Велев за енергетиката: Държим се като "Левски" и ЦСКА - забравяме националния отбор

За нас е важно да имаме конкурентни цени, казва той
14 ное 2023 22:20, Нели Христова
17

"Последният заем, който взехме от близо 4,5 млрд. лв., е на 5% лихва. Лихвите ще се качат до 2,25 млрд. лв. Лихвите ще бъдат и по-високи, защото доверието в страната ще се разклати. Прогнозиран е ръст в икономиката, който няма да се състои. Няколко страни вече са в рецесия. Българската индустрия е на отрицателна територия като ръст с двуцифрена стойност и трендът се задълбочава", заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му с тази политика няма да имаме Еврозона. Според него дефицит от 3% може да има само с нулиране на инвестициите.

"За тези 12 млрд. инвестиции не сме видяли индикативен списък. Той трябва да е точен със съответните стойности, за да ги заложим в бюджета. Ще сме взели заеми и ще сме ги изхарчили", коментира Велев в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Няма реформа в държавната администрация, в сектор сигурност, в здравеопазването има много леки стъпки", добави председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Той посочи, че има много некоректни сметки.

"6 млрд. са заложени към тях, прибавете поне още 5 млрд., които няма да се съберат. Това е нашата прогноза", твърди Велев.

"За "Лукойл" и изобщо за политиката на България в енергетиката и горивата се държим като "Левски" и ЦСКА - забравяме националния отбор. "Лукойл" казаха, че всичко е наред. За нас е важно да имаме конкурентни цени", заяви Велев.

По думите му цените са пазарни и са най-ниските в Европейския съюз. Той добави, че не може да се направят изкуствено ниски, защото има свързаност на пазарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
иво преди 5 месеца
И ЦСКА и Левски са обединени да изметат БФС.Утре в 17ч.всички пред стадион Васил Левски.Така обединени ще свалим и правителството на безпринципната сглобка.Въпрос на време е.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сглобката официално ли прие че са комунисти??? Иначе си спомням воя който се надаваше за 9 милиарда долара заем на Бг преди години. А сега са 36 милиарда евро (по-скъпо от долара) и се предвижда некаква астрономическа задлъжнялост от 72 милиарда евро...
9
0
 
4
 
! Отговори
Нострадамус преди 5 месеца
Помните ри Катуница?Агитката на Левски и Пловдивски агитки Как правиха погром на една ромска фамилия близка да тогавашните управляващи заради убийството на едно момче.И платената м.у.р.в.а.Бенатова ги определи като *** защитавайки циганскиятерор на ромския барон над българите и управляващата тогава престъпна организация някой.Как ву обърнаха та Цар Киро Ескласата по таван.Е така ще има обърнати майбаси по таван в бъдеще на тия които ограбиха България и народа и го изгониха да емигрира.
8
2
 
4
 
! Отговори
Превърнахте България преди 5 месеца
В средновековния Содом и Гомор.Комунистите изгонихте българите с кражби репресии мутренски терор монополи картели в бизнеса и сега ще си внасяте роби от Африка Мароко Южен Судан буркина фасо Конго кот дивуар Дагестан и незнам от къде.Да ВИ работят.Да де Ама на тия не обичат да работят освен това еволюираха повече от вас про с ти те комунисти.Няма какво да говорим унищожихте държавата то се вижда!!!
7
2
 
5
 
! Отговори
НовиятРайхсКанцлер преди 5 месеца
България се провали!Защото нямаше лустрация и защото КАПИТАЛИЗЪМ НЕ СЕ ПРАВИ ОТ КОМУНИСТИ!!!
6
1
 
1
 
! Отговори
Микимаус преди 5 месеца
Левски и ЦСКА нява да забравят днес за националния отбор
5
2
 
4
 
! Отговори
фидел кастро преди 5 месеца
капитализъм не се прави от комунисти.
4
0
 
6
 
! Отговори
Петров преди 5 месеца
комсомолецът Велев в нова пламенна комсомолска реч как да вземе всички пари за себе си
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В момента най-голямата хапка е енергетиката и искат да я разпарчетосат за да си поделят ВЕЦ-ове, язовири, ТЕЦ-ове, а никой не мисли, че всичко това са стратегически обекти и е силата на страната. Отидат ли в ръцете на "бизнесмените ни", жална ни майка. Решението на депутатите абонатите да отидат на борсата е безумно в бедна страна и пак губещи ще са хората, седят на студено, а после и на тъмно. ББ разказа играта на Бг, а тия ще довършат започнатото.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само,за да си поделят няколко милиона са готови да унищожат енергетиката и да ни оставят на тъмно.На нас обикновените хора ни остава само да се молим за северни сияния поне да не е толкова тъмно нощем.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ми и ние не можем да разберем колко служителя има и колко служебни телефона за служебни цели сега онзи телефон в разпечатката от оператора на кой и той/тя с кой си е говорил то нали УС ги даде за служебни цели...