали - градовете колабират буквално, каза още Борисов.

"Нямаше нищо по-естествено от това да се подкрепяме в страната, и всички кметове щяха да са на ПП-ДБ и ГЕРБ, и това щеше да генерира стабилност. Те сега смятат, че с изнудване и натиск нещата ще станат, но няма да е така.

Издигнахме Хекимян, за да е независим, да е външен за партията, да може да поправи грешките, да има нови идеи, честен и подготвен човек. Оттук нататък той ще има функции в партията, но "глас народен, глас Божи". Вече не е грешно да си комунист, да си от ДС, вече е приемливо да си тормозил хора, това е вече приемливо в София. Резултатите на Вили Лилков - 5% за един истински десен човек, показват, че преходът у нас вече е завършил", посочи още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


564
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ушeв без доверие!
18
10
 
18
 
! Отговори
МУРЗИЛКА преди 7 месеца
Беше ясно,че ще подкрепи Ваня!Той си е комунест,нищо че е облякъл мантията на демократ.Целта е щом аз не мога да съм на власт,нека и те да не са.Готов е да управлява с комунистката,а с Корнела не можа да се сговори.ПП+ДБ този път въобще не са нападали герберите,а той не спря да ги плюе на всички събрания.За него управлението е магистрали.Промяната не управлява 3г.-отново заблуждава хората,което показва,че с Радев кроят шапката(няма да си признае)да не сме нормална евр.д-ва.Да си знаем гетото.
17
13
 
13
 
! Отговори
Киборг преди 7 месеца
Ето Бойко си каза, направо си призна че Ваня е била неговият истински кандидат още отначало. Скъпи десни това е то да те оправят не с 200 а с 300! Ромскокомунистическа София на демократичните мечти, здравей!
16
16
 
17
 
! Отговори
Стефан преди 7 месеца
1/4 от избирателите на ГЕРБ няма да идат въобще на втори тур. 1/4 ще гласуват за Ваня защото са тикви като шефа си е още 1/4 ще гласуват за Васил. Васил ще спечели със малко а ГЕРБ ще загуби всички районни кметове.
15
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Магаре да беше вързал щеше да е по-добре от Хикемян - новата Цецка Цачева.
14
21
 
37
 
! Отговори
А преди 7 месеца
Стискам палци Григорова да бие Терзиев на балотаж. Писна ми от нахалните и не особено умни "умнокрасиви".
13
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Когато губят губят всички без Борисов, когато печелет печели само Боко.
12
8
 
13
 
! Отговори
Големи преди 7 месеца
прос то тии бълва.
11
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Смучи София ви готвят платено изхвърляне на *** с чипче, ама вие си ги натресохте.
10
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Късно е Баце разваляй седянката и да ходим на избори на които нито ти нито представителите на партиите от сглобката ти ще в парламента.
9
3
 
20
 
! Отговори
Е--ти, Бойко Борисов преди 7 месеца
е като Хитър Петър! Всяко събитие около него се впряга в негова полза :D
8
6
 
13
 
! Отговори
Public enemies преди 7 месеца
Терзиев ще плаче след това изявление, Тиквата ня *** подкрепи . Логиката сочи че няма как Терзиев да загуби тези избори, избирателната активност е страшно ниска, аз ако имам парички и почерпя ромите в 3 квартала, аз ще ги бия ако ме пуснат на балотаж.
7
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На предните избори ГЕРБ имаха 23 областни градове ,сега имат 15.На Хората им писна от тиквенски морафети.След още 4 години тиквата ще има 7-8 града.
6
30
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да ви кажа ,че след тея Гадни Лъжци - киро,лена,кокоро и ристе , Бойко ми се види ангелче - той никога не е лъгал чак като тея .
5
13
 
29
 
! Отговори
леля Пена преди 7 месеца
ТОЗИ ДАЛИ ЕДИН ПЪТ ЩЕ СИ УСТОИ НА ДУМАТА? НЯМА ТАКОВА СЪЩЕСТВО КАТО НЕГО,СЪБРАЛО ВСИЧКО НЕГАТИВНО В СЕБЕ СИ.УНИЩОЖИ ДЪРЖАВАТА НИ.
4
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези избори са наказание за цялата политическа класа - 27% активност - това е абсолютна нелегитимност./Превод от тиквенски.Загубихме и то с много загубихме София и сега всички са маскари да не излезе че съм маскара само аз.
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
БАСИ СУПЛЕСИТЕ:-))(
2
6
 
10
 
! Отговори
работата преди 7 месеца
Тук бече стана с 300-та .
1
15
 
16
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 7 месеца
Борисов ти се сети най сетне Прогледна ли Защо си толкова заблуден