Гешев представи политическия си проект: Цялата власт се осъществява от народа

Според бившият главен прокурор "сглобката" в управлението се разпада
9 ное 2023 14:33, Нели Христова
105

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Днес ситуацията в България наподобява тази през 1934 г., когато всички партии са фалирали морално и са изпразнени от съдържание". Това заяви бившият главен прокурор Иван Гешев, който представи политическия си проект, предаде репортер на БГНЕС.

Според Гешев партиите са се превърнали в корпорации, търговци, които изпълняват интересите на техните собственици. "Консервативни, патриотични, и най - вече български формации липсват, а именно от това поле произхождат ценностите, които са ни запазвали като род, родина и държава", каза още Гешев.

"Затова днес създаваме платформа “Граждански блок”. Цялата власт се осъществява от народа и се упражнява от него", подчерта Гешев.

Още по темата
Според бившият главен прокурор "сглобката" в управлението се разпада.

"Двамата основни участници в управлението - ГЕРБ и ПП-ДБ, са загубили сумарно подкрепата на 500 000 гласоподаватели”, коментира Иван Гешев, след което коментира, че това значи, че сегашните партии са загубили легитимността си сред гражданите.

"Жизненоважно е да върнем гражданите в политическия процес, но чрез активното им участие във властта. Дошло е времето за политическа организация от нов вид, такава, каквато не е партия. Затова десетки граждански организации създаваме "Граждански блок". Влизаме в политиката, за да оцелее България", уточни Иван Гешев.

"Ние искаме промяна на член 12 от Конституцията и в изборите да участват граждански сдружения, както искаме и промяна в Изборния кодекс. Промяна в закона за пряко участие на гражданите в изборния процес на местната власт, като се улесни процедурата за провеждане на референдум, искаме и предимство на мажоритарния елемент за избор на народни представители в НС. Ще участваме в следващите избори с изцяло граждански листи”, подчерта Гешев.

Лиляна Друмева, председател на "Съюз на репресираните от комунизма – Памет", каза, че в моментите на прехода са видели ДС, разграбване, неистински лидери и сега продължават да ги виждат.

"Искам да отстоявам демократичните принципи и докато съм жива ще се боря за тях. Искаме решенията да се взимат прозрачно, а не в тъмните стаи", коментира Друмева.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 5 месеца
До Ангелина- продължение ЩЕ ОТСТОЯВАМ ДОКРАЙ - ИСТИНАТА И СПРАВЕДЛИВОСТТА ,КОИТО СА ЕДИНСТВЕНИТЕ МИ ПРИОРИТЕТИ В ЖИВОТА ,ОТ МОЕТО РОЖДЕНИЕ ,ДО СМЪРТТА НА ЗЕМЯТА!
63
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 5 месеца
И аз ще отстоявам ,докато ме има ,но не "демократичните принципи" ,които са "химера" и липсват ,защото няма демократични хора .Няма разлика между репресиите срещу неудобните поради някаква причина хора ,както при "комунизма" ,който не е "идвал",така и при демокрацията ,която също не е "идвала". Дори в съвремието - репресиите са по- жестоки ,защото не са "скрити" и имат масов характер и публична показност. Ще създам и оглавя "Съюза на репресираните от демокрацията -съвременна холокоста"...
62
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 5 месеца
Достатъчно му е да има 1 депутат вкаран в парламента и да го играе депутат под наем. Който повече пари даде, него да подкрепя. Този модел отдавна е ясен. При ниската избирателна активност, която имаме е достатъчно да налее 50-60 000 лева в едно гето и да си напазарува избиратели.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз очаквах да е поредната псевдопатриотична партия, която да бори хомосексуализма и да пази българското семейство, пък то било тъпотия тип пряка демокрация. Надявай се да изкараш достатъчно гласове за субсидия. Струва ми се обаче, че и тая цел е прекалено далечна. Поне един ПР да си беше наел, да ти каже, че визията мутри със слънчеви очила е преекспонирана вече.
60
0
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
Имам чувството, че всички партии преписват от едно и също съчинение разсъждение на един и същ второкласник! Каскет, я кажи за толкова години като главен прокурор: колко политика осъди и вкара в затвора? Когато беше на върха избра да си слугиня на мафията, сега като си в калта очакваш някой да ти повярва, че като се върнеш на върха няма да си същото продажно същество което беше преди! Освен това номера се изтърка вече: Цвъ Цвъ, Лютвито, Костя Копейкин сега вече и ти си в списъка!
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 45:Честно казано той получи ангел-хранител по време на случая със Сашко от Перник,защото повярва в Бог тогава.Наистина си беше чудо,че оцеля от атентата само че вие не вярвате в чудеса.Това му даде криле да се пробва да изобличи някой корумпиран и това му струваше загубата на работата.Но дали става за политика не знам...за какво му е да се занимава с макашита?Беше по-добре като ги хващаше за наркотици.
58
0
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 5 месеца
Еееее, стига де. 310-тата партия в България. Трябва да има някаква хигиена за политическите наглеци еднодневки. Например, ако на избори си получил по-малко от 1 или половин процент, партията ти служебно да бъде дерегистрирана. Сега намират хора да се регистрират и после живуркат с години с 5 души актив.
57
0
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 месеца
А ве, оххлюв, такива организации като твоята в България вече има стотици. Поредният ялов проект на провалила се личност.
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не можа да си намери никаква работа затва... Аз знам за едно място където търсят пазач...
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Целта му е да мине 1% и д цоца субсидии
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ке-ле-леФ блок
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Клоооун
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хи, хи, хи "Граждански блок", оглавяван от *** Гешев!
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То къде другаде да влезе, ако не в политиката. Требе да се краде нещо.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
офффффффффф аман!
49
5
 
1
 
! Отговори
Искам меле преди 5 месеца
Не знам Гешакът корумпиран ли е или не, но знам, че е смел за разлика от много други политици и управници. Това да си скъсаш оставката докато пистолет е насочен срещу детето ти и гръмва в случай, че не я подадеш говори че трябва да си тотален изр0д с желязна психика.
48
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Отново ще стане за СМЯХ,това лице е просто човече,няма нищо в главата си очевидно
47
1
 
6
 
! Отговори
бай 100ян преди 5 месеца
Реве ми се като го слушам!Нали поради некадърност не можа да изкара пълен мандат за главен прокурор?Как пък един нормален във власта няма бе?Само от репки и калпав материал.Един качествен мой познат си остави бизнеса и отиде депутат - но след няколко месеца се отказа с думите"Ти знаеш ли какъв ужас е в Народното събрание и с какви откачени хора общувам.Не мога да ги издържа-напускам" и аз разбирам че нормален човек не може да има в лудницата.Ама пък как ще се оправим тогава???
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много комунистически лозунги.....
45
1
 
16
 
! Отговори
Хюго Капет преди 5 месеца
Гешеф морални... Очаквам 0 гласа за граждански блок на следващите избори, дори гешеф няма да гласува за себе си.