Терзиев: От заплатата си ще взема 1 лев, а другото ще го даря

Той се срещна с премиера Денков
Обновена: 14 ное 2023 16:12 | 14 ное 2023 16:00, Нели Христова
167

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Благодаря на премиера Денков, беше важно да изложа пред него приоритетите и темите, по които имаме допирни точки между Столична община и изпълнителната власт. Надявам се, че ефектът от добро сътрудничество ще може да бъде усетен от софиянци в следващите месеци и години. Това заяви столичният кмет Васил Терзиев, предаде репортер на БГНЕС.

Важно е всички институции да работят заедно и ефективно. Ще продължим да търсим активен диалог с всички, за да защитим интересите на софиянци, добави Терзиев.

Ние ще протегнем ръка към всички представени в СОС, за да намерим прагматичните решения и да търсим съгласие. Ще инициирам срещи с всички партии и техните представители, за да намалим напрежението и да се придвижим към това да има работещ общински съвет, оптимист съм, подчерта Терзиев.

Премиерът Николай Денков се обърна към Терзиев като го посъветва: Не затваряйте възможности, в един момент може да се окажат опции.

Денков коментира и предстоящия вот на недоверие към кабинета, като заяви, че вотът ще бъде една добра възможност да разкажат какво е направено в последните 5 месеца по отношение на развитието на отбраната и националната сигурност. „Обществото трябва да бъде информирано какво се случва. Готови сме да чуем всякакви критики, стига те да се основават на факти, а не на измислици“, подчерта Николай Денков.

От своя страна Терзиев заяви, че държавата нищо не им е обещавала. "Споделихме какви са посоките. Говорихме за училища, детските градини и инфраструктурата около тях, децентрализацията“, каза Васил Терзиев. Ако до три месеца не се избере председател на СОС, трябва да се проведе нов избор за общински съвет. Това се надявам да не се случи, защото ще произведе блокаж на работата на Столична община, категоричен е Васил Терзиев. От кого бихме се отказали не е тема на днешния ден. Екипът ни ще бъде обявен в края на настоящата седмица, уточни столичният кмет.

От заплатата, която се полага на кмета, аз ще взема 1 лев, а другото ще го даря, съобщи Терзиев, като посочи, че темата за достойното заплащане на администрацията е нещо, по което ще се работи.

За мача България – Унгария, Денков коментира, че до тази ситуация се стигна, защото българският футбол през последните години върви упорито и устойчиво надолу. Време е БФС да си даде сметка за това. Нещо трябва да се промени. Държавата няма права да се намеси във федерации, но аз като гражданин имам право да поставя въпроса, че трябва да се търси промяна, каза Денков.

Нямам официално становище за председателя на ДАНС. Когато на някого му липсват аргументи, ползва епитети, коментира Денков дали има официално становище на президента за поисканата оставка на председателя на ДАНС. Всички ръководители на служби са назначени еднолично от президента Радев по време на неговите служебни правителства, това е факт, заяви още Денков.

За Бюджет 2024 Денков коментира, че част от критиките са противоречиви, искат се допълнителни разходи, а се казва и трябва да се намалят приходите. Трябва да има още съгласуване и дискусия, така че финансовият министър е в този процес, в който обсъжда и гледа да удовлетвори максимален брой желания и по възможност балансирано и да не си противоречат, каза Денков.

Доколкото знам няма потвърждение от Газпром, че ще плаща такса, но ние имаме право да наложим такава такса, отбеляза Денков.

За евентуално вдигане на данъците, Терзиев коментира, че това ще се обсъди и е необходимо да има общински съвет. Първа тема е да се преборим с това общинският съвет да заработи, каза още Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Той и киро пеша щеше да ходи на работа, ама сега аз вися по 6-7 минути на червено, за да има той "зелена вълна"...
127
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако искаш да направиш добро - скрий го, така че никой да не знае. Няма какво да го тръбиш по медиите.
126
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стейве Джобс не е нужно да го изтривате.. TELUS..
125
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Айде стига тъпотийте..да не св прави на Steve ***... .баща му е ДС..
124
0
 
5
 
! Отговори
Пен преди 6 месеца
Еййй добър човек! От залъка си ще отдели за майка България! :)))))
123
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Неловко. Узурпаторът Денков лансира пред обществеността финансовия си благодетел Терзиев.
122
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Колко ли трябва да си rлynав за да повярваш на това
121
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Като полуфабрикат, пропагантен популист тояпедерст щал да си остел лефче закапутче на 5-то класници от бавно навиващите се вършецкиуроди
120
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какъв лев ще взимаш? Ти работа и за лев не си свършил.
119
5
 
12
 
! Отговори
Терзиев преди 6 месеца
От заплатата си ще взема един лев, другото ще го даря на кмета на София.
118
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Заплатата му е като джобни пред това, което ще открадне от бюджета. Затова е така надъхан.
117
5
 
8
 
! Отговори
Васко Кметицата преди 6 месеца
От заплатата си ще взема 1 лв а останалото ще го дам на жена си Бориска!
116
7
 
5
 
! Отговори
Тос преди 6 месеца
От де има пари да живее с 1 лев.ПИТАМ!!
115
0
 
11
 
! Отговори
Приказка преди 6 месеца
В едно далечно царство-господарство имало един началник, който се отказал от заплатата, която му се полагала от хазната. Той си получавал лептите от възложени обществени поръчки. Разказвало се, че щерките му живеели като принцеси.
114
2
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 6 месеца
ще седим скоро на пейки за по 40-50 бона ми се струва, супер лукс ще стане София!
113
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бах му мамата тоа толкова много ще краде софиянци, че няма нужда от заплата!
112
2
 
15
 
! Отговори
Пепи преди 6 месеца
А аз освен заплатата и по 5000 всеки месец ще давам от джоба си. Само ме сложете на 2млрд бюджет.
111
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не разбрах, само първата заплата ли ще дари или всичките? Изразявайте се ясно.
110
5
 
9
 
! Отговори
дядо Стефчо преди 6 месеца
Ясно работа за два лева няма да свърши.
109
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не бива, заплатата е възнаграждение за вложен труд. Единственото, което е хубаво, ако могат да направят, е българинът да има работа, да се чувства свободен, добре живеещ /до колкото е възможно/и щастлив човек.