Никола Минчев: Да положим усилия това правителство да продължи работа

Според него по-добра алтернатива няма
23
Никола Минчев: Да положим усилия това правителство да продължи работа
Снимка: БГНЕС

Не мисля, че местните избори трябва да имат някакво отношение към развитието на ситуацията в пленарна зала, тъй като разпределението на силите в парламента е установено с парламентарните отбори. Не мисля, че местните избори дадоха коренно различна политическа ситуация, която да се нуждае от някакво напасване, заяви бившият председател на Народното събрание Никола Минчев от ПП-ДБ.

Според него по-добра алтернатива няма. "Всички трябва да положим усилия това правителство да продължи своята работа”, добави Минчев.

"За да има смяна на министри трябва да има съгласие между всички участващи в парламентарното мнозинство. Смяната на заместник-министри е прерогатив на изпълнителната власт, тъй като се назначават от министър-председателя", уточни той, цитиран от БГНЕС.

По отношение на това дали е нужно коалиционно споразумение, Минчев коментира:

"Ако е форма на установяване на ясно разписан механизъм на взимане на решения, може, да. Ако е разпределение на постове между партии в рамките на изпълнителна власт - не", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ГЕРБ бавно се топи.
9
0
 
5
 
! Отговори
Колев преди 5 месеца
Г-н Решетки пред НС!Оставка съд затвор!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
оставка некадъpници
7
2
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
как може да гласувате за гея парапета и паряс............. затова българите не гласуватзащото няма авторитетни хора с морал случаиници събрани от улицата ето докакво води като не мислите по избори оставка и нови избори това в мом не ставаза нищо
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Обсебен от стремеж за прецедателското място нaглeц...
5
0
 
14
 
! Отговори
МЛАДЕЖ преди 5 месеца
Когато представяха Минчев и Бориславова като големи юристи се зарадвах-млади хора, образовани ще има знаещи хора,които да подготвят в НС добри,а не лобистки закони.Оказа се,че нито са толкова подготвени,нито са толкова добри.Дори когато говорят за редовия гражданин не става ясно какво искат да кажат. Познавам хора на тяхната възраст,завършили СУ с далеч повече познания и интелект.Но ПП не търсеше такива хора,а само приближени и затова катастрофираха.Има кадърни хора,но партиите не ги търсят.
4
2
 
15
 
! Отговори
Лин преди 5 месеца
Няма друг политик, който да говори с толкова клишета, да преповтаря като папагал партийните опорки и да е толкова неспособен да изрази една-единствена своя собствена мисъл колкото Никола Минчев. И това ограничено същество беше председател на парламента и не стига това, ами и пак ще стане
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ха ха - нямало алтернатива на правителството на лакеите? Сигруно всички останали прислужници на посолството не са чак толкова сервилни? Тоя пиниз ни го прилагат вече 35 години, нямаше алтернатива на царя, нямаше и на тиквата, сега на тези нямало алтернатива??? Я у лево бе мошеници! Като няма алтернатива как така ловко се сменяте един по един да ни яздите и да ни закопавате в дупката така умело???
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Платото . Идва платото . В Германия стоителните фирми вече фалират . Германия ще тегли още дългове и ще вдигне лихвите . Икономистите постояно говорят че не трябва да се вземат дългове в чужда валута а българия взема в евро . Ние не можем да контролираме печатането на евро затова трябва да вземаме само в лева . Япония така мина 250 % дълг от БВП . Взема само в йени а дава в долари . Така регулира предлагането на йени а с девидента в долари корегира курса . Така се прави а не като евроатлантиците
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Толкова пее раси има в тая партия, че често ги забравям кой кой е