Радев: Ако парламентът не озапти Василев – вето на закона за бюджета

Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите, заяви той
Обновена: 27 ное 2023 12:36 | 27 ное 2023 12:36, Нели Христова
318
Радев: Ако парламентът не озапти Василев – вето на закона за бюджета
Снимка: БГНЕС

"Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите. Аз много ясно предупредих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира "Булгартрансгаз". Само за месец дружеството натрупа 260 млн. лв. дълг, а постъпления в бюджета няма". Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

По думите му това решение дискредитира страната ни пред европейските ни партньори.

"Недопустимо е намерението на министъра на финансите за разпродаване на Държавния поземлен фонд. Тази земя е стратегически ресурс. Тя касае нашата национална продоволствена сигурност и не може да бъде пиляна заради текущи бюджетни нужди, нито да служи като компенсация за невъзможността да се управляват държавните финанси", каза още Радев.

Той призова "разумните политици от всички партии да пресекат тази авантюра".

"Досега президент не е налагал вето върху закона за Държавния бюджет, но, ако парламентът не озапти министърa на финансите, аз не изключвам и такъв вариант", допълни Радев.

Държавният глава обяви началото на 21-вото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа", която се провежда под неговия патронаж и е в подкрепа на деца, нуждаещи се от диагностика, лечение и рехабилитация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако Парламента не озапти Румен Радев - вето на президетската иституция - абсолютно излишна и както се оказа вредна за държавата.
231
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Румен пилона всъщност разбра ли, че пак нагази в небрано лозе? Явно в КГБ не са останали читави инструктори. И от газпром нищо не са успели да му налеят в главата.
230
5
 
4
 
! Отговори
Радев, пери чорапа преди 4 месеца
и не се бъркай в политиката, не е за комсомолския ти мозък
229
2
 
2
 
! Отговори
не си ли преди 4 месеца
БЪЛГАРИН,ОБИЧАШ ЛИ ДЪРЖАВАТА СИ,ОБИЧАШ ЛИ ХОРАТА-И НИЕ НЕ ТЕ ОБИЧАМЕ
228
2
 
2
 
! Отговори
Акъл на БФС:Ицето преди 4 месеца
По съвет на НАЧАЛНИКА Христо Стоичков, Борислав Михайлов сам си организира протестите срещу самия себе си за да им удари един здрав пердах преди да си подаде оставката...........Пловдивски зет е АРТИСТ Борислав Михайлов а в Изпълкома Коньовеца Емил Костадинов-цска,сливен-цска Лечков,Дирник към БКП на Маджо и прочие........Христо Стоичков е УНИКАТ изцяло в ЕДИНСТВЕНО ЧИСЛО и расист към собствените си фенове намекнал че тея дето го харесват него Христо Стоичков са долнопробни като Моника Люински
227
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
от Резидента кво да очакваш, само кретении
226
4
 
3
 
! Отговори
Турция Брат Италия 2 преди 4 месеца
В последното интервю 2023 на Христо Стоичков за българите освен прослувутото:"българския народ сам самичък си е виновен че го управляваме ние престъпниците и спортистите".......чисто психологически е вмъкнато и:"Моите фенове на Христо Стоичков са Червени фенери от публичния дом и АЗ,Христо Стоичков ИСКАМ ИЗОБЩО ДА НЕ МЕ ХАРЕСВАТ"
225
3
 
1
 
! Отговори
Турция Брат Италия преди 4 месеца
ЗЛАТНИТЕ ТОПКИ по футбол са ТУРСКИ собственост на МЕХМЕД АЛИ АГДЖА..................Спомням си скорошното посещение на Принц Уилям в Полша където сам самичък обикаляше заведенията за полски травестити,полски хомосексуалисти изобщо поляците били етнос от. *** а не Турция на Истанбулската конвенция............Имам предвид че Принц Уилям е ОЖЕНЕН по слухове щастливо защо не си е взел СЪПРУГАТА заедно да обикалят същите заведения ако му се е забавлявало........ ЗАЩО САМ САМИЧЪК?
224
8
 
9
 
! Отговори
toti преди 4 месеца
Ако някой разбира че тоя е президент,то това става само кога има празник и ли вето
223
0
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 4 месеца
До Питър: "изключително п-р-о-с-т" - като тебе ли?
222
4
 
4
 
! Отговори
Питър преди 4 месеца
До РеалистХарвард, Кеймбридж, Масачузетс, Вашингтон ДС и Лондон Скул оф Икономикс сън не спят, за да измислят как най-сетне да озаптят този малък и изключително п-р-о-с-т народ в центъра на Балканите викаш... ХАХАХАХАХА
221
9
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 4 месеца
Харвард подлогата изпълнява посолствено нареждане - да се продаде земята на чужди(т.е. американски) агенти, което ще даде силен лост за контрол над българското продоволствие занапред.
220
5
 
7
 
! Отговори
ДОЛУ ФАШИШАЙКАТА ГЕП преди 4 месеца
Българският Чаушеску трябва да си ходи!!
219
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Благодаря ти професоре. Той ме научи как се изправят хора. Изобщо не е лесно. Той беше най-добрият. Просто няма как данего помня. Just a big THAN YOUл Не съм просяк, а и никога няма да бъда. Най-малкото, с приятелите ми. Те са толкова много. Не са политици, нито пък тепните лидери. Те са обикновени българи като мен. Но пък, признават ми пеенето. ЩЕ ИМ ГИ ПЕЯ. Но, не и на политиците ни.
218
1
 
4
 
! Отговори
toti преди 4 месеца
Нали БИЕ СИ ВДИХНАХТЕ ЗАПЛАТИТЕ А!!но вечните бедни СИ ОСТАВАТ ОЩЕ ПО БЕДНИ !! -МЕРСИ !!!
217
1
 
3
 
! Отговори
laughter преди 4 месеца
Ето това е което чувам нон стоп от Америка относно този ватман, laughterсамо че тук вече не е смешно с тези "трамвайни круизи", добре че днес имаше протест
216
3
 
1
 
! Отговори
Top gun преди 4 месеца
Има ли Круизи с трамвай, нье? Круиз с трамвай? Ту метро, ту трамвай, сориОсвен това този трамваяджия води видима война с пилотите
215
1
 
3
 
! Отговори
top gun преди 4 месеца
БСП и даже Герб от трамваяджия на трамваяджия, и дори Герб с трамваяджийка, конкурентка на ватмана, а аз видях Меркел да кара тролей, явно възмутена от *** на снимката It was only once, telling you she is not working this and it wasn't taped, от къде ги намирате тези ватмани?
214
3
 
2
 
! Отговори
top gun преди 4 месеца
Този от европа може да му обстрелят куличката ако продължава да вика на Нато на трамваите, понеже не знае какво е военен натовски самолет, и въобще не знае самолетна механика, понеже този шум дразни
213
1
 
1
 
! Отговори
top gun преди 4 месеца
на този трамваяджия протестите му няма да са му дастатъчниможе да му викаме "Шумния траемвай-ко ("?!?")Бил се разболял немножко, като чул за самолет