Борисов: Не ни наричайте повече Сглобка, бюджетът може да я счупи съвсем

С ужас установявам, че България се превръща в соларен парк
Обновена: 11 ное 2023 13:04 | 11 ное 2023 13:03, Александър Попов
356
Борисов: Не ни наричайте повече Сглобка, бюджетът може да я счупи съвсем

Мисля, че като начало повече не трябва да ни наричате сглобка. Защото не виждам в тази превърнала се в цинизъм дума сглобка нищо рационално и добро за хората, заяви Бойко Борисов на национално съвещание на ГЕРБ във Велико Търново.

"Вчера на учението в Ново село си дадох за мен сметка, че всъщност ето тази дума "евроатлантизъм", станала оправдание за всичко, всъщност - ако днес категорично не кажем "тръгваме си", стои това. Защото светът е толкова сложен, война има в Украйна и Израел, напрежение има по много фронтове, и единственото добро на това управление е, че държи ясна посока на страната. Това е единственото, за което стоим там. Всичко останало е в противовес и на нашата идеология като партия. И понеже има една тенденция престъпленията, грешките, лъжите, на нашите опоненти да се приемат като нещо нормално.

Сега ни се представя един бюджет, който е нереалистично надут! 3% дефицит са 7.00 - 7.5 милиарда. Днес в бюджета ги няма тези пари! Това са поне три магистрали! Тези пари ги няма, и няма да ги има. Забравихте ли, когато държахме дефицита на нула, и хората ни питаха за постната пица? Правилно е човек да харчи това, което изкара. Сега към този дефицит се прибавят прогнозни приходи, и питам - какви инвестиции, заводи или предприятия има, които да добавят пари към тези милиарди? С ужас установявам, че България се превръща в соларен парк, с по 1-2 работни места. Превръщаме природата в стъкло! Вместо заводи се правят стъкла навсякъде, възмути се Борисов.
Моля ПГ това, което е възможно за агроземеделието и соларните паркове - да са на високо, подкрепяме, в противен случай да се промени това, вече нямаме красивите поля и планини, имаме стъкло!

От сутринта изслушах всички кметове, и съм информиран за сглобките по места. И съм спокоен, че Бюджет в НС може да се направи и без ГЕРБ!

А на такива като Борис Бонев, мога да им кажа - в каквито храмове се молите, там отивайте да си търсите подкрепа!

Ако в този Бюджет няма политиките на ГЕРБ поименно изписани - за Монтана, за Плевен, за Търново, поименно, аз не знам ПГ какво ми казва с тази заплаха, но аз ще се присъединя към нея. Няма ли го написано и гарантирано, няма да се поддадем повече!

Ние нито имаме зам.-министри във финансите, в данъците, в здравеопазването, нито никъде. Ние на практика няма да носим с вас повече отговорност за безобразията, които правите!

Няма ли ги Хемус и Марица записани, няма да подкрепим този Бюджет.

Две неща са по-важни дори от евроатлантизма в това съвместно управление - бюджета и корупцията. Ще продължим да се борим с корупцията, която насаждат. Министър се движи с охрана, заплашван от депутати с бели якички - нито виждам оставки, нито решения, всичко гузно мълчи!

И ако не бяха тръгнали от Политико да пишат схемата на горивата само с руски петрол, и то тройно повече след дерогацията, имаше година и половина още да обясняваме, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
този, когато и да го съдят има за какво
185
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
..ти колко завода построи бе м..афиот ска..пан.. всеки склад за китайски *** си го броеше за нов завод..
184
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЯВНО С НЕЩО КИРИЛ И АСЕН ДЪРЖАТ ТИКВАТА ЗА ГУШАТА. МНОГО ПРИКАЗКИ, ЧЕ ЩЕ РАЗВАЛЯТ "СГЛОБКАТА", ЧЕ НЯМА ДА ПОДКРЕПЯТ ПОВЕЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО И НАКРАЯ ПАК ОМЕКНАХА. НА БОРИСОВ НОВИЯ ПРЯКОР ТРЯБВА ДА Е "ПАЛЕТО", ЗАЩОТО САМО ДЖАВКА, А ЗНАЕ, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ НИЩО, ЗАЩОТО КИРИЛ, АСЕН И ПОСОЛСТВОТО ГО ДЪРЖАТ ЗА ГУШАТА. ХА Е ГЪКНАЛ И СРЕЩУ НЕГО ОТ ПОСОЛСТВОТО ЩЕ ПРАТЯТ НЕЩО СРЕЩУ НЕГО.
183
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бюджетът дали ще счупи сглобката, вероятно да, вероятно не, зависи...,но сглобката много вероятно да потопи ГЕРБ.
182
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Добре, де! Ставате РАЗГЛОБКА, което е пак същото. Едни те наричат Тиквата, други Рапона, трети - Кауна.
181
0
 
6
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 6 месеца
Да ви таковам и СГЛОПКАТА!!!
180
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От реване и к .ви .чене няма полза щом ги подкрепяте и подпирате значи сте с тях !Това което правите е пародия на протест ! Ясно е и на децата че това е поза да не изглежда слаб шо ./пара// от Банкя пред още не разбралите че ГЕРБ е убит .Това са предсмъртните му къчове. ДПС управлява всичко през посолството на САЩ ,а ПП и ДБ са там да обират остатъците от ГЕРБ. Ще си мечтаете за Бойко както за Тато. Край от догодина почва дрането от новите крадци Киро и Асан и останалите разбойници. А Бойко е стар да се бие ,той само може да сеправи на нещото коетопреди е бил. ТЪЖНО МНОГО ТЪЖНО.Държа
179
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Куче, което лае, не хапе.
178
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПАСИВЕН ДОХОД!!!!!!Всички искаме да постигаме финансов успех и да разширяваме нашите доходи. Сега имате възможността да го направите с https://surfe.be/ext/2558714! Това е иновативна платформа, която ви предлага възможността да печелите пасивен доход от преглеждане на реклами и видеа в интернет.Може би се питате как е възможно да печелите 5 долара на ден с https://surfe.be/ext/2558714? Отговорът е доста лесен - ангажирайте се и бъдете последователни! Важно е да използвате https://surfe.be/ext/2558714 всеки ден за определено време, за да можете да се възползвате от максималния потенциал за
177
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не е за вярване че след тая цифровизация и в тая инфлация вече не мислим в милиони ами в милярди и то евраци. Прави сметка 10 % колко са по 200 !
176
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Атанасова вика сглобка и че ще разглобява, тоз вика, че ще чупи държавата през 5 минути, всичко е прекрасно по родните ширини...:)))
175
1
 
10
 
! Отговори
абе преди 6 месеца
На кого му дреме от лакърдиите на Боко Б и Киро Т? Квот кажат началниците, това ще бъде, публиката е наясно. Дано свободните държави свият сармите на началниците, друг изход няма. Пък като му дойде времето и ние да имаме куража да помогнем.
174
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сглобката нали се кълнеше, че няма да вдига данъците. Стъкмили сте за българския данъкоплатец нова тесла.
173
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вечерницата изгря!
172
3
 
8
 
! Отговори
Дръжте се вече за преди 6 месеца
пръстите на краката - силно наведени, защото вече няма да е с двеста, направо с триста ще ви порят и ще квичите от . . . удоволствие или нещо друго! А който има, да си лепне и една филия с мас отзаде, може да е по-добре, не знам!
171
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Венера!
170
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нова година нови избори.
169
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще увеличавате ли местните данъци и такси ?
168
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
тоя и онова прасенце от дпс са с вързани топки от американците и подскачат само по команда - лошото е че затриват страната ни - всеки час съществуване на това правителство е гилотина за българия
167
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
абе тоя с имисли че българите са ид-ио-ти и продължава да се прави на борец срещу ПП- а в същтност са едно и също - и го играят тоя театър народа да си мисли че сглобката ще падне - няма да падне - докато народа не го свали или изчезне американското посолство това дето са ни го намислили е жив ужас