Пеевски вдига на крак ДАНС заради имоти у нас, притежавани от Русия

Сезирана е и прокуратурата
14 ное 2023 18:24, Нели Христова
170
Пеевски вдига на крак ДАНС заради имоти у нас, притежавани от Русия
Снимка: БГНЕС

За незабавно сезиране на прокуратурата и ДАНС за установяване на собствеността на множество имоти, сред които и този на църквата "Св. Николай Мирликийски - Чудотворец", които са във владение на руската държава неправомерно, земи и сгради, за които няма данни да имат дипломатически статут, сигнализира председателят ПГ на ДПС Делян Пеевски, в своя позиция на сайта на ДПС.

В сигнала си той обръща внимание на компетентните органи за редица медийни публикации, които осветяват механизмите за обсебване на апетитни имоти и земи в България от страна на Руската федерация.

Фрапантен е примерът със заградени над 11 хил. кв. м. в санитарно-охранителната зона на язовир "Искър" (който снабдява с вода София), за който няма документи за собственост, но са владение от Руската федерация, посочва председателят на ПГ на ДПС.

В сигнала си Делян Пеевски обръща внимание на прокуратурата и ДАНС, че всяко забавяне или нерешителност на българските власти по отношение на разрешаването на тези стратегически за страната ни въпроси от една страна нарушава обществения интерес, от друга страна създава предпоставки за развитие на опасни влияния, свързани с интересите на Русия.

Затова е необходимо да бъдат предприети незабавно всички законови действия, с които да се защитят националният интерес и суверенитет, заключва в сигнала си Делян Пеевски.

За трайното разрешаване този проблем като законодатели ние ще използваме всички парламентарни способи и заедно с колегите от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, които вече заявиха нагласа за законодателни промени ще внесем своите предложения в Народното събрание, уточнява председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
2
 
2
 
! Отговори
Дидо преди 5 месеца
Дебелото е пример за евроатлантизъм. Затънал в корупция фалира КТБ и Булгартабак. Притежава свръх апетитни имоти купени със стотинки и това с партия, която ако и махнеш вота от Турция и купените *** няма повече от 12 гласа.
134
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Синьо млъквай!
133
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Откакто се задейства закона Магнитски и на Пухчо паричките в Щатите и офшорките висят, той яко се задейства срещу Русия. Пухчо обича да *** парички, не да седи гладен.
132
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Магнитите яко се намагнитиха щом удрят Лукойл и руските имоти ще има магнитни бури Кой? Кое? вече и аз се обърках :) Но другари магнити това трябваше да го свършите преди много много години Само да не сте се намагнитили вие да магнитнете руските имоти
131
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тревожно е русия да притежава толкова много хубави имоти в България но по тревожно е че чак сега ни се сервира тази новина Българските политици по времето на целия преход са го знаели и не са предприели никакви мерки щом и Камчия е продадена на Москва Ужас Ужас Певски ми е много съмнителен в намерението си
130
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До По принцип И какъв е този "принцип", на какъв закон и какво право се подпира тази иидиотска идея??? Най-интересното е, че ако се приложи ще нанесе грандиозна вреда на България. В коя държава подобна ллудост е приложена? Я виж САЩ примерно - повече от половината интересни имоти са на чужденци там, същото е и в западна Европа. Ега ти глупавото предложение!
129
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Смях в залата.Повода:Комунизма се завърна облечен в шалварки..... Нациолизация на апетитни имоти,а сараите на Доган кога национализираме,а всички ония имоти дето ги налапаха стрещу хартиики кога
128
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
След 12 години заспали гербаджии и строежи в ,,Росенец " се събудиха и ,,вдигнаха на крак"
127
3
 
19
 
! Отговори
ШебекътВилнее преди 5 месеца
Този лиценеприятен, душевно и духовно нечистоплътен Субект, рожба и душевно копие на Петьо ЕвровПеевски - какви ли "чудеса" и бесове може да роди болната му глава, само и само шпионите от Козяка да не му конфискуват в полза на ФАЩ спечелените с "честен" труд и честна дума парички по краварския "Закон Магнитски?"Ще поживеем и ще видим.
126
4
 
25
 
! Отговори
Кирчо преди 5 месеца
Що опряха нещета да се изземват имоти от руснаци за да се приписват и присвояват от ,,силните на деня",значи наистина няма вече какво да се краде.Единственият капитал в тая държава останаха ,,националните интереси",друго за продаване и приватизиране няма.Няма вече/Всичко се свърши.Започва се както е казал поета,,гуша за гуша" до последния българин.Сами се докарахме до тук.
125
1
 
17
 
! Отговори
По принцип преди 5 месеца
Земята в България трябва да бъде собственост само на българската държава и на български граждани, които или те , или родителите им са родени в страната !
124
1
 
24
 
! Отговори
Ъээээ преди 5 месеца
Най ми е кеф как ППДБ изчегъртаха Шиши и Тиквун. Имам чувството, че Шиши е премиера в сянка.
123
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя изглежда ,че иска да е " пътник". Желае го силно и то ще му се сбъдне.
122
4
 
33
 
! Отговори
Бг преди 5 месеца
Леле Шиши какъв патриот и русофоб стана, а преди с години мълчеше като бито прасе. Ех тоя Магнитски, брех тея бивши руски възпитаници: Дайнов, Атанасов,Плевнелиев, че сега и Шиши, брех как намразиха всичко руско изведнъж и станаха люти русофоби
121
6
 
21
 
! Отговори
Иц преди 5 месеца
Да се гледа джамиите! Много се е разтревожил.
120
3
 
26
 
! Отговори
Ирена Кръстева преди 5 месеца
Той моя Делянчо от малък се увилича по игрите, любимата му игра като дете беше "Монопли", уф на мама сладурчото, сладурчо-папурчо, от как порасна и го записахме в ДПС още повече се увлече по "Монополи" вече и на практика
119
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ехааа, как така се задействаха от ДПС в последно време ти да видиш. Май разбраха че Кремълските интереси не са им в полза ;)
118
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ДАНС мафиотска структура от години работеща за всеки мо не й за българия.аман вече с лъжите ви църква не се краде виж Украйна резултат свинете на топло с пълни джобове а гробищата пълни с деца църквата е неприкосновенна има благодат Светец и е руска вижте как изглежда в България не се строят такива махайте тези *** от парламента
117
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Крадеца вика дръжте крадеца на Пеевски парите от къде са магнитски за кой е заради магнитски сега работи за Америка.стои там и иска война да иде в Украйна като е мъж за война той и тези който го пращат
116
4
 
20
 
! Отговори
Агенция ДАНС преди 5 месеца
Агенция за недвижими имоти "ДАНС ЕООД" предлага за продажба парцел в регулация в центъра на София под Руската Църква, южно изложение 800 м2, подходящ за инвестиция, за контакти брокер на недвижими имоти Делянка Пеевска, "ДАНС пропърти"