Денков: България не можа да намери своите Фалконе и Кьовеши

Все още търсим героите, които да се изправят срещу корупцията, заяви той
Обновена: 9 ное 2023 10:28 | 9 ное 2023 10:27, Александър Попов
51
Денков: България не можа да намери своите Фалконе и Кьовеши
Снимка: БГНЕС

Историята ни учи, че един от стълбовете на цивилизацията, около които се развиват държавите, е системата на ефективно и справедливо правосъдие. История ни учи, че имаме нужда от смели герои, които да изпълнят със съдържание тези структури. Структурите могат да работят, ако има кой да излезе напред, има куража да се изправи срещу системата и да каже "не може така". За съжаление, България не можа да намери своя Фалконе и своята Кьовеши, заяви премиерът акад. Николай Денков в началото на форума "Антикорупция, демократична устойчивост и икономическа сигурност", цитиран от БГНЕС.

"България прави забележителни промени по отношение на законите и структурите, които трябва да се борят срещу корупцията", каза премиерът, но подчерта, че ние все още търсим своите герои, които да се изправят срещу корупцията и за кажат "не може така".

Денков отбеляза, че европейският главен прокурор Лаура Кьовеши отново е в България, за да ни вдъхнови, че трябва да работим в тази посока, както и да обсъдят какво можем да направим, за да работим още по-ефективно в координация и сътрудничество с Европейската прокуратура.

"Напредъкът, който постигнахме, е напълно съгласуван с европейските стандарти", посочи той, като допълни, че ние сме все още в средата на този процес и престоят важен гласувания в следващите седмици.

По думите му, ако успеем, ние ще отидем в съвсем друга област на европейското си развитие. "Правителството ще работи за това и се надявам, че ще успеем да го реализираме", каза още министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Държавата съествува единствено за да могат дърт тармъци да усвояват парите на народа до смъртта си . Държавата не може да направи разлика между млад живот и пашалъка на дърт тармък . Народа няма нужда от държавата тя ни се натриса със цялата си нагла зг.н душманска и агресивна . Трябва държавите ЕС и България да се разпаднат . Хората нямат нужда от душманства с кетапи и оценки на дърт тармъци все по нагли . Евроатлантизма ще се нареди до нацизма в исторически план . Поредното германско го.вно.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Две секретарки на снимката
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ама Фалконе гушна букета от Коза Ностра а у нас мутрата ги черпи с отровни кафета който не пие кафе като Алексей Петров куршум
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Защо сте дали минус на номер 4?
7
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 6 месеца
Шашмите на Ристе Алексич с Долапиев по сватове в жп линиите в района на света обител на домуса няма и да ги пипнат, нали са на главния военен.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 6 - Бъшгария никога не е имала човек като Капоне, а Корлеоне е измислен персонаж.В България има организирана престъпноат но не и мафия, в смисъла на италианската мафия.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нормално ... Слаби мъже и корумпета са на власт. Ах, Денков! Тук ли си бил? Не те видях :)
4
0
 
9
 
! Отговори
Нов замяна на това преди 6 месеца
има своите дон Корлеоне,Ал Капоне и други знайни и незнайни донове,и от статуквото, и от умнокрасивия шарлатанитет.Да,почти всички са политици.Едните крадат,другите са корумпирани,третите са комисионери...Резултатът е тотално ограбване на народа и държавата и богатеене на пеещите песни за честност и почтеност.Ти от кои си,Денков?
3
1
 
5
 
! Отговори
Име преди 6 месеца
"Бойте се от Даровете, що данайците ви носят!"
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя защо се е довлякла тук ? Гарантира корупцията и колониалните устои на страната
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами играе пачката, за това не може!