Снежният спор продължава, Пеевски отвърна на Денков: Мога да се справя като премиер

Няма да избягам от отговорност, посочи председателят на ПГ на ДПС
26 ное 2023 16:45, Красимир Ангелов
443
Снежният спор продължава, Пеевски отвърна на Денков: Мога да се справя като премиер
Снимка: БГНЕС

"Премиерът не е научил най-важния урок на властта - че тя е в името на хората, а не за личния му комфорт. И му препоръчвам да не се заиграва с шегички, а да работи".

Така Делян Пеевски, председател на парламентарната група на ДПС, отговори на министър-председателя акад. Николай Денков, който по-рано коментира призива на Пеевски министрите да отидат при бедстващите хора, защото сняг не се чисти онлай.

Още по темата
"Ако признава, че не могат да се справят, ако не съзнават какво трябва да направят, за да управляват държавата, да ме изберат за премиер. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се справя. И ще работя винаги за хората. Очаквам номинацията им още днес. Разбирам, че управление не се учи в химическата лаборатория, но виждам, че не се справят с трудностите. Отговорност на премиера е да води и координира цялата държавна машина в името на най-добрата подкрепа и сигурност на хората", посочва Пеевски, цитиран от пресцентъра на ДПС.

По-рано днес по време на брифинг в Министерски съвет след извънредно заседание на кабинета онлайн Денков коментира, че не знае как си представя Пеевски ролята на премиера. "Аз го призовавам, ако иска, той да излезе със снегорин, лопата и да почисти снега. Ролята на институциите е да видят къде има нужда от допълнителна подкрепа и да я осигурят", каза Денков по повод призива на Делян Пеевски.

По-рано Пеевски призова премиера и министрите да слязат при бедстващите хора. "Да напусне топлия и уютен кабинет, заедно с министрите да бъде там, в снега, където хората бедстват и да направи необходимото така, че минимална снежна покривка да не се превръща в бедствие за хората и държавата - без ток, с непроходими пътища и прекъснати комуникации", каза Пеевски.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За сметка на това се появи дървената мафия и чисти клони и дървета.
305
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Снежният спор продължава кой е по велик обаче улиците и тротоарите са непочистени въпреки че сме много гласовити и речовити но безрезултатно.
304
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всеки честен млад зздрав и пррав човек може и трябва да работи за страната си. Не е нужно да бъде премиер а ако е депутат е длъжен да ходи на работа преди всичко и то не когато си иска а винаги. Говорител е лесно.
303
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Народа е казал нито акъл нито образование , по принцип го казвам.
302
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За боека е много удобно он да плещи каквото му падне за пред публиката.
301
0
 
2
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 4 месеца
Предлагам всеки депутат,министър,чиновник,общински съветник да вземе гребло и да се качва на снегорина:)))).И повече такива спорове няма да има:))))
300
1
 
1
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 4 месеца
Аз ще бъда премиера въпрос на време е да създам партията на безпартийните и да поема изпълнителната власт :)))).И Пеевски и Денков са в момента, а аз съм следващия премиер, скоро ще разберете :))))
299
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ПП правят така че Пеевски да изглежда симпатичен.
298
1
 
1
 
! Отговори
12 преди 4 месеца
потенциален престъпник по американските закони (наложени му са санкции за корупция по закона магнитски от САЩ) иска да е премиер. как може изобщо да е депутат и да има наглостта да говори. това само в България може да се случи. и унищожител на Булгартабак - индустрия с над 150 години история. за съжаление цялата така наречена "политическа класа" са такива.
297
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пеевски си мисли, че може да се справи, а народа иска ли го за премиер?... колкото и за шеф на данс го искаше, такава ще е реакцията и сега другари
296
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Заради него падна кабинетът Орешарски, където С.Станишев го препоръча за министър на МВР. Представяте ли си Шиши вътрешен министър! Та той за 6 месеци щеше да вкара в затвора половин България! Този човек не мисли, а говори и после действа! И експрезидентът Гошо Първанов го рекламира за най-достойния управляващ.. Търкулнало се гърнето и си намерило капака!
295
0
 
3
 
! Отговори
Неграмотен на власт преди 4 месеца
Очаквам следващия премиер да е някой бакшиш избран с пълно мнозинство. Само диво племе остана в България.
294
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой ще те избере теб, свръхактивния екземпляр, за премиер на България? Ти чуваш ли се? Стой си там в ДПС, където Доган ефенди те намести, и ти препоръчваме да отидеш на преглед при психиатър. Хиперактивността е и болест, която ако не се лекува навреме, може да доведе до негативни последици.
293
0
 
4
 
! Отговори
леля Пена преди 4 месеца
ТОЗИ ДЕБЕЛЧО СЕ ВЗЕ МНОГО НА СЕРИОЗНО.СМЯТА,ЧЕ КАТО МОЖЕ УСПЕШНО ДА КРАДЕ,ЗНАЧИ МОЖЕ ВСИЧКО.
292
1
 
6
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 4 месеца
Този *** вече съвсем изнагля! Даже не се и крие като премиер в сянка, а вече съвсем ясно иска властта!!! Този трябваше отдавна да е зад решетките, след като другия *** - Цацаров получи доклада от турските служби за Булгартабак!
291
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вече може би повече от две години имаме списък по Магнитски и тези лица не би трябвало да са нито в парламента нито в ръководството на която и да е партия камоли в ръководството на държавата. Медиите ако имаха малко морал поне капчица морал би трябвало да го знаят това но явно нямат сори .
290
1
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 4 месеца
Този тъ.па.к къде се слага за Премиер, нито капацитет, нито образование (вероятно купено), нито компетенции има!
289
0
 
5
 
! Отговори
Г557дт преди 4 месеца
Стига сте занимавали хорота с този нагъл Шиши Магнитски и заяжданията му с Денков!
288
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пра.счо премиер...?! Уникално-ненормална псевдодържава...
287
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За всичко което става защото то е бррутално са виновни мисиррките които тичат подир магнитски и му навират микрофоните си в лицето от де накъде.