Денков: България не можа да намери своите Фалконе и Кьовеши

Все още търсим героите, които да се изправят срещу корупцията, заяви той
Обновена: 9 ное 2023 10:28 | 9 ное 2023 10:27, Александър Попов
51
Денков: България не можа да намери своите Фалконе и Кьовеши
Снимка: БГНЕС

Историята ни учи, че един от стълбовете на цивилизацията, около които се развиват държавите, е системата на ефективно и справедливо правосъдие. История ни учи, че имаме нужда от смели герои, които да изпълнят със съдържание тези структури. Структурите могат да работят, ако има кой да излезе напред, има куража да се изправи срещу системата и да каже "не може така". За съжаление, България не можа да намери своя Фалконе и своята Кьовеши, заяви премиерът акад. Николай Денков в началото на форума "Антикорупция, демократична устойчивост и икономическа сигурност", цитиран от БГНЕС.

"България прави забележителни промени по отношение на законите и структурите, които трябва да се борят срещу корупцията", каза премиерът, но подчерта, че ние все още търсим своите герои, които да се изправят срещу корупцията и за кажат "не може така".

Денков отбеляза, че европейският главен прокурор Лаура Кьовеши отново е в България, за да ни вдъхнови, че трябва да работим в тази посока, както и да обсъдят какво можем да направим, за да работим още по-ефективно в координация и сътрудничество с Европейската прокуратура.

"Напредъкът, който постигнахме, е напълно съгласуван с европейските стандарти", посочи той, като допълни, че ние сме все още в средата на този процес и престоят важен гласувания в следващите седмици.

По думите му, ако успеем, ние ще отидем в съвсем друга област на европейското си развитие. "Правителството ще работи за това и се надявам, че ще успеем да го реализираме", каза още министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 5 месеца
В България ,не само ,че няма правораздавателни и правоохранителни органи ,но същите са част и действат ,като ОПГ за изпълнение на поръчкови мероприятия от всякакъв характер. "Системата" може да се промени ,само и единствено ,когато преобладават в държавната администрация и особено на ръководни длъжности служители с високи нравствено - етични качества ,които са силни ,смели ,честни , достойни и жертвоготовни ...В Румъния има ...в съвременна България - няма ,хора с характер и дух на предците ни...
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За много голямо съжаление Денков е прав. Ония ден чета коментари как доказан престъпник за корупция, другаря Пеевски, трябвало да стане Премиер. Българина ще си простее, докато не изчезне и с това мислене изгониха много качествени хора от България.
29
0
 
0
 
! Отговори
стига плещи глупости преди 5 месеца
Обаче пък се сдоби с теб подкрепян от българското издание на Месина , за това толкова и просто , Дон Тиквун от Банкя .
28
0
 
1
 
! Отговори
Българсият преди 5 месеца
мафиот-политик не може да се изправи ср/у себе си и да се самозалови.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Наглост.България имаше своя Фалконе, но го свали мафията, която направи Денков премиер.
26
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Абсолютно съм съгласен, като вината затова е нашата култура и податливост към манипулации. Пример: сега внасяме работници от Непал и се договаряме за такива от Бангладеш. А когато дойдоха над 100 000 украинци,с нашата култура, образование,манталитет, поне 10 процента от тях етнически българи..Ние за да угодим на руснаците,положихме всячески усилия да ги изгоним. Срам ме е,че съм българин..
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да, така е. Затова намерции Полузурков, Лъжльовци в костюми и Кокорчев-изнудвачев и един куп съвременници на Бай ***, Гочолу и Дочолу. Имаме си Свинчоков-Пеевски. Другите имат ли си такова изобилие от корумпирани политици. Цял свят може да ни "завижда" за това несметно "богатство"
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Но за сметка на това може да намери своя Пол Пот. Аз ако съм на мястото на ДенкО /по украински образец наименуван/ бих се притеснил.
23
0
 
0
 
! Отговори
Прислужника преди 5 месеца
На Киро, Кокорка и Шиши се загрижил защо нямаме Фалконе в България. Л и_цем_ерко нали такива като тебе, но в Италия убиха Фалконе, тайничко се радва продажната ти душица, че нямаме защото знае, че ако имахме щеше да търка наровете заедно с господарите си
22
0
 
3
 
! Отговори
Майора преди 5 месеца
Какви борци срещу корупцията търсиш Денков , като вие нищо не правите? Прочети "Политико" и ще тазбереш че заради нарушения на дерогацията Лукойл е спечелил само тази година 1млд , толкова колкото струва издръжката на частната армия "Вагнер"!
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Затова пък си имаме Денков!
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Евроатлантизма е новото име на нацизма + сталинизма двете обвързани в някаква симбиоза.... не отиват на добре нещата готвят ни постепенно като в Германия 39 година докато не се стигне до крайни ексцесии. Неизбежни са нови революции с нови методи срещу фашистите скрити зад евроатлантизма. Такова мачкане не народите не е имало и през турското робство с данъци такси забрани и закони...
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Че изпрей се ти бе... А щом нема такиви герои за къф Шинген дрънкаш изобщо ?
18
5
 
10
 
! Отговори
Антинатовец преди 5 месеца
Най-важното *** е че България няма своя Орбан а Кьовешито и нея я купиха от ЕС и инструктираха да на закача тукашните мафиоти като Мутрата , Пеевски, Доган и Домуус Ага.
17
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
11- моите деца имат нужда от ЕС- безплатни ДЯ и ДГ- субсидирано от ЕС.
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
11- моите деца имат нужда от ЕС- техните деца пътуват безплатно в градски транспорт и междуградски до 10г- субсидирано от ЕС.
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
11- Аз съм дърт тармък над 65г и ЕС финансира 75% пътуването ми в ГТ срещу 2лв на месец- аз имам нужда от ЕС и държавата- те са ми полезни.
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
11- аз и такива като мен имаме полза от ЕС- давам пример- Оперативна програма човешки ресурси- проект Родители в развитие- за деца от 0-5г не посещават ДЧ или ДГ и до 12 ако децата са три. Можете да наемете родителите си ако са до 73г получават 18м минимална заплата, счита се за трудов стаж и отива в НОИ-пенсията се увеличава, а майката се връща до 1 м на работа. Финсирано от ЕС.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А най-лошото е, че не може и нормален премиер да си намери. Все марионетки, изпълняващи чужди поръчки.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Разбира се, че не можа! Мафията в България унищожава всичко читаво още в зародиш! Взела си е поуки от италианската мафия.