Пеевски вдига на крак ДАНС заради имоти у нас, притежавани от Русия

Сезирана е и прокуратурата
14 ное 2023 18:24, Нели Христова
170
Пеевски вдига на крак ДАНС заради имоти у нас, притежавани от Русия
Снимка: БГНЕС

За незабавно сезиране на прокуратурата и ДАНС за установяване на собствеността на множество имоти, сред които и този на църквата "Св. Николай Мирликийски - Чудотворец", които са във владение на руската държава неправомерно, земи и сгради, за които няма данни да имат дипломатически статут, сигнализира председателят ПГ на ДПС Делян Пеевски, в своя позиция на сайта на ДПС.

В сигнала си той обръща внимание на компетентните органи за редица медийни публикации, които осветяват механизмите за обсебване на апетитни имоти и земи в България от страна на Руската федерация.

Фрапантен е примерът със заградени над 11 хил. кв. м. в санитарно-охранителната зона на язовир "Искър" (който снабдява с вода София), за който няма документи за собственост, но са владение от Руската федерация, посочва председателят на ПГ на ДПС.

В сигнала си Делян Пеевски обръща внимание на прокуратурата и ДАНС, че всяко забавяне или нерешителност на българските власти по отношение на разрешаването на тези стратегически за страната ни въпроси от една страна нарушава обществения интерес, от друга страна създава предпоставки за развитие на опасни влияния, свързани с интересите на Русия.

Затова е необходимо да бъдат предприети незабавно всички законови действия, с които да се защитят националният интерес и суверенитет, заключва в сигнала си Делян Пеевски.

За трайното разрешаване този проблем като законодатели ние ще използваме всички парламентарни способи и заедно с колегите от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, които вече заявиха нагласа за законодателни промени ще внесем своите предложения в Народното събрание, уточнява председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
3
 
! Отговори
Казват, че преди 6 месеца
Смъртното наказание във Велика България по времето на Кубрат били три филийки хляб и вода, с които те заключвали в сандък и го вдигали с въжета нависоко. След което забравяли за теб.
114
0
 
14
 
! Отговори
пасарела преди 6 месеца
Според мен е крайно време да изчистим "дупенето " кум Русия и Щатите , ама това зависи от нашите политици !Познавам района на язовир Искър и съм се чудил като е вододайна зона кой разрешава да се застроява там и къде отиват фекалиите ? Еми , ясно в язовира , във водата на софиянци , с мезета !Има не само имоти на Русия , на МВР , на разни спорти федерации , доктори , топ адвокати и разбира се хора с пари!!!!!!!!
113
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това изказване на Пеевски доказва че грам идея си няма от Право, дипломата му за висше образование е купена, поне от обща култура трябва да знае че ДАНС няма никакви права да се бърка в съдебната власт и да решава кой имот на кой е, ***
112
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе дебелак, в ДАНС да не работят Нотариуси бе ***? Чия е земята на Руската Църква се решава от Юристи, Адвокати а не от ДАНС и ФБР, колко си дебел толкова си и *** леле колко глупаво момче е тоя Пеефски
111
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво общо има ДАНС с това? Пеевски как е взел диплома за юрист?
110
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А сега стана ли ясно на простолюдието, че Пеевски може да командва ДАНС и без да е председател ?Айде бе кава*ли, действайте! Неформалният ви шеф заповяда...!
109
5
 
14
 
! Отговори
Пламен Орешарски преди 6 месеца
Кой предложи Пеевски? Кой? Кой? Кой?Е как Кой? Демократична България и Продължавеаме Промяната, Как Кой? Умните и красивите
108
4
 
19
 
! Отговори
фифи преди 6 месеца
Шиши иска да ги приватизира.Ама ще му пратят някой чеченец с точно око
107
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Участък от 11 декара, даже и да е заграден, може да се види какво има в него. Има ли нещо? И защо г-н Пеевски реши, че го е заградила Русия? На предприятия и банки не могат да разберат кои са собствениците, а тук - такава категоричност!
106
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пеевски вдигна на крак ДАНС заради имоти на Русия в България, иска да ги присвои, харесали са му имотите на Русия и ги иска на всяка цена с подкрепатана ДАНС, ДПС, правителство да ги вземе за себе си най добре е да ги конфискува за да не плаща, щото Пеевски единствено и повече от парите си, обича парите на другите
105
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 112. Ами не разбирам. Научи ме как става. Искам са си окупирам един парцел в центъра на София. Ще почерпя за услугата.
104
2
 
14
 
! Отговори
магаревъд преди 6 месеца
Магнитчо да внимава къде ходи по Витоша и в кви самолети се вози че знаем Путин кви прави с предателите..
103
4
 
3
 
! Отговори
До 100 преди 6 месеца
Какво не разбираш? Окупирани са!
102
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Искам да питам г-н Пеевски дали знае кой копае златото ни край Челопеч и какво получаваме ние от това? Или силни вълнения у него предизвиква само Русия?
101
17
 
6
 
! Отговори
Костадин Топалджиев преди 6 месеца
Делян ще се окаже свестен май. Дано държавата се вземе в ръце най-после и да си вземем всичко незаконно "притежавано" от русия агресивната държава. Стига токова руска пропаганда народа прогледна най-после, е нямам предвид БСП и други подобни разбира се !
100
13
 
7
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Браво! Това отдавна трябваше да стане и колкото се може повече *** да бъдат изритани от страната. Иначе лека-полека те ще заграбят все повече части от България и един ужасен ден ще извикат някой като пyт...кин да ни окупира, уж за да ги защити.
99
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Другари, да направим палатков лагер в защита на църквата!
98
5
 
10
 
! Отговори
пеевск мноо взе да к преди 6 месеца
Откак го намагнитиха тоя направо се развихри в магнитна буря . Аз не мога да разбера всъщност като какъв се явява и изживява след амплоато му на престъпник . Това от МС-то статист ли е , декорче ли е ?
97
4
 
12
 
! Отговори
магаревъд преди 6 месеца
Кво бе? Прасчо се опитва да се размагнити?... Че той си беше руско тварения. Ако това му е стратегията повече прилича на отчаяни действия за физическо оцеляване. Прасчо е за гъби. И като нищо ще повлече дъписье. Връщането на меди Доганов е симптом
96
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Никой не може да застраши нашия суверенитет. Не могат да ни отнемат нещо, което нямаме.