Премиерът Денков уволни заместник вътрешния министър Стоян Темелакиев

Това е направено заради погрома на протестите срещу БФС снощи
Обновена: 17 ное 2023 11:28 | 17 ное 2023 11:18, Елка Василева
87
Премиерът Денков уволни заместник вътрешния министър Стоян Темелакиев
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Николай Денков прави изявление в Министерския съвет след погрома на протестите в София снощи.

Още по темата
"Вместо футболен празник вчера наблюдавахме грозни сцени на насилие. Основната причина е дългогодишното управление на сегашното ръководство на БФС, което доведе до упадък на българския футбол без никаква видима перспектива за развитие. Хаотичните действия на това ръководство около организацията на вчерашния мач допълнително нагнетиха напрежението. Към това трябва да добавим и грешки в организацията на ръководствата на МВР и СДВР, които събраха на едно място враждуващите агитки на футболните отбори.

Искам да благодаря на всички мирно протестиращи футболни запалянковци, както и на всички полицаи, които съвестно изпълниха дълга си, без да проявяват насилие в изключително трудна обстановка изпълнена с провокации", каза министър-председателят, цитиран от БНТ.

"Предприех следните действия - изпратих писмо до централата на УЕФА и до контролната етична и дисциплинарна комисия на УЕФА, за да видя тяхното становище. Ще потърся позицията и на ФИФА. Уволних заместник министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев, който пряко отговаря за оперативната дейност в МВР. Възлагам на главния секретар на МВР Живко Коцев максимално бързо и обективно разследване за наблюдаваните случаи на насилие от отделни полицаи. Техните имена трябва да станат ясни и те трябва да получат най-високи дисциплинарни наказания за проявените случаи на полицейско насилие, включително и уволнения от службите на МВР", каза премиерът.

Денков коментира и исканията за оставка на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. "Ще обсъдя този въпрос първо с вицепремиера Мария Габриел. С нея ще обсъдим и следващите стъпки по тази тема", допълни той.

"Виждам определена неадекватна оценка на обстановката от страна на министъра на вътрешните работи", заяви още премиерът.

"Той ме уверяваше, че не очаква проблеми и провокации, имаше и такива медийни изяви", каза Денков. Тази сутрин министърът на вътрешните работи е казал на премиера, че снощи на протестите "нищо особено не се е случило", стана известно от думите на Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Министрите ги сменяме като носни кърпички , уволнете шефовете на жандармерията и полицията , които позволяват на подчинените си да се държат като мутри с гражданите , маскираните да се установят , да се порицаят публично и да се уволнят !
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
да вземе да се самоуволни най добре
73
2
 
1
 
! Отговори
карачанаков преди 5 месеца
А чистачката кога,нали първо от там се почва.
72
5
 
1
 
! Отговори
Пич преди 5 месеца
Тихо гербери и муурилки, по времето на кабинета на ГЕРБ нямаше дори извинение за многобройните побои над протестиращи. Остатъците по високите етажи, които са на праяко подчиенение на мафията продължават да създават умишлени проблеми, за да дестабилизират пратителството. Номерът няма да мине. Дянков е най-адекватния министър председател за последните 12 години поне, дано да остане по-дълго.
71
1
 
2
 
! Отговори
за замажем л@ преди 5 месеца
На тоя , от сламата , уволнявача , от некоалицията , му пожелавам в повече от същото с неагитки .
70
4
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 5 месеца
Браво Молец, уволни един пенсионер да запазиш момчето на Шиши и Буци начело на министерството !
69
3
 
3
 
! Отговори
От хората преди 5 месеца
Не бушончето,а главният трябва да изгори. Къде отиваш господин премиер.Вместо да си тръгнеш,раздават правосъдие. Хайде,мина.
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Бай Дрън Какви заводи има Киро Гела в Силиконовата долина: за кисело мляко или за меко сирене? Знаеш ли заводите там какво произвеждат?
67
3
 
7
 
! Отговори
Бгг преди 5 месеца
Оставка на правителството!!!
66
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хахаха все едно някой някога е чувал за този ''заместник-министър''?! Уволни себе си първо, н.екдаръник!
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 70 - В МВР има строга йерархия, всеки знае с какво е натоварен и с какво не е... Тоз очевидно НЕ Е бил ангажиран с нищо по тая акция, ерго - е уволнен НЕправилно, за да се прикрие някой.... И който прикрива следите в такива случаи тр. да бъде отстранен, т.е. Денков!
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Браво, правилно решение! Нагласа фуражка била на кино вместо на първа линия.
63
3
 
3
 
! Отговори
ХИЧО преди 5 месеца
Искаме да видим имената на полицейските биячи,тези мутри в униформа.Станахме свидетели на нагъл полицейски произвол и насилие срещу беззащитни,паднали на земята хора.Видяхме полицейско насилие в обществено заведение....Оставки и уволнения не стигат,а трябва всеки да отговаря пред закона за извършените безчинства,полицейски произвол и насилие....
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Отвинти един бушон, невиновен за нищо!!! Иска се оставката на минитеро, бре, не на заместнико
61
0
 
3
 
! Отговори
ПРИЗИВ преди 5 месеца
До Анонимен а отровното трио защо мълчи за полицейския произвол/?
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защо уволняват шефовете, които се грижат за сигурността, а не полицаите, които си превишават правата.При такива погроми трябва да има твърдо противодействие!
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"...както и на всички полицаи, които съвестно изпълниха дълга си, без да проявяват насилие в изключително трудна обстановка изпълнена с провокации" - Явно Денков не е гледал видеото ,на което 5-6 полицая бият с палки и ритата свален на земята човек ,какъвто и да е бил ,не е това е правилния начин на действие на полицаите .....
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всички от МВР да се изчистят - там е страшна корупция и аматьорщина !А тия милиционери, дето влизат в ресторанти и бият мирни граждани и ритат паднали хора по земята, са за НЕЗАБАВНО Уволнение и СЪД !
57
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
само на тая територия уволняват за свършена работа
56
3
 
5
 
! Отговори
Ежко преди 5 месеца
Глупава постъпка.Който и да заеме мястото на уволнения,нищо няма да се промени.Ако Дяков искаше подобряване,първо щеше да даде на уволненият един месец срок да разследва и уволни тези под него, които не са си свършили работата.А после ако не е доволен,да уволни и зам.министъра.Нима Макрон тръгна веднага да уволнява след бунтовете във Франция?Ама бай ти *** се кефи.....