Криза във властта провали заседанието на Народното събрание

Депутатите от ГЕРБ се събраха в централата на партията
Обновена: 8 ное 2023 09:48 | 8 ное 2023 09:48, Камелия Цветанова
84
Криза във властта провали заседанието на Народното събрание
Снимка: БГНЕС

Първото заседание на Народното събрание след местните избори се провали поради липса на кворум.

При първата регистрация в пленарната зала бяха 74 народни представители, а при втората 67. Така че председателят на парламента Росен Желязков обяви, че следващото заседание на НС ще се проведе утре.

От пленарната зала днес отсъстваха законотворците от ГЕРБ и от ДПС.

Десислава Атанасова съобщи, че депутатите от ГЕРБ са се събрали на заседание, но не в НС, а в централата на партията.

"За нас е важно сега да направим анализ, почти шест месеца след началото на управлението, как се движат всички реформи, всички законодателни и управленски инициативи, кои от министрите се справят добре, кои – не", каза тя.

"Притеснява ни фактът, че се вземат решения, включително и предложения за законодателни инициативи като например данъчните закони, без да са обсъдени с нас", обясни Атанасова.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков пък призова депутатите от ГЕРБ да влязат в пленарната зала, защото има важно законодателство за обсъждане.

"След изборите са моменти, когато човек трябва да направи ревизия, да осмисли резултатите си и за колегите ще са трудни моменти, но все пак изборите свършиха и ги призоваваме да дойдат в зала, за да можем да работим. Идват данъчните закони преди бюджета, цяла България чака бюджета, трябва да работим заедно. Има и вето на президента, което трябва да се обсъди", коментира Петков.

"Ние сме платени от народа, за да работим в пленарната зала. Ако те не дойдат, ние днес няма да се регистрираме, за да дадем възможността "Възраждане" и хората около тях да лидират законодателните процеси в НС", отсече той.

Според него депутатите от ГЕРБ трябва да влязат в пленарната зала, защото това е работата на всеки един народен представител.

"Ние сме готови на срещи, на разговори, защото целият народ нас чака, идва и Шенген и ние не можем да изоставим законодателните процеси", отсече Кирил Петков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
6
 
! Отговори
Цветан Камелий : преди 6 месеца
Следизборни драми в интимната коалиция на Посолството :) :) :)Булката отчаяно се опитва да забременее,засега неуспешно,но опитите продължават с 200,включи се и стария опитен играч хидроинджинерЪТ и вече сглобката се превърна в генг-бенг хард *** 0ргия :) На блажените вЕрващи - честито!
33
0
 
8
 
! Отговори
... преди 6 месеца
ноу герб и дпс ноу партей ноу министър председател
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А какво става с контранастъплението?
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 26 Ще се разпадне друг път! Не виждаш ли че всичкото е цирк? Правят си циркове за сметката на всички нас останалите. И то циркове за които ние плащаме. 10 бона заплата на депутат за да гледаме как си правят циркове. Това ако не е дебилство нашето какво е? Кой нормален ще ходи да гласува за тия ***? Кой? Явно има още много тъъъпанари в тази държава.
30
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Герп не спечелиха София и веднага почнаха да правят детски номера на инат. Пълни инфантили-***
29
1
 
12
 
! Отговори
тъй тъй преди 6 месеца
Тия са избирани да служат на българските граждани и данъкоплатци или да обслужват капризите на Винету?! За какво са ни тия хрантутници, като ги мързи да идат на най-лесната и сладка работа в България...
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Ken Никой не връща ГЕЙРБ. 90 % от народа не ще да гласува.
27
7
 
0
 
! Отговори
Ken преди 6 месеца
До Анонимен --- Ами нали точно заради системата на Живков, хората толкова се радваха, че си е отишла най-сетне.
26
0
 
15
 
! Отговори
Боко го е яд преди 6 месеца
Боко го е яд че изгуби двойните крави София и Варна и сега злобее . Гербавите залязва.
25
9
 
1
 
! Отговори
Ken преди 6 месеца
До Shark -- Защо просто не погледнете истината в очите ? Не ГЕРБ прави така, че да излезе на първо място а хората дават най-много гласове за тях. Нали 2 години ги нямаше във властта. Защо никой не откри виновни и не вкара никой в затвора ? Явно няма за какво да го направи. Ако имаше съм сигурен, че щяха да затворят поне Борисов.
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Връщайте системата на Живков преди 1989 г. С тия заеми в $ и евро сега държавата само задлъжнява, населението измира и накрая фалит.
23
2
 
8
 
! Отговори
3333 преди 6 месеца
Сглобката се разпада.
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Така ли искал Петков? А той като отказа да ходи на извънредното заседание преди изборите, тогава не мислеше така и не му дремеше за какво получава заплата, нали? За да упражняваш гнусната професия политик трябва да си преди всичко лицемер и лъжец
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пипи лесно теглат нови заеми но после кой ще плаща.
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако искахте да работите, нямаше да излизате две седмици в почивка само защото имало местни избори. Всички останали българи почиваха ли и един ден заради изборите, НЕ.
19
1
 
10
 
! Отговори
Shark преди 6 месеца
Като има криза във властта да се махат всички до един! И отиваме на избори. Само дето пак ГЕРБ ще направи така, че да излезе на първо място, както при местните избори в Пловдив. Кой както иска, така да го разбира!
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Готвят повишаването на данъците на имотите по пазарна оценка ,което е правилно. Но това е удар за Бойко и обръча му от строителни фирми . Искат да продължават да продават на 2к евро квадрата
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За вас е важно заплатата да си тече и да правите каквото си искате, а не каквото е нужно на държавата.
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Искали да работят и да си имат премиер и всичките министри. Ами съберете си 121 депутати и действайте.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До АнонименПАРИ ПО ПВУ НЯМА ДА ИМА