Демерджиев: Тревожно е, че Денков не може да поиска оставката на собствените си министри

Ако има доблест Калин Стоянов сам ще си тръгне, казва той
23 ное 2023 18:12, Нели Христова
15
Демерджиев: Тревожно е, че Денков не може да поиска оставката на собствените си министри
Снимка: БГНЕС

Ако има доблест и чест, министърът на вътрешните работи трябва да си тръгне сам, а не да чака някой да му иска оставката. Това заяви пред  журналисти в Смолян бившият министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Коментарът му е по повод исканата оставка на вътрешния министър Калин Стоянов от представители на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) след протеста в София миналата седмица срещу ръководството на Българския футболен съюз (БФС). Според Демерджиев е крайно време вътрешният министър да поеме своята отговорност за "недопустимото си поведение" по време на протестите на футболните фенове.

Вътрешният министър очевидно подцени ситуацията и заяви, че нищо особено не се очаква, всичко е наред, всичко е под контрол, коментира Демерджиев. Според него подобна операция би трябвало да се планира внимателно, да се създаде координационен щаб, събирайки всички отговорни институции, да се проучат възможните сценарии за протеста. Всичко това не е свършено, според бившия вътрешен министър.

Демерджиев е на мнение, че е странно, че дори на следващата сутрин, министърът е продължил да твърди, че нищо необичайно не се е случило и всичко е нормално.

Едва когато му се поиска оставката, положението стана много сериозно, превърна се в погром и той за пореден път се скри зад гърба на служителите си, което за мен е абсолютно неприемливо, заяви Иван Демерджиев, цитиран от БТА.

Според Демерджиев е тревожно, че министър-председателят Николай Денков не може да иска и да получи оставката на собствените си министри. Българската общественост беше излъгана, че тези министри са излъчени от мандатоносителя ПП-ДБ, а очевидно немалка част от министрите са излъчени от други участници в тази коалиция или сглобка, смята Демерджиев. Той коментира, че двама ключови министри, а именно тези, които организират изборите – на вътрешните работи и на електронното управление, по думите на самите представители на ПП-ДБ, не са техни. Възниква въпросът чии министри са те и чий интерес са обслужили по време на тези избори, заяви бившият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Стига с тези оставки! Виждали ли сте какво прави полицията в Европа, при такива вандалски прояви? Ако протестираха мирно и кротко, а не да палят София, всичко щеше да е наред.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
България е единствена по рода в Света ,в която министрите или ги гонят или излизат с краката на пред от кабинета си.
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
България е единствена по рода в Света ,в която ми острите или ги гонят или излизат с краката на пред от кабинета си.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Той и Главния прокурор Гешеф трябваше да си подаде оставката , ама до последно до като не го изгониха си тъпанеше на стола.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Демерджиев не миряса, само обикаля телевизиите да се хвали той какъв бил и да плюе другите, в случая Калин Стоянов. Айде малко да го озаптят, че втръсва. полицаи били протестъри, пък при него загиваха полицаи и да не би да си даде оставката?
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Алф зависи изцяло от добрата воля на началниците си Борисов и Пеевски.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Денков няма да думата, дори и да има никой не го слуша той е там сложен временно да слушка Киро и Асен.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тревожно е, че радлерчета като това милиционерче непрекъснато висят по телевизиите и тръбят колко е "велико" заедно с миризливото юмручко!
5
2
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 месеца
ПЪРВО СЕ УВОЛНЯВАТ ВИНОВНИЦИТЕ АКО НАЧАЛНИЦИТЕ ИМ ОТКАЖАТ СЕ УВОЛНЯВАТ ТЕ АКО И ТОВА НЕ СЕ СЛУЧИ ТОГАВА СЕ УВОЛНЯВА МИНИСТЪРА! ТАКЪВ Е РЕДА И ДЯНКОВ ГО Е СПАЗИЛ ТОЗИ ПЪТ!
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Демерджиев: Тревожно е, че Денков не може да поиска оставката на собствените си министри.Ае ефенди,на теб като ти искаха оставката от ляво и от дясно,като застреляха наще граничари от турска страна .Ти орева света тогава ,сега тръгнал да съди.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е той може да е премиер, но панаира се върти от ББ и Шиши! Кви оставки да иска, кви 5 лева?
2
6
 
4
 
! Отговори
опетков преди 5 месеца
Този некадърник най-добре да си завре главата в г*за и да не се обажда.
1
4
 
9
 
! Отговори
Гроби Таласъма преди 5 месеца
На Пеевски и Боко Тиквата;))) Или направо на Галя от Посолството!;)))