Борисов: Не ни наричайте повече Сглобка, бюджетът може да я счупи съвсем

С ужас установявам, че България се превръща в соларен парк
Обновена: 11 ное 2023 13:04 | 11 ное 2023 13:03, Александър Попов
356
Борисов: Не ни наричайте повече Сглобка, бюджетът може да я счупи съвсем

Мисля, че като начало повече не трябва да ни наричате сглобка. Защото не виждам в тази превърнала се в цинизъм дума сглобка нищо рационално и добро за хората, заяви Бойко Борисов на национално съвещание на ГЕРБ във Велико Търново.

"Вчера на учението в Ново село си дадох за мен сметка, че всъщност ето тази дума "евроатлантизъм", станала оправдание за всичко, всъщност - ако днес категорично не кажем "тръгваме си", стои това. Защото светът е толкова сложен, война има в Украйна и Израел, напрежение има по много фронтове, и единственото добро на това управление е, че държи ясна посока на страната. Това е единственото, за което стоим там. Всичко останало е в противовес и на нашата идеология като партия. И понеже има една тенденция престъпленията, грешките, лъжите, на нашите опоненти да се приемат като нещо нормално.

Сега ни се представя един бюджет, който е нереалистично надут! 3% дефицит са 7.00 - 7.5 милиарда. Днес в бюджета ги няма тези пари! Това са поне три магистрали! Тези пари ги няма, и няма да ги има. Забравихте ли, когато държахме дефицита на нула, и хората ни питаха за постната пица? Правилно е човек да харчи това, което изкара. Сега към този дефицит се прибавят прогнозни приходи, и питам - какви инвестиции, заводи или предприятия има, които да добавят пари към тези милиарди? С ужас установявам, че България се превръща в соларен парк, с по 1-2 работни места. Превръщаме природата в стъкло! Вместо заводи се правят стъкла навсякъде, възмути се Борисов.
Моля ПГ това, което е възможно за агроземеделието и соларните паркове - да са на високо, подкрепяме, в противен случай да се промени това, вече нямаме красивите поля и планини, имаме стъкло!

От сутринта изслушах всички кметове, и съм информиран за сглобките по места. И съм спокоен, че Бюджет в НС може да се направи и без ГЕРБ!

А на такива като Борис Бонев, мога да им кажа - в каквито храмове се молите, там отивайте да си търсите подкрепа!

Ако в този Бюджет няма политиките на ГЕРБ поименно изписани - за Монтана, за Плевен, за Търново, поименно, аз не знам ПГ какво ми казва с тази заплаха, но аз ще се присъединя към нея. Няма ли го написано и гарантирано, няма да се поддадем повече!

Ние нито имаме зам.-министри във финансите, в данъците, в здравеопазването, нито никъде. Ние на практика няма да носим с вас повече отговорност за безобразията, които правите!

Няма ли ги Хемус и Марица записани, няма да подкрепим този Бюджет.

Две неща са по-важни дори от евроатлантизма в това съвместно управление - бюджета и корупцията. Ще продължим да се борим с корупцията, която насаждат. Министър се движи с охрана, заплашван от депутати с бели якички - нито виждам оставки, нито решения, всичко гузно мълчи!

И ако не бяха тръгнали от Политико да пишат схемата на горивата само с руски петрол, и то тройно повече след дерогацията, имаше година и половина още да обясняваме, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
САЩ управляват чрез посолството и НПО тата.
225
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До куче което лае не хапе. Плюс от мене виртуален понеже реален не се лови.
224
0
 
2
 
! Отговори
Един Дядо преди 5 месеца
Помня, помня оно време, когато разглобявахте люспите, наричаше се отлюспване, а сега пък сглобявате люспите и затова се зове сглобка. Политически процеси за балъци/риби/ тъй като те имат люспи.Всичко това вече не е тъжно, а звучи смешно, т.е. циркаджийско.
223
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
айде сиктир смешници!
222
0
 
2
 
! Отговори
gogo преди 5 месеца
сглобка,сглобка,сглобка,сглобка,сглобка,сглобка,сглобка,сглобка,сглобка,сглобка,сглобка!!
221
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя освен да се прави на нацупен вече нищо не може. От толкова краде са го хванали в такава хватка че не може да излезе от сглобката. Управляващ опозиционер хаха.
220
0
 
2
 
! Отговори
сминдолец преди 5 месеца
Ха де , ха де ! Де тоз късмет ?!
219
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Куче, което лае на хапе! ГЕРБ вече е бита карта. САЩ пое управлението на страната, за съжаление използвайки безродниците
218
0
 
13
 
! Отговори
леля Пена преди 5 месеца
ПО-ДОБРЕ ЩЕ Е ДА БЪДЕ СЧУПЕНА ПРАЗНАТА ТИ ТИКВА.
217
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 месеца
Наричаме ви предатели.
216
0
 
4
 
! Отговори
Промяната 2025 2026 преди 5 месеца
Няма вече ГЕРБ , има "Отворено Общество " и в измисленото ляво и дясно. Кадрите са навсякъде и сглобяват, разглобяват правителства . Протестиращите най-вече са от държавни фирми и частни получаващи средства от западни и руски НПО-та. Лобизма в България е превърнат в метод залесен начин на препитаване вместо да се върши сериозна значима работа ! Единственото постигнато от сглобките е лично забогатяване от НАШИТЕ , НАРОДНИТЕ РЕСУРСИ -данъците, комуналните сметки, цените на стоките.Още 2г до "свободния" ток ,тогава за кой ще гласувате ?
215
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Добре ли е цяла партия да ходи все едно без *** ?
214
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как няма да я хсчупи като тя работи с научен труд който го прави на пух и прах. Академична пералня.
213
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Системата ти сложи минус.
212
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
тиквоний премиум за още по добро изпиране на цветни повърхности.
211
0
 
9
 
! Отговори
.?. преди 5 месеца
Щял да си чупи новата пералня.
210
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всички се занимавате с Борисов който се чуди как да уреди клиентелистите.
209
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Четете интервюто на Вежди, да видите какъв *** е Борисов!
208
0
 
8
 
! Отговори
Брадаткиселичесънояд преди 5 месеца
Ще ви наричам китайска сглобка. Ментета.
207
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
СМЕШНИ И ЖАЛКИ СТЕ. ПОСОЛСТВОТО, ЧРЕЗ КИРИЛ,АСЕН И ЛОРЕР СИ ИГРАЕ С ВАС КАКТО СИ ИСКА. ГЕРБ ВЕЧЕ ГО НЯМА!МИШОЦИ!